Cum se instalează VPN pe router – Calea simplă

Cum pot configura o conexiune VPN pe routerul meu? Este o întrebare pe care am primit-o foarte multe aici la The VPN Guru. Instalarea VPN pe Windows, Mac, Android sau iOS este relativ ușoară datorită aplicațiilor VPN dedicate. Cu toate acestea, multe dispozitive nu au un client VPN. Prin urmare, va trebui să instalați VPN pe router. În acest fel, orice dispozitiv conectat la acel router își va partaja conexiunea VPN. Aceasta include PS4, Xbox One, Smart TV, Apple TV, Roku și Amazon Fire TV Stick. În tutorialul „Cum se instalează VPN pe router” de mai jos, puteți găsi instrucțiuni detaliate despre configurarea unei conexiuni VPN a routerului dvs..


Cum se instalează VPN pe router - Calea simplă

Cum se instalează VPN pe router – Calea simplă

Cel mai bun VPN pentru routere

Înainte de a începe să configurați o conexiune VPN pe router, trebuie să vă înscrieți mai întâi cu un furnizor de servicii VPN. Serviciile VPN premium de încredere vă vor întoarce în jur de 8 până la 10 $ pe lună, însă investiția merită foarte bine banii dumneavoastră. De-a lungul anilor am examinat destul de multe VPN-uri. Iată principalii furnizori VPN pentru routere din 2017. Toate VPN-urile de mai jos au un serviciu excelent pentru clienți, care este esențial la configurarea VPN pe routerul tău. Înseamnă că există întotdeauna o mână de ajutor dispusă să vă ajute instantaneu doar în cazul în care vă confruntați cu probleme în timpul instalării.

Cum se instalează VPN pe router – Pas cu pas

Primul pas – Instalați DD-WRT

În primul rând, trebuie să știți că nu toate routerele sunt Compatibil VPN. Dacă dețineți un modem ISP, cu siguranță nu puteți instala VPN pe el. Dacă routerul dvs. actual nu este pregătit pentru VPN, puteți achiziționa un router compatibil VPN și apoi conectați routerul secundar la routerul dvs. curent. Tot ce trebuie să faceți este să conectați portul WAN al routerului VPN (portul Internet) la portul LAN actual al routerului dvs. folosind un cablu Ethernet. Aruncați o privire la ilustrația de mai jos. Routerul 2 în acest caz ar fi routerul dvs. activat VPN, în timp ce Router 1 este modemul dvs..

Conectarea a două router folosind un cablu Ethernet

Conectarea a două router folosind un cablu Ethernet

După ce ați conectat cele două routere, așa cum se arată în imaginea de mai sus, al doilea router va partaja conexiunea la internet a primului router. Acum puteți instala DD-WRT pe al doilea router și apoi configurați o conexiune VPN pe acesta. Iată o listă cu cele mai populare routere compatibile VPN. Rețineți că instalarea VPN implică intermitent routerul dvs. cu DD-WRT. Deci, fii mai atent.

 • Asus
 • Belkin
 • Bivol
 • Cisco
 • D-Link
 • TP-Link
 • Linksys
 • MikroTik
 • Netgear

Puteți găsi lista completă de routere compatibile DD-WRT împreună cu numărul modelului lor aici. Odată făcut acest lucru, puteți începe cu Instalare DD-WRT folosind acest lucru ghid.

Al doilea pas – Instalați clientul VPN pe routerul dvs.

Presupunând că v-ați înscris ExpressVPN, veți primi un e-mail de bun venit care include licențele necesare. După ce faceți clic pe linkul respectiv, urmați acești pași pentru configurați client VPN pe routerul dvs.. Dacă utilizați un serviciu VPN diferit, instrucțiunile necesare sunt practic aceleași.

 1. Conectați-vă la contul ExpressVPN și alegeți „Configurare ExpressVPN”.
 2. Alegeți „Configurare manuală” și apoi selectați „OpenVPN”.
 3. Descărcați fișierul „.ovpn” pe computer sau Mac.
 4. Acum, deschideți configurația routerului. Puteți face acest lucru tastând adresa IP a routerului dvs. în bara de adrese a browserului. Cele mai multe routere au 192.168.0.1, 192.168.1.1 sau 192.168.1.254 ca adresă IP.
 5. Din panoul de control DD-WRT, alegeți „Servicii” și apoi „VPN”.
 6. Asigurați-vă că activați opțiunea „Start client OpenVPN”. 
  1. Acum, trebuie să introduceți funcția „IP / Nume server”‘Port’, TLS Auth KeyCertificare CA, Cert Client Public, și Cheia clientului privat.
  2. Pentru amandoi IP / Nume server și Port, deschide .ovpn config fișier descărcat anterior folosind editor de text.
  3. Din fișierul .ovpn, copiați textul între și . Apoi, lipiți-l în câmpul TLS Auth Key.
  4. Pentru certificarea CA, copiați textul între  și   și lipiți-l în Certificatul CA camp.
  5. Copiați textul între și și lipiți-l în Certificarea clientului public camp.
  6. În cele din urmă, copiați textul între și și lipiți în Client privat camp.
 7. Click pe salva, apoi faceți clic pe Aplicați setările pentru a porni conexiunea la VPN.
 8. Acum, faceți clic pe stare > OpenVPN.  Dacă ați configurat corect clientul VPN pe routerul DD-WRT, ar trebui să vedeți starea „Succes conectat”.

Cum să instalați VPN pe routerul dvs.

Instalarea VPN pe un router bazat pe DD-WRT sau Tomato poate fi o sarcină liniștită. Cu toate acestea, dacă urmați cu atenție instrucțiunile, întregul proces ar trebui să dureze mai puțin de 15 minute. La final, toate dispozitivele dvs. vor putea beneficia de o conexiune VPN. Asta înseamnă că tot traficul dvs. de Internet va fi criptat în siguranță. De asemenea, veți putea să vă luați rămas bun de la orice restricții geografice impuse serviciilor dvs. de streaming preferate, inclusiv Netflix, HBO GO, Hulu, BBC iPlayer, Hotstar și multe altele.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map