VPN vs Tor pentru Torrenting în anonimat

Ar trebui să folosesc Tor sau VPN pentru a descărca anonimat torrenturile? Este o întrebare adresată mult cititorilor noștri. Atât rețelele private virtuale, cât și browserul Tor vă permit să accesați site-ul în mod anonim. Dar care este mai bine pentru torentingul anonim? În această comparație VPN vs Tor, vom arunca o privire asupra avantajelor și contra contra utilizării fiecărei metode cu aplicații Bittorrent, uTorrent sau P2P similare pentru a descărca torrenturi.


VPN vs Tor pentru Torrenting Anonim

VPN vs Tor pentru Torrenting în anonimat

Cu timpul, Internetul evoluează și același lucru este valabil și pentru tehnologiile web. Au dispărut acele zile de pagini web statice și este necesar să așteptați ca elementele paginilor web să se încarce. Puteți cumpăra dispozitive 4G LTE care vă permit să accesați web la viteză rapidă în timp ce sunteți în mișcare!

În prezent, este posibil să descărcați fișiere media și conținut de dimensiuni mari pe web chiar dacă nu aveți o conexiune foarte rapidă. Ca și alte milioane de utilizatori web, puteți utiliza software torrent și servicii P2P pentru a descărca filme HD și fișiere de dimensiuni mari similare, care se întind pe zile fără nici o problemă. Torrents a devenit popular după încetarea serviciilor populare de partajare a fișierelor precum Limewire și Napster. Cu toate acestea, pentru a evita obținerea încălcării drepturilor de autor sau a notificărilor DMCA, trebuie să efectuați anonimat activitățile de descărcare a torrentului.

Nevoie de anonimat în timpul descărcării torrenturilor

Tehnologia este dotată cu flipside și este aplicabilă și pentru software-ul torrent. Torrenting-ul nu este considerat ca fiind un act ilegal în sine, dar, uneori, puteți ateriza într-o supă, pe baza unor factori precum site-urile pe care le accesați și conținutul pe care îl descărcați. Uneori, utilizatorii torrenți ajung în probleme legale, deoarece în mod involuntar sfârșesc descărcând conținut despre care nu știu că poate fi ilegal.

Este posibil să fiți acuzat de accesarea și descărcarea ilegală a materialelor protejate prin drepturi de autor în timp ce utilizați software-ul Torrent, iar consecințele pot fi grave uneori.

Sughiurile asociate cu torrenting-ul au determinat milioane de utilizatori ai acestor servicii să utilizeze anumite servicii și software care le oferă o anumită confidențialitate online. Există câteva opțiuni din care puteți alege pentru torrenting în timp ce rămâneți invizibil online. Este necesar să vă gândiți la pro și contra unor astfel de măsuri înainte de a alege una. Majoritatea utilizatorilor torrenți conștienți de confidențialitate apelează la utilizarea serviciilor VPN sau a rețelei Tor.

Torrenting prin VPN

Rețeaua virtuală virtuală sau VPN, cândva favorită în rândul geek-urilor și al companiilor, este acum utilizată pe scară largă de milioane de utilizatori web de pe tot globul. Este o tehnologie care vă permite să accesați web și să efectuați aproape toate sarcinile online, în timp ce maschează adresa IP a computerului. Orice entitate care monitorizează traficul pe internet nu își poate da seama de adresa IP și se încheie cu un IP virtual utilizat de furnizorul de servicii VPN. Rețineți că unele servicii VPN acceptă aplicațiile P2P în timp ce altele nu.

VPN vine, de asemenea, cu acoperire de criptare, reducând astfel riscul de pierdere de date sau furt online. Puteți utiliza Torrents prin servicii VPN și atinge ambele ținte în același timp – anonimat și descărcare de conținut uriașă la comoditatea dvs..

Torrenting prin Tor

Rețeaua Tor a apărut și ca o opțiune populară pentru utilizatorii de web, inclusiv pentru cei care preferă torentele pentru anonimat. Ceea ce a fost creat pentru nevoile Marinei SUA a devenit inițial un serviciu preferat pentru utilizatorii de web care doresc să se sustragă cenzurii sau urmăririi de către diverse entități.

Browserul Tor este folosit de acești utilizatori, care utilizează rețeaua Tor pentru a naviga pe web cu anonimat. Totuși, nu este același lucru cu VPN. Practic, Tor reorientează traficul web al utilizatorilor săi prin diverse noduri și identificând astfel IP-ul real devine dificil.

Cu toate acestea, Tor nu a fost proiectat să descarce fișiere în mod anonim. Puteți utiliza Tor doar pentru a vă conecta la trackerul fișierului pe care doriți să îl descărcați. Conexiunile peer-to-peer sunt dirijate în afara Tor. Practic, DHT se bazează pe protocolul de transport UDP, iar Tor nu poate gestiona conexiunile UDP.

VPN vs Tor – De ce VPN este mai bun pentru Torrenting

În timp ce atât VPN cât și Tor vă oferă anonimatul online, este mai prudent să îl utilizați pe cel din urmă – dacă torrenting este ceea ce doriți. Motivele sunt enumerate mai jos:

 • Atât VPN cât și Tor vă ajută să ascundeți adresa IP reală a computerului dvs. și vă fac invizibili online, dar eficacitatea nu este aceeași. VPN este mai eficient atunci când doriți să sustrageți privirea înțepătoare online și doriți ca IP-ul dvs. să nu fie controlat în majoritatea situațiilor. Tor atrage mai multă atenție din partea autorităților guvernamentale și a altor paznici de internet decât VPN. În plus, Tor conectează IP-ul oferit de ISP-ul dvs. și urmărirea unui utilizator Tor poate fi mai ușoară uneori. Dacă aplicațiile pe care le utilizați online vă pierd identitatea, Tor nu vă poate acoperi cu adevărat.
 • Majoritatea utilizatorilor devin nerăbdători în timp ce descarcă conținut mare, prin orice serviciu. Tor va fi mai lent pentru torenting, deoarece redirecționează traficul prin mai multe noduri. Vitezele VPN pot varia în funcție de anumiți factori, dar tinde să fie mai rapid decât Tor în majoritatea situațiilor. Așadar, puteți prefera VPN-ul decât Tor, în timp ce torrentează conținut media grele, cum ar fi filme HD etc.
 • Când vă conectați la un server VPN pe dispozitivul Mac, PC, Android sau iOS, tot traficul dvs. de Internet va fi criptat. Tot ce faci online va trece prin acel server VPN. În ceea ce privește anonimatul online, nu există alte alternative mai bune la care să mă gândesc.
 • De fiecare dată când descărcați un fișier utilizând aplicații P2P, cum ar fi uTorrent, adresa dvs. publică este adăugată la un road torrent. Cu alte cuvinte, adresa dvs. publică publică este vizibilă pentru toată lumea, inclusiv troll-uri de copyright. Când vă conectați la un server VPN, adresa IP a serverului VPN este adăugată la roiul torrent și nu la dvs.. Nimeni nu poate urmări care sunt torentele pe care le descărcați.

Sfaturi utile pentru turneul anonim

Veți beneficia de sfaturile enumerate mai jos pentru a face torrenting în timp ce rămâneți anonimi online:

 • Utilizarea VPN este cu siguranță prudentă pentru utilizarea torrenturilor, dar va trebui, de asemenea, să selectați serviciul sau aplicațiile VPN potrivite. Există zeci de serviciile VPN gratuite, dar au mai multe limitări inerente. Acestea vin cu accelerație pe lățimea de bandă, date și alte limitări. Așadar, puteți consulta ofertele de încercare ale serviciilor VPN plătite și apoi alegeți cea mai potrivită nevoilor dvs. De asemenea, puteți citi recenzii VPN online în această privință.
 • Apoi sunt unele servicii VPN care înregistrează activitățile utilizatorului. Acest lucru trebuie să țineți cont în timp ce utilizați servicii VPN. Cu toate acestea, este, de asemenea, adevărat că nu toți furnizorii VPN mențin sau păstrează jurnalele cu intenție rău intenționată. Uneori, înregistrarea datelor clientului îi ajută să rezolve problemele legate de rețea și, de asemenea, ajută la conceperea și implementarea de noi măsuri pentru a oferi o viteză mai bună.
 • La fel ca serviciile VPN, trebuie să alegeți cu grijă software-ul și serviciul torrent. Acest lucru este important, deoarece autoritățile internetului de pază păstrează fila pe software-ul torrent popular mai mult decât altele. Cu toate acestea, ar fi greșit să alegi doar la întâmplare un nou serviciu de torrent. Unele astfel de servicii vin cu amenințarea adware-ului și software-urilor de urmărire încorporate.
 • De asemenea, este esențial cum și când descărcați conținut folosind site-uri torrent. De exemplu, este posibil să aveți dorința de a descărca și urmări cel mai recent film Transformers sau True Detective sau un film de animație mult publicitat. Cu toate acestea, are sens dacă așteptați câteva luni și apoi obțineți-l prin torente. Acest lucru vă va ajuta să sustrageți cenzura online într-o mare măsură.

Cele mai bune VPN-uri pentru Torrenting

Dacă doriți o privire aprofundată asupra celor mai bune servicii VPN pe care le puteți utiliza pentru torrenting, aruncați o privire la această recenzie. Pe scurt, serviciul VPN pe care îl utilizați pentru a descărca torrenturi ar trebui să ofere următoarele caracteristici.

 • Criptare securizată a datelor
 • O caracteristică Kill-Switch
 • Putere de criptare AES de până la 256 biți
 • Protocoale VPN actualizate
 • Aplicații pentru toate dispozitivele tale
 • O politică strictă fără jurnale
 • Servere VPN rapide.

Pe baza funcțiilor enumerate mai sus, aici sunt cele mai bune servicii VPN pentru torrenting din 2017.

VPN vs Tor pentru Anonim Torrenting – Rezumând totul

În ceea ce privește descărcarea torrents în mod anonim, comparația VPN vs Tor este un concept fără creier. VPN este mai rapid, mai ușor de utilizat și cel mai important oferă un nivel mai mare de confidențialitate și securitate în comparație cu Tor. Așadar, veți beneficia alegând VPN peste Tor pentru torrenting, în cele din urmă. Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă să selectați atât software-ul torrent, cât și furnizorul de servicii VPN pentru a încerca să obțineți la maxim orice.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map