De ce majoritatea VPN-urilor nu reușesc să ocolească Restricțiile geo Netflix

Dacă doriți să transmiteți filme și emisiuni TV preferate, Netflix trebuie să funcționeze pe lista voastră. În ciuda varietății de conținut pe care le oferă, există un dezavantaj imens în utilizarea Netflix: calitatea conținutului depinde în totalitate de locul în care locuiești. Deci, dacă locuiești în India, Noua Zeelandă, Nigeria, Scoția, Idaho ș.a. nu veți putea viziona niciun episod pe Friends sau How I Met Your Mother pe Netflix, în timp ce oamenii care trăiesc în SUA vor primi mai puține emisiuni BBC decât oameni din Marea Britanie, ceea ce nu înseamnă prea mult pentru noi cu toate acestea.


De ce majoritatea VPN-urilor nu reușesc să ocolească Restricțiile geo Netflix

De ce majoritatea VPN-urilor nu reușesc să ocolească Restricțiile geo Netflix

VPN pentru a ocoli geo-blocurile

Sigur, această restricție geo este cel mai mare punct de durere al utilizatorilor Netflix. Dar există și o modalitate inteligentă de a ocoli blocul: folosind rețele virtuale private (VPN). Acest sistem permite utilizatorilor să-și deghizeze locațiile reale folosind servere proxy situate în diferite țări. De exemplu, un utilizator din Marea Britanie ar putea viziona emisiuni pe Netflix America folosind o conexiune VPN printr-un server situat în SUA.

Dar nu mai. Odată cu interzicerea Netflix a serverelor proxy, a devenit din ce în ce mai dificil să ocoliți restricțiile geografice. Este posibil să nu puteți schimba regiunea Netflix în SUA sau în orice altă țară pentru asta, chiar și atunci când utilizați VPN.

Ce este restricția geo?

Nu tot conținutul Netflix este disponibil la nivel global. Acest lucru se datorează faptului că atunci când conținutul (filme precum Transformers, Blackhat, Logan Lucky sau emisiuni TV precum 24, Prison Break, The Wire, The Shield și așa mai departe) este scos la licitație, numai țările care au cel mai mare ofertant au acces la ele. . Un spectacol este disponibil doar în țara care a reușit să cumpere drepturile asupra acestuia.

Deși metoda VPN a funcționat bine la început – văzând un impuls în numărul de utilizatori VPN – nu a trecut mult timp înainte de Netflix să înceapă să se prăbușească pe servere proxy. Cea mai populară metodă pentru a crac a proxies și VPN este lista neagră.

Lista neagră VPN și Proxies?

Majoritatea utilizatorilor se conectează la site printr-o conexiune la internet rezidențială sau de afaceri, operată de un ISP cu amănuntul precum AT&T, Cox sau Comcast. Pe de altă parte, atunci când utilizatorii se conectează cu un server VPN, ei sunt ușor de aflat, deoarece aceste proxy nu sunt localizate în rețele ISP de retail sau în zone rezidențiale. Serverele VPN sunt de obicei localizate în centre de date expansive pe servere închiriate și folosesc un ISP special pentru a putea gestiona volumul mare de trafic. Netflix poate bloca conexiunile pur și simplu verificând de unde provine.

Folosind această metodă, Netflix blochează accesul la conținutul transmis pe site, dacă utilizatorii se conectează folosind adrese IP listate la negru. Netflix asociază aceste adrese IP listate cu servere proxy. Acest lucru se realizează prin verificarea IP-ului utilizatorului cu lista adreselor IP listate la negru, iar dacă se potrivește, fie utilizatorul va fi blocat permanent, fie va avea voie să transmită conținut doar în propria regiune.

Lista neagră IP-urile serverului VPN are dezavantajul său

Există o problemă cu această metodă, cu care se confruntă o mulțime de utilizatori care nu folosesc un proxy. Lista neagră a identificat în mod fals multe adrese IP ca servere proxy, ceea ce duce la un grup public. Lista neagră a reușit, de asemenea, să blocheze doar un număr mic sau utilizatori, în timp ce problemele din partea Netflix sunt mult mai multe.

În mod obișnuit, erorile din configurația VPN ar putea expune locația reală a utilizatorului final. Nu trebuie uitat faptul că Netflix este o afacere multimiliardă care utilizează tehnologie superioară pentru a funcționa. Echipa sa de experți este cu siguranță în siguranță pentru unele vulnerabilități puțin cunoscute ale VPN-urilor care facilitează expunerea acestora.

Există și alte indicii pe care Netflix le folosește pentru a descoperi servere proxy. Cel mai mare cadou este atunci când un utilizator comută frecvent servere. Dacă un minut se află pe un server american și în momentul următor pe un server din Marea Britanie, devine o bucată de tort pentru Netflix să realizeze că folosește un proxy.

Furnizorii de servicii VPN care încă funcționează

Așa că a fost vorba despre VPN-uri care nu reușesc să ocolească geore-restricțiile. Dar există servicii care sunt încă în siguranță. ExpressVPN este unul dintre ei.

Există alți furnizori de servicii VPN pe care Netflix nu l-a blocat încă. Multe streamere online folosesc aceste VPN-uri pentru a accesa conținut geoblocat. Dacă căutați o soluție pe termen lung pentru a urmări American Netflix în afara SUA, s-ar putea să ajungeți dezamăgiți. Netflix sunt în continuare regulat lista neagră a noilor servere VPN. Aceasta înseamnă că furnizorii de servicii VPN trebuie să configureze continuu noi servere. Utilizatorii probabil nu au răgaz la vedere până când Netflix face ca toate emisiunile să fie disponibile la nivel global.

De ce majoritatea VPN-urilor nu reușesc să ocolească blocurile Netflix – gânduri finale

Netflix încă nu a reușit să interzică complet toate VPN-urile în această bătălie continuă. Unul se întreabă de interzicerea bruscă a Netflix de pe serverele proxy și are sens că au fost sub presiune din partea deținătorilor de drepturi. Nu numai vizionarea rămâne restricționată atunci când există blocuri specifice regiunii, dar încurajează metodele lipsite de scrupule pentru a vizualiza conținut inaccesibil.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map