VPN vs Antivirus: care este cel mai bun pentru protecția online în 2020

Toți cei care dețin un computer și sunt conștienți de securitatea online sunt familiarizați cu software antivirus și rețele virtuale private (VPN). Dacă aveți nevoie de modalități de a vă proteja pe dvs. și datele dvs. când sunteți online, acestea sunt soluțiile de top.


VPN vs Antivirus: care este cel mai bun pentru protecția online în 2020

VPN vs Antivirus: care este cel mai bun pentru protecția online în 2020

Web-ul este un loc periculos în care la fiecare colț digital există ceva întunecat. Păstrarea datelor dvs. în siguranță de escroci și hackeri devine din ce în ce mai dificilă în zilele noastre. Deci, care sunt cele mai bune instrumente pe care le-ai putea folosi pentru a lupta împotriva pericolelor necunoscute ale lumii virtuale? Iată că VPN-urile și software-ul antivirus apar în imagine.

Atât VPN-urile cât și clienții antivirus protejează computerul de amenințări. Deci, îndoiala persistentă pe care o puteți avea este dacă vă puteți înlocui unul cu celălalt.

VPN și Antivirus – diferențe

Deși la suprafață, se pare că ambele sunt folosite în scopuri similare, au diferențe mai profunde.

Ce face un VPN

O rețea privată virtuală vă oferă confidențialitate completă atunci când sunteți online. Puteți menține o comunicare privată cu conexiunea criptată sigură a unei VPN. Terții sau hackerii nu vă pot vedea datele sau activitățile de navigare, deoarece tot traficul dvs. de internet va fi criptat. Acesta ascunde adresa dvs. IP originală, direcționând traficul dvs. de internet printr-un tunel criptat.

Ce face un antivirus

Software-ul antivirus scanează site-urile web pe care le vizitați și alte dispozitive pe care le conectați la sistemul dvs. Acesta detectează amenințări de intrare precum viruși, troieni și viermi. Alte amenințări ascunse includ software-ul rău intenționat care intră în sistemul dvs., rămâneți ascuns și vă infectează fișierele. Când antivirusul detectează un software rău intenționat, îl trimite la carantină, de unde puteți lua măsuri adecvate.

Să săpăm acum mai profund în funcționalitatea software-ului antivirus și VPN-urilor și să aflăm care vă poate proteja mai bine confidențialitatea online. Dar mai întâi, trebuie să știți ce fel de amenințări vă confruntați online.

Amenințări online pe care le faci față

Lumea digitală este plină de pericole, care pot fi distructive pentru utilizatorii nevinovați care nu respectă site-urile web pe care le vizitează. Există amenințări puternice peste tot, în toate dimensiunile și formele.

Acestea sunt denumite în mod colectiv malware sau software rău intenționat. Acestea sunt sub forma unui program software care vă poate introduce dispozitivul prin intermediul browserului. Spyware, troieni, viruși, adware și viermi sunt câteva tipuri. Unele dintre acestea pot provoca daune ireparabile datelor și hardware-ului. Acestea vă pot infecta dispozitivul, ștergeți fișierele și încetini procesarea.

 • Virusurile de pornire sunt cele care sunt prezente în CD-ROM-uri și alte dispozitive de stocare externe. Când vorbim despre stocarea în cloud, acestea sunt foarte rare.
 • Troienii sunt programe executabile care la suprafață seamănă cu aplicații utile. Acestea conțin viruși ascunși în interiorul lor.
 • Viermii sunt programe distructive care au capacitatea de a infecta diferite dispozitive prin replicarea lor înșiși.

Cu toate acestea, apărarea malware nu este singura dvs. problemă în timp ce navigați. Există și alte pericole pe care le puteți întâlni în timp ce transmiteți sau descărcați date de pe web. Cele mai frecvente amenințări cu care se confruntă toți, furturile de identitate, spam și înșelătorii de phishing. Cenzura pe internet și penalitățile pentru accesul la conținut restricționat depind, de asemenea, de locația geografică.

Hackerii accesează serverul dvs. exploatând vulnerabilitățile din DNS (Domain Name System), cunoscut sub numele de atac DNS. Unul dintre atacurile de vârf este un atac Denial-of-Service (DoS), care te deconectează temporar de pe web. Mai presus de toate, există o creștere a supravegherii de către guverne, ISP-uri, companii și cybercriminali, care vă extrag datele dvs. în diverse scopuri.

Dar veștile bune sunt că software-ul antivirus și VPN-urile pot apăra computerul dvs. împotriva acestor amenințări cibernetice. Să ne uităm la punctele lor forte și potențialele puncte slabe.

Program antivirus

Software-ul antivirus compară toate programele dvs. rulante cu lista existentă de amenințări cunoscute. Scanându-vă dispozitivul pentru prezența programelor malware și evaluând activitatea computerului dvs., vă asigurați că nu există pericol.

Ori de câte ori vă conectați la internet, sunteți deschis să primiți infecții malware prin orice canal pe care îl utilizați. Când utilizați clienți de e-mail, site-uri web, aplicații sau fișiere noi, un cod nou se introduce în procesorul dispozitivului. Software-ul antivirus poate preveni acest lucru. Acest cod suspect este detectat în scanarea antivirus, pe care ar trebui să o continuați să funcționeze. Codul este izolat și eliminat automat.

Din păcate, are doar o listă limitată de amenințări cunoscute și existente. Dar, în fiecare zi apar amenințări mai noi și soluțiile antivirus trebuie să evolueze constant. Acesta este motivul pentru care ar trebui să actualizați software-ul din când în când.

Rețea virtuală privată

VPN vă poate camufla identitatea și vă poate proteja confidențialitatea online. Hackerii, infractorii și unele autorități spionează activitățile web ale oamenilor. Dar când utilizatorii optează pentru VPN-uri, aceste agenții de spionaj nu le pot dăuna. VPN-urile folosesc procesul de tunelare și încapsulează datele dvs., ceea ce îl păstrează ascuns de ochii indurerați. Acesta stabilește o conexiune criptată care face ca datele și activitățile dvs. să nu fie lizibile guvernelor, agențiilor de spionaj sau infracțiunilor informatice.

Cu un VPN, puteți rămâne anonim online, conectându-vă la web folosind serverul lor privat securizat. În acest fel, adresa dvs. IP adevărată este păstrată ascunsă. În unele țări, guvernele interzic anumite site-uri web sau restricționează accesul cetățenilor la internet. Utilizatorii pot accesa în continuare acest conținut cenzurat, rețele TV blocate și alte servicii restricționate printr-un server VPN.

VPN-urile de calitate folosesc, de asemenea, supape de siguranță și comutatoare automate pentru o securitate suplimentară. V-au întrerupt conexiunea la web dacă serverul VPN se deconectează. Acest lucru este deosebit de important pentru că, dacă serverul VPN este dezactivat, ușile sunt lăsate deschise pentru urmărire.

Dar în ceea ce privește apărarea computerului de software-ul rău intenționat, VPN-urile rămân în urmă. Este posibil să descărcați viruși sau fișiere infectate dacă nu sunteți precaut și faceți clic pe link-uri suspecte.

Verdictul

Acum că ați aflat diferențele de bază între ambele, ar trebui să fie clar că instrumentul pe care îl utilizați depinde de nevoile dvs. Dacă aveți nevoie de protecție online și confidențialitate, ar trebui să vă adresați unui reputat VPN. Împiedică hackerii să nu se plieze în activitățile dvs. și vă protejează datele confidențiale împotriva furtului. Dar nu puteți spune că VPN vă oferă o protecție de 100%.

Deși cele mai bune VPN-uri au protecție anti-malware încorporată, nu este la fel de eficientă ca cea pe care o obțineți cu clienții antivirus. Pe de altă parte, antivirusul nu vă poate oferi anonimat și confidențialitate online. Cert este că VPN-urile și software-ul antivirus funcționează bine completându-se, nu concurează între ele. Este mai bine să le combinați pentru a obține la maxim ambele instrumente.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map