Cum se instalează un VPN pe Router-ul Linksys

Un VPN este un instrument uimitor de securitate cibernetică care vă poate ajuta să vă păstrați online în siguranță și privat. Este ușor să obțineți un VPN pe desktop, tabletă sau mobil, deoarece majoritatea VPN-urilor au aplicații pe care le puteți descărca pentru aceste dispozitive. Ce se întâmplă dacă doriți să accesați internetul folosind PS4, Xbox One, Smart TV, Apple TV, Roku sau Amazon Fire TV Stick? Sau poate doriți doar o modalitate de a vă asigura că fiecare dispozitiv pe care îl folosește familia dvs. este protejat? În acest caz, veți dori să instalați VPN-ul pe router. În acest ghid, vă voi parcurge pașii de care aveți nevoie instalați un VPN pe routerul dvs. Linksys.


Cum se instalează un VPN pe Router-ul Linksys

Cum se instalează un VPN pe Router-ul Linksys

Dacă nu aveți un router Linksys, consultați aici ghidul nostru general de router.

De ce configurați un VPN pe routerul dvs. Linksys?

VPN-urile vin de obicei cu un număr limitat de conexiuni simultane la dispozitiv. Aceasta înseamnă că puteți proteja doar o cantitate limitată de dispozitive în același timp. Dacă configurați VPN-ul pe router, faceți pas cu pas această limitare neplăcută. După ce ați configurat VPN-ul pe router, orice lucru care se conectează la internet prin router va primi protecția VPN.

În acest fel, puteți fi sigur că toate dispozitivele dvs. sunt sigure.

Dacă aveți o familie, aceasta este o modalitate excelentă de a vă asigura că toată lumea este protejată în orice moment. De asemenea, proprietarii de companii pot conecta routerele Linksys ale companiei cu o conexiune VPN și menține confidențialitatea și securitatea tuturor dispozitivelor și angajaților lor.

Cel mai bun VPN pentru routere Linksys

Charles, expertul nostru VPN, a discutat despre cele mai bune servicii VPN care pot fi utilizate pe routere Linksys. Vă sugerez să citiți articolul pentru a vedea mai bine motivele din spatele alegerilor sale. ExpressVPN a ajuns pe primul loc și este ușor de văzut de ce.

ExpressVPN acceptă protocoalele OpenVPN. Acest lucru face relativ ușor să configurați pe dispozitive care nu acceptă aplicații VPN native. De fapt, multe dintre noile routere Linksys au o „aplicație” pe care o pot descărca de pe ExpressVPN.

Dacă v-ați abonat la ExpressVPN și aveți oricare dintre routerele de mai jos, nu trebuie să terminați acest ghid. ExpressVPN are ghiduri detaliate și instrucțiuni care vă duc prin întregul proces de configurare a VPN pe un router Linksys.

Ghiduri mai detaliate pot fi găsite pe următoarele modele:

 • WRT1200
 • WRT1900
 • WRT3200
 • EA6200

Dacă nu aveți următoarele modele sau nu doriți să vă abonați la ExpressVPN, citiți procesul mai general de mai jos.

Cum se instalează VPN pe routerul Linksys – Ghid pas cu pas

Există doi pași principali pentru configurarea unui VPN pe un router Linksys. În primul rând, trebuie să „flash” routerul.

Calmeaza-te.

Acest lucru înseamnă doar că trebuie să instalați firmware nou pe router. Aveți nevoie de firmware DD-WRT pentru ca funcționarea configurației VPN să funcționeze. Al doilea pas implică configurarea VPN în sine. În timp ce voi folosi ExpressVPN pentru a oferi explicații, processul este același cu oricare dintre VPN-urile pe care Charles le-a sugerat.

Pasul 1 – intermitent routerul dvs. Linksys cu DD-WRT

Primul pas, după cum am menționat mai sus, este intermiterea routerului. În esență, schimbați firmware-ul pe care rulează ruterul. Mare lucru despre routerele Linksys este că majoritatea sunt compatibile cu DD-WRT.

AVERTIZARE: Aceasta este o procedură tehnică. Procesul real de intermitere este foarte simplu, dar trebuie să fii atent la ce firmware-ul descarci. Asigurați-vă că cunoașteți exact modelul și modelul routerului dvs. Linksys înainte de a începe instalarea firmware-ului.

DD-WRT are un ghid cuprinzător care vă conduce prin fiecare etapă de aprindere a routerului. NU săriți peste secțiunea de precauții și asigurați-vă că urmați ghidul către un T.

Faceți-vă timp, verificați-vă dublarea și nu vă fie frică să cereți ajutor.

Pasul 2 – Instalarea unui client VPN pe routerul dvs. Linksys

Voi explica acest pas folosind ExpressVPN. Dacă utilizați un serviciu VPN diferit, nu vă faceți griji. Următoarele instrucțiuni funcționează la majoritatea VPN-urilor.

 1. Conectați-vă în contul ExpressVPN. Mergi la „Setare ExpressVPN”.
 2. Selectați ‘Manual config„Și apoi alege „OpenVPN“.
 3. Descărcați „.Ovpn“ fișier pe computer sau Mac.
 4. Accesați configurația routerului dvs. Linksys. Puteți face acest lucru tastând adresa IP a routerului în bara de adrese a browserului. Majoritatea routerelor vor avea IP-uri care încep cu „192.168”.
 5. Veți găsi panoul de control DD-WRT (deoarece firmware-ul routerului dvs. nu este DD-WRT). Aici, alege ‘Servicii’ apoi faceți clic pe „VPN“.
 6. Activează funcția „Start client OpenVPN” opțiune.

Routere Linksys - Activați clientul OpenVPN

Acum, trebuie să completați informațiile de mai sus. Veți completa completarea „IP / Nume server”, „Port”, cheie de autentificare TLS, Certificare CA, Certificare client public, și Cheia clientului privat.

Nu vă faceți griji, ați descărcat deja tot ce aveți nevoie.

Instalare tehnică

Reveniți la „.ovpn‘Fișierul de configurare pe care l-ați descărcat mai devreme.

Deschide-l cu un editor de text (cum ar fi blocul de note).

Puteți găsi IP / Nume server si Port la începutul dosarului. Imaginea de mai jos vă arată unde să o căutați. Nu uitați, am blocat IP-ul / numele și portul serverului din imaginea de mai jos, dar adresa și portul vor urma același format.

Routere Linksys - IP server: nume și port

Acum pe stânga TLS Auth Key. În același fișier pe care l-ați deschis cu notepad, căutați .

Derulați puțin mai jos și găsiți

Acum, copiați textul găsit între ele. Ar trebui să arate așa:

Router Linksys - cheie de autentificare TLS

Copiați textul evidențiat în albastru și lipiți-l în TLS Auth Key câmp în pagina de configurare a Routerului.

Acesta este același proces pe care îl faceți pentru a găsi Certificatul CA informație. Căutați textul care se încadrează între și , și copiați / inserați-o în fișierul Certificatul CA camp.

Routere Linksys - Certificare CA

Pentru Certificarea clientului public câmp, copiați / lipiți textul între ele și

În cele din urmă, pentru Client privat câmp, copiați / lipiți textul între ele și .

Acum, faceți clic pe Salvați, apoi du-te la Aplicați Setări pentru a porni conexiunea VPN. Pentru a verifica dacă conexiunea VPN funcționează corect, accesați stare > OpenVPN. În câmpul de stare, ar trebui să vedeți „Client: SUCCES CONECTAT”.

Routere Linksys - Stare conectată

Dacă vedeți acel mesaj în câmpul dvs. de stare, atunci ați configurat cu succes VPN-ul dvs. pe Router-ul dvs. Linksys.

Felicitări!

Acum, bateți-vă pe spate și mergeți să luați un cookie. O meriți.

Cum se instalează un VPN pe un router Linksys – Gânduri finale

Instalarea unui VPN pe un router Linksys bazat pe DD-WRT nu este ușor. În timp ce urmați acest ghid, asigurați-vă că citiți cu atenție fiecare pas și urmați indicațiile cuvânt cu cuvânt. Știu că poate părea prea dificil, dar toate resursele furnizate în acest ghid sunt pline de detalii și explicații. După ce ați terminat temele, întregul proces de instalare nu ar trebui să vă ia mai mult de 20 de minute!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map