WhatsApp vs Telegram – Cea mai bună aplicație de mesagerie pentru iOS și Android?

WhatsApp vs Telegram: Care este cea mai bună aplicație de mesagerie? Whatsapp este unul dintre cele mai mari servicii de text din lume, cu o bază de utilizatori care depășește un miliard! Cu toate acestea, Telegram face repede incursiuni pe piață. În 2016, Telegram a raportat că primește 350.000 de utilizatori noi în fiecare zi. Aceasta este un plus la 100 de milioane de utilizatori activi. Cu toate acestea, Telegram a luat foc pentru că nu furnizează criptare automată. Cu toate acestea, au fost primii care au oferit criptare, chiar dacă doar parțial. De la mass-media, li sa dat „aplicația de chat criptată” de către mass-media. În timp ce WhatsApp și-a anunțat decizia de a implementa criptarea end-to-end în septembrie 2014, funcția a fost aplicată numai până în aprilie 2016. De atunci, reprezentanții PR de Whatsapp au depus mult efort pentru a revendica moniker-ul pentru a fi singura criptare completă. aplicația de chat.


WhatsApp vs Telegram - Cea mai bună aplicație de mesagerie pentru iOS și Android?

WhatsApp vs Telegram – Cea mai bună aplicație de mesagerie pentru iOS & Android?

WhatsApp vs Telegram: o analiză comparativă

Care dintre cele două oferă o mai bună criptare a mesajelor?

MProto este standardul folosit de Telegram pentru criptare. Au dezvoltat-o ​​singuri, deși au împrumutat biți din standardele AES și RSA, precum și din Open Whisper Systems. Al doilea este folosit de Whatsapp și Telegram s-a confruntat cu critici pentru dezvoltarea propriului sistem de criptare.

Aparent, protocolul MProto nu este încă încălcat. Din moment ce este deschis, oricine poate încerca să-l rupă. De altfel, Telegram a făcut noutăți pentru oferirea unei sume mari de bani (până la 200.000 de dolari în Bitcoin) oricui capabil să încalce securitatea.

În mod obiectiv, criptarea Telegram oferă viteză și eficiență bune. Aceasta înseamnă că mesajele criptate sunt transmise chiar și atunci când alte aplicații cad. Aplicația schimbă automat tastele la intervale regulate. Aceasta asigură un secret aproape perfect perfect înainte și vă asigură că, în caz de hack și furt de chei de criptare, mesajele vor rămâne sigure.

Distincția majoră constă în aplicarea protocoalelor de criptare. WhatsApp oferă criptare automată și obligatorie pe toate chaturile. Criptarea Telegram necesită să selectați „Chat secret” pentru a beneficia de facilitățile de criptare. Mulți oameni nu reușesc să facă acest pas suplimentar și sunt lăsați nesiguri.

Dacă criptarea nu este activată, oricine poate să se amestece în conversații. Acest lucru este deosebit de periculos pe Telegram, deoarece mesajele trebuie șterse manual. În schimb, WhatsApp nu stochează mesaje, ci le transmite doar dispozitivelor individuale.

Al căror proces de înscriere este mai bun?

WhatsApp funcționează pe mai multe platforme, la fel ca Telegram. Iar autentificarea în ambele se face prin numere mobile. În timp ce acest lucru poate părea convenabil, acesta prezintă câteva considerente serioase de securitate.

Dacă cineva îți redirecționează mesajele către un număr privat prin conectarea furnizorului tău de servicii mobile, îți poate depăși cu ușurință contul. În cazul Whatsapp, hackerii nu se pot preface decât tu, dar pentru Telegram, ei au acces la toate mesajele necriptate.

Nu oferă altă opțiune decât înregistrările bazate pe dispozitive mobile sunt aproape ideale, deoarece oricine poate utiliza numere de telefon pentru a identifica și localiza un utilizator. De asemenea, mai multe țări necesită să vă validați identitatea atunci când faceți o achiziție SIM.

Cum poate fi îmbunătățit procesul?

Ambele servicii de mesagerie ar trebui să ofere funcții de înregistrare de la ID-uri de e-mail sau chiar nume de utilizator. De asemenea, ambele aplicații ar trebui să includă o caracteristică de parolă secundară pentru o securitate sporită.

Ce aplicație de mesagerie intră cel mai puțin?

Whatsapp face necesară expunerea întregii cărți de adrese. Nu puteți utiliza Whatsapp altfel. La această fațetă, Telegram este mai bun, deoarece nu necesită un chat bazat pe numărul de telefon. Puteți utiliza un nume de utilizator pentru a vă conecta cu cineva, astfel încât să rămâneți anonim este mai ușor.

Ceea ce oferă utilizatorilor funcții de chat de grup mai bune?

Whatsapp are o funcție de chat de grup mai bună, deoarece puteți adăuga 256 de persoane în timp ce încă se bucură de criptare. Cu toate acestea, chat-ul de grup al lui Telegram nu este criptat.

Care sunt alte probleme de confidențialitate și securitate?

Ambele aplicații au o ștampilă „ultima dată văzută” care poate fi modificată. Ambele permit, de asemenea, blocarea utilizatorilor și compilarea listelor.

Este o problemă comoditatea de a vă conecta la Telegram prin mai multe platforme. Cu toate acestea, funcția sesiuni active oferă un grad mare de control și securitate utilizatorilor.

În mod implicit, Telegram a șters toate conturile care nu sunt neutilizate timp de peste 6 luni. Această caracteristică poate fi modificată și la o lună sau an. Prin urmare, chiar dacă o altă persoană primește numărul dvs. de telefon după ce întrerupeți utilizarea acestuia, acestea nu vor ajunge în contul dvs. De asemenea, spam-ul este îngreunat de către utilizatori obținând posibilitatea de a permite persoanelor să le adauge la grupuri.

Funcția Secret Chat a Telegram are mai multe funcții. Primiți o notificare atunci când cineva face o captură de ecran. De asemenea, puteți crea un timp de autodistrugere cuprins între o secundă și o săptămână. După ce s-a întâmplat acest lucru, toate mesajele de pe ambele dispozitive sunt șterse. Acest lucru vă oferă, în mod natural, mai mult control asupra stocării datelor și informațiilor online, care sunt expuse riscurilor în cazul furturilor sau a furturilor telefonice.

Cu toate acestea, chatul secret nu este de rezervă. Dar Whatsapp poate fi susținut. Versiunea iOS oferă backup bazat pe iCloud. În mod similar, Android oferă o copie de rezervă bazată pe Google Drive. Pentru alte platforme, opțiunea oferită este descărcarea formatului de fișier. Aceasta înseamnă că dacă contactele dvs. activează această funcție, chaturile dvs. sunt supuse securității fișierelor de pe dispozitivul lor.

Verdictul WhatsApp și Telegram: este egal!

Telegram Obține cel mai mare scor general! Având în vedere că Telegram este deschis, este disponibil pentru modificarea unei lumi de designeri, dezvoltatori și alte persoane care doresc să o îmbunătățească. Cu toate acestea, problema apare în Telegram care nu are criptare totală. Dacă această caracteristică este adăugată mai târziu, atunci s-ar îmbunătăți Telegram cu puțin.

Whatsapp, la creditul său, a adus criptare totală publicului larg. Practic, este un serviciu care face treaba corectă. Cu toate acestea, Whatsapp nu este la fel de interactiv ca unele dintre celelalte platforme. Așadar, indiferent dacă îți place securitatea prin versatilitate sau invers, este alegerea ta. Nu există nici o îndoială că ambele aplicații au ceva de oferit. Trebuie doar să fiți conștienți de caracteristicile lor și de cum le puteți folosi în beneficiul dvs. Sau le puteți folosi pe amândouă pentru a accesa cele mai bune din ambele lumi.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map