Cum se instalează VPN pe un router Netgear

Un VPN este un instrument foarte popular care vă poate ajuta să rămâneți sigur și privat online. VPN-urile au o mulțime de funcționalități care vă ajută să vă îmbunătățiți experiența online. Este ușor să obții o VPN care funcționează pe computer, pe telefon și pe tabletă, deoarece majoritatea VPN-urilor au aplicații native pentru aceste dispozitive. Ce se întâmplă dacă doriți să extindeți această protecție la PS4, Xbox sau Smart TV? Pentru a face acest lucru, va trebui să instalați un VPN pe router. Routerele nu au aplicații VPN native, necesită configurații pentru a configura o conexiune VPN funcțională. În acest ghid, Îți voi arăta cum să faci configurați un VPN pe routerul dvs. Netgear. Dacă aveți un router diferit, puteți citi aici ghidul nostru general de router.


Cum să instalați un VPN pe routerul dvs. Netgear

Cum să instalați un VPN pe routerul dvs. Netgear

De ce configurați un VPN pe routerul dvs. Netgear?

Un VPN este un instrument de securitate cibernetică foarte util, care criptează datele și îți reorientează traficul online printr-o conexiune sigură. Cu alte cuvinte, un VPN este siguranța dvs. împotriva supravegherii și atacurilor cibernetice. Din acest motiv, cu siguranță doriți o conexiune VPN pe toate dispozitivele. Lucrul trist este că majoritatea VPN-urilor permit doar un număr limitat de conexiuni simultane la dispozitive. Configurarea unui VPN pe router vă permite să ocoliți și să protejați toate dispozitivele care se conectează la internet.

Dacă utilizați o mulțime de dispozitive în mod obișnuit sau aveți o familie la care doriți să extindeți protecția online a unui VPN, instalarea unei VPN pe routerul dvs. Netgear este cea mai bună opțiune pe care o aveți. De asemenea, proprietarii de companii pot beneficia de instalarea unui VPN pe routerele companiei. În acest fel, vă puteți asigura că toate datele companiei dvs. sunt protejate și că afacerea dvs. nu riscă un posibil atac, precum un atac DDoS.

Cel mai bun VPN pentru routere Netgear

Ca întotdeauna, expertul nostru VPN Charles a trecut prin lista largă de VPN-uri disponibile pe piață și a selectat cele mai bune VPN-uri pentru routerele Netgear. Cea mai bună alegere a fost ExpressVPN și nu a durat mult să văd de ce.

În primul rând, ExpressVPN acceptă protocoalele OpenVPN, ceea ce înseamnă că configurați clientul VPN pe o listă lungă de dispozitive care nu acceptă aplicații VPN native. ExpressVPN simplifică procesul de instalare mult mai ușor, oferind „aplicații” pentru cele mai populare routere ale Netgear.

Puteți găsi ghiduri de instalare detaliate pe următoarele modele:

 • Netgear R6300 v2
 • Netgear Nighthawk R7000

Dacă aveți un router Netgear diferit sau nu doriți să vă abonați la ExpressVPN, citiți procesul de instalare generală de mai jos.

Cum se instalează VPN pe routerul Netgear – Ghid pas cu pas

Pentru a instala un VPN pe un router Netgear, trebuie să parcurgeți 2 pași principali. Prima dintre ele este să flash-ul router-ului dvs. cu DD-WRT.

Aceasta înseamnă că va trebui să schimbați sistemul de operare original al routerului dvs. în DD-WRT. De ce? Deoarece DD-WRT poate suporta o VPN, sistemul de operare original al routerului dvs. nu poate. Dacă aveți un router care are deja setarea DD-WRT pe acesta, puteți săriți primul pas.

Al doilea pas este instalarea clientului dvs. VPN pe router. Voi folosi ExpressVPN pentru a explica cum să fac asta, dar procesul este același pentru toate VPN-urile pe care Charles le-a sugerat.

Pasul 1 – intermitent routerul dvs. Netgear cu DD-WRT

După cum am spus mai sus, primul pas este intermiterea routerului dvs. Netgear. Nu orice router va fi compatibil cu DD-WRT, dar Netgear are o listă lungă de modele care sunt.

Prudență: Acest proces este puțin tehnic, așa că trebuie să fii atent. Instalarea DD-WRT este destul de simplă, dar trebuie să vă asigurați că descărcați firmware-ul corect pe care să-l utilizați. Urmați acest ghid cu privire la modul de conectare a routerului dvs. cu DD-WRT pe un T și nu uitați să vă faceți temele.!

Luați-vă timpul când vă configurați pentru acest pas. Nu vă fie teamă să cereți ajutor dacă simțiți că v-ați blocat să aflați firmware-ul pe care ar trebui să îl primiți.

Pasul 2 – Instalarea unui client VPN pe routerul dvs. Netgear

Voi folosi ExpressVPN pentru a explica acest proces de instalare. Dacă nu utilizați ExpressVPN, nu vă faceți griji. Acest proces este aproximativ același cu toate VPN-urile de nivel superior.

Pregătirea pentru instalare

 1. Conectați-vă la ExpressVPN. Mergi la Instalare ExpressVPN.
 2. Mergi la Configurare manuală și alege OpenVPN
 3. Descărcați  .ovpn fişier.
 4. Accesați configurația routerului dvs. Netgear. Puteți face asta introducând IP-ul routerului dvs. în bara de adrese a browserului. Puteți găsi IP-ul pe spatele routerului.
 5. Veți găsi panoul de control DD-WRT. Mergi la Servicii apoi faceți clic pe VPN.
 6. Activează funcția Porniți OpenVPN Client opțiune.

După ce ai făcut asta, vei observa că există o listă de câmpuri pe care trebuie să le completezi. Ar trebui să completați IP / nume server, port, cheie de autentificare TLS, certificare CA, certificare client public, și Cheia clientului privat.

Nu vă faceți griji, aveți toate informațiile de care aveți nevoie în fișierul .ovpn pe care l-ați descărcat mai devreme.

Instalare tehnică

 1. Trebuie să deschideți fișierul într-o aplicație de editor de text. Puteți utiliza pur și simplu notepadul computerului pentru a face acest lucru.
 2. Pentru a găsi IP / Nume server, căutați cuvântul „la distanță”. Linia cu o adresă urmată de 4 numere este ceea ce doriți. Adresa va urma acest tipar: XXXX.copythisaddress.com
 3. Copiați adresa din mijloc.
 4. Pe aceeași linie, veți găsi 4 numere imediat după adresă. Acesta este al tău Port.
 5. După aceea, doriți informațiile pentru câmpul TLS Auth Key. În același fișier, căutați .
 6. Derulați puțin în jos și găsiți

Copiați textul între și . Începeți să copiați acolo unde se spune „ÎNCEPEȚI cheia statică OpenVPN”Și opriți-vă după„END OpenVPN cheia statică„. După ce copiați acest lucru, trebuie doar să îl lipiți în câmpul din pagina de configurare a routerului.

Vedeți cât de ușor a fost asta? Acesta este același proces pe care trebuie să îl faci cu restul câmpurilor, dar vei căuta etichete diferite.

 • Câmpul CA Certificat: Cauta și
 • Certificarea clientului public: Cauta și
 • Client privat: Cauta și

După ce ați introdus toate informațiile copiate în câmpurile corespunzătoare, faceți clic pe Salvați apoi faceți clic pe Aplicați Setări.

Felicitări! Ați instalat un VPN pe routerul dvs. Netgear!

Pentru a vă asigura că VPN-ul dvs. funcționează corect, accesați Stare, apoi faceți clic pe OpenVPN. În câmpul de stare, ar trebui să vedeți „Client: STATUS CONNECTAT”.

Cum se instalează un VPN pe un router Netgear – Gânduri finale

Adevărul este că instalarea unui VPN pe un router DD-WRT Netgear nu este dificilă, dar necesită atenție completă. Dacă urmați acest ghid și consultați resursele la care am legat, veți putea să vă configurați VPN-ul în 20 de minute! Nu uitați să vă faceți temele înainte de a bloca routerul și asigurați-vă că urmați pas cu pas ghidurile de instalare..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map