Cum se instalează un VPN pe un router Asus

În această zi și vârstă, este foarte important să înțelegeți cum să vă păstrați în siguranță online. Una dintre cele mai populare metode de a face acest lucru este folosirea unui VPN când ești pe cale să accesezi internetul. VPN-urile sunt un instrument puternic de securitate cibernetică care vă poate oferi, de asemenea, acces la conținut restricționat regional, oriunde în lume. În acest ghid, voi explica cum să configurați un VPN pe routerul dvs. Asus pentru o conexiune mai sigură, privată și anonimă în orice moment.


Cum se instalează un VPN pe un router Asus

Cum se instalează un VPN pe un router Asus

Dacă aveți un router D-Link, un router TP-Link, un router Linksys sau un router Netgear, consultați ghidurile lor de instalare individuale. Puteți consulta și acest ghid general de instalare pentru orice alte mărci de routere.

De ce ar trebui să utilizați un VPN?

Să începem prin a defini ce este / face VPN.

Scurt pentru rețeaua virtuală virtuală, un VPN este un serviciu la care vă puteți abona, care vă oferă o conexiune sigură, privată și anonimă la internet. VPN-urile fac acest lucru prin redirecționarea traficului printr-un „tunel” privat folosind propriile lor servere. În afară de furnizarea unei conexiuni private prin abilitatea lor de tunelare a traficului, VPN-urile de asemenea criptează toate datele dvs. și vă protejează de eventuale furturi de date.

Pe lângă faptul că îți păstrezi experiența online privată și în siguranță, VPN-urile îți pot oferi acces și la site-uri web, aplicații și media. Acest lucru se întâmplă deoarece o VPN îți schimbă adresa IP publică automat atunci când îți reorientează traficul. Majoritatea furnizorilor de VPN vă permit să alegeți ce server doriți să utilizați de fiecare dată când porniți VPN, oferindu-vă controlul asupra IP-ului pe care îl finalizați. Tot ce trebuie să faceți este să alegeți un server localizat într-o țară care nu are restricțiile pe care încercați să le ocoliți și veți putea accesa site-ul dorit..

Beneficiile unui VPN pe routerul dvs. Asus

Acum știți ce poate face un VPN în general. Să vorbim despre cum vă poate îmbunătăți experiența online dacă este configurat pe router.

Pentru început, VPN-urile au de obicei o limită la câte dispozitive poți utiliza abonamentul simultan. Dacă aveți VPN-ul instalat pe router, puteți evita această limită în întregime. În acest fel, vă puteți conecta și proteja toate dispozitivele dvs. în timp ce utilizați tehnic doar una dintre conexiunile VPN alocate.

Un alt lucru pe care trebuie să-l țineți cont este faptul că deținerea unui VPN pe router înseamnă că puteți extinde serviciile acelui VPN la orice dispozitiv care se conectează la WiFi. În acest fel, puteți utiliza VPN pe smartphone, computer, tabletă, console de jocuri și Smart TV. VPN-urile au de obicei aplicații native pentru dispozitive Windows, Mac, iOS și Android. Ar trebui să configurați VPN-ul pe alte dispozitive manual pentru a le proteja. Dacă VPN-ul dvs. este pe routerul dvs., nu trebuie să faceți asta.

Vorbind despre aceste „alte dispozitive”, folosirea unui VPN pe routerul dvs. vă permite să utilizați cu ușurință capacitatea sa de a accesa conținut geo-blocat pe orice dispozitiv de streaming, fără a fi necesar să configurați singur VPN. Utilizatorii Smart TV vor putea debloca canale, aplicații și media pe care nu le-ar fi avut acces fără VPN.

În sfârșit, faptul că aveți un VPN pe routerul dvs. vă ajută să vă păstrați conexiunea WiFi privată în sensul că face din ce în ce mai dificil pentru oricine să-l pirateze. Cu alte cuvinte, puteți fi sigur că nimeni nu va folosi lățimea de bandă fără permisiunea dvs. explicită.

Cel mai bun VPN pentru routerul dvs. Asus

Ești convins că ai nevoie de un VPN pe routerul tău Asus? Grozav! Să trecem la ce VPN ar trebui să iei în calcul.

Experții noștri VPN sugerează utilizarea ExpressVPN pentru routerul dvs. Asus. Nu numai că ExpressVPN este cel mai bun furnizor de servicii de pe piață, ci este și unul dintre cele mai ușoare VPN-uri de configurat manual. ExpressVPN are și cea mai bună echipă de asistență pentru clienți din lumea VPN. Aceasta este o caracteristică foarte importantă pentru furnizorul de servicii, deoarece utilizatorii ExpressVPN au un depozit de cunoștințe la care pot apela pentru a rezolva orice problemă cu care s-ar putea confrunta sub forma unui chat live 24/7.

În acest ghid, voi folosi ExpressVPN pentru a explica cum să configurați un VPN pe routerul dvs. Asus.

Nu vă faceți griji dacă nu aveți un abonament ExpressVPN, pașii detaliați mai jos pot fi folosiți cu orice furnizor VPN de nivel superior (pe care îl puteți găsi în tabelul de mai jos). Asigurați-vă că verificați paginile de întrebări frecvente și de asistență de pe site-ul furnizorului dvs. pentru a vedea dacă au ghiduri de instalare specifice pentru routere Asus.

Cum să configurați un VPN pe routerul dvs. Asus

Routerele Asus sunt de fapt unul dintre cele mai ușoare routere pentru a instala un VPN pe. Motivul pentru asta este că vin deja configurate pentru a accepta o configurare VPN. Desigur, dacă aveți un model vechi Asus, trebuie totuși să parcurgeți procesul de aprindere a routerului și configurarea manuală a conexiunii VPN. Voi explica ambele metode din acest ghid, dar înainte de a încerca una dintre ele, nu uitați să verificați dacă routerul dvs. acceptă instalări VPN sau nu.

Metoda 1 – Configurarea unui VPN pe un router nou Asus

Voi folosi ExpressVPN pentru a explica acest proces de configurare. Verificați site-ul web al propriului dvs. furnizor VPN pentru orice ghid de instalare specific. Dacă nu le găsiți, acest proces va funcționa și pentru utilizatorii care nu sunt ExpressVPN.

Routere Asus compatibile

Următoarele routere Asus pot fi configurate folosind această metodă:

 • RT-N66U
 • RT-AC56U
 • RT-AC68U
 • RT-AC87U
 • RT-AC5300
 • RT-AC3200
 • RT-AC1750
 • RT-AC88U
 • RT-AC66R
 • RT-AC55U

Verificați performanțele routerului dvs. pentru a vă asigura că aveți unul dintre routerele de mai sus, după ce ați reușit să puteți procesa cu această instalare.

Procesul de instalare

Instalarea unui VPN pe routerul dvs. Asus gata de VPN este un proces foarte simplu, iată ce trebuie să faceți:

 1. Conectați-vă la contul dvs. ExpressVPN.
 2. Click pe Configurați pe mai multe dispozitive.
 3. Selectează Configurare manuală opțiune în partea stângă a ecranului.
 4. Faceți clic pe butonul OpenVPN fila din partea dreaptă a ecranului.
 5. Copiați și lipiți Nume de utilizator și Parola pe un document cu cuvânt sau notepad și salvați-l pentru utilizare ulterioară.
 6. În lista de Fișiere de configurare OpenVPN, alegeți locația serverului la care doriți să vă conectați și descărcați / salvați .ovpn fișier (e). Vă sugerez să alegeți o locație a serverului american.
 7. Deschideți o filă diferită în browser și accesați panoul de control al routerului Asus. Vei putea face asta introducând IP-ul routerului în bara de adrese. IP-ul implicit Asus este 192.168.1.1
 8. Conectați-vă la contul dvs. de router. Numele de utilizator și parola implicite sunt admin / admin.
 9. Sub Setari avansate, Click pe VPN.
 10. Faceți clic pe butonul Fila Client VPN în partea de sus a paginii, apoi faceți clic pe Adăugați un profil.
 11. Selectează OpenVPN filați și completați detaliile necesare.
  1. Descriere: descrieți conexiunea într-un mod care vă va ajuta să o recunoașteți. Acest lucru nu este obligatoriu.
  2. Nume de utilizator: numele de utilizator pe care l-ai copiat la pasul 5.
  3. Parola: parola pe care ai copiat-o la pasul 5.
  4. eufișier mport .ovpn: unde încărcați fișierul descărcat la pasul 6.
 12. Click pe Încărcați > O.K.
 13. Click pe Activati pentru a porni VPN.

După ce ați activat conexiunea, VPN-ul dvs. este gata de utilizare. Rețineți că veți fi conectat la locația serverului selectat la pasul 6. Dacă doriți să schimbați locațiile la o dată ulterioară, repetați acest proces și descărcați un fișier .ovpn dintr-o altă locație.

Metoda 2 – Configurarea unui VPN pe un router Asus mai vechi

Dacă routerul dvs. Asus nu aparține listei de routere menționate mai sus, va trebui să urmați un proces mai tehnic pentru instalarea VPN-ului dvs. pe router. Această metodă implică 2 etape distincte: (1) intermiterea routerului cu DD-WRT și (2) instalarea clientului VPN.

Avertizare: Această metodă nu este dificil de completat, dar necesită să descărcați versiunea corectă a firmware-ului pentru ca acesta să funcționeze. Dacă descărcați o versiune necompatibilă, vă puteți împărți routerul. Vă rugăm, faceți temele înainte de a începe procesul de instalare.

Intermitent routerul dvs. Asus cu DD-WRT

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să verificați această listă și să vedeți dacă routerul dvs. acceptă DD-WRT. Dacă routerul dvs. Asus nu se regăsește în listă, atunci vă sugerez să vă modernizați routerul la un model gata de VPN.

După cum am menționat mai sus, partea complicată a acestui proces este descărcarea firmware-ului corect pentru router. Motivul pentru care este important să descărcați firmware-ul corect este că firmware-ul va fi noul sistem de operare al routerului dvs. Ceea ce faceți când clipește routerul este să schimbați sistemul de operare pe care îl utilizează routerul dvs. cu DD-WRT. Urmați acest ghid detaliat despre cum să conectați routerul cu DD-WRT pe un T și asigurați-vă că ați făcut temele înainte de a începe.

Instalarea unui client VPN pe routerul dvs. Asus clipește DD-WRT

Acum, când routerul dvs. rulează pe DD-WRT, puteți începe procesul de instalare manuală a clientului dvs. VPN.

Iată cum vă instalați clientul VPN pe routerul dvs. Asus:

 1. Conectați-vă la ExpressVPN și faceți clic pe Instalare ExpressVPN.
 2. Click pe Configurare manuală și selectați OpenVPN.
 3. Descărcați .ovpn fişier.
 4. Accesați configurația routerului dvs. Asus, introducând „192.168.1.1”În bara de adrese a browserului.
 5. Mergi la Servicii și faceți clic pe VPN.
 6. Activează funcția Porniți OpenVPN client. Aici, veți găsi câteva câmpuri pe care trebuie să le completați.
 7. Deschide .ovpn fișier cu Notepad (sau cu orice alt editor de text).
 8. În Notepad, localizați cuvântul “La distanta”. Veți vedea o linie cu o adresă urmată de 4 numere. Va arăta așa: xxxx.copythisaddress.com XXXX.
 9. Copiați adresa și introduceți-o în Serverip / Nume camp.
 10. Copiați cele 4 numere pe care le-ați văzut lângă adresa și introduceți-le în Port camp.
 11. În Notepad, căutați și . Copiați textul între aceste etichete. Începe de la “ÎNCEPEȚI cheia statică OpenVPN”Și opriți-vă după„END OpenVPN cheia statică„.
 12. Inserați textul în Câmpul TLS Auth Key.
 13. Repetați procesul la pasul 11, dar căutați și în schimb, etichete.
 14. Inserați textul în Certificat de Ca camp.
 15. Repetați procesul la pasul 11, dar căutați și Etichete.
 16. Inserați textul în Certificarea clientului public camp.
 17. Repetați procesul la pasul 11, dar căutați și Etichete.
 18. Inserați textul în Cheia clientului privat camp.
 19. Click pe Salvați și apoi mai departe Aplicați Setări.
 20. Accesați fila Stare. Ar trebui sa vezi “Client: STATUS CONECTAT„.

Felicitări! Ați configurat manual un VPN pe routerul dvs. Asus.

Acum, accesați-vă conexiunea la internet nou securizată. Ai castigat-o.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map