Ați fost piratat contul dvs. Optus?

Se pare că încălcările de confidențialitate online nu par să se termine. În fiecare parte a lumii, a existat o creștere accentuată a încălcărilor de confidențialitate online și a altor amenințări pe internet; care implică date furate, conturi compromise și dispozitive infectate.


Ați fost piratat contul dvs. Optus?

Contul dvs. Optus a fost piratat?

O lume virtuală periculoasă

Nici marile companii multinaționale nu par a fi în siguranță de aceste pericole. Companii importante precum Target, Yahoo și eBay au avut încălcări masive de date în trecut; făcând internetul un loc periculos acum.

Riscuri peste tot

De fiecare dată când vă conectați la contul dvs. bancar, de fiecare dată când utilizați cardul dvs. de credit la un centru comercial, de fiecare dată când trimiteți informații sensibile pe internet, riscați o încălcare a datelor.

Chiar dacă faceți totul pentru a vă asigura siguranța din partea dvs., companiile cu care faceți afaceri ar putea să vă aterizeze în probleme.

Acest lucru a fost experimentat recent de clienții companiei australiene de telecomunicații Optus când au încercat să se conecteze în conturile lor.

Optus este a doua cea mai mare companie de telecomunicații din Australia deținută de Singtel din 2001. Datorită numărului mare de utilizatori pe care compania îi are, câteva mii de oameni au fost afectați de această încălcare a confidențialității. Cei afectați au mers pe social media pentru a se plânge de încălcarea confidențialității de care Optus este conștient.

„Bună Vladimir”

Utilizatorii care au fost afectați de încălcarea confidențialității au spus că nu au putut să se conecteze la contul lor online pe site-ul Optus. Când au reușit să se autentifice, au descoperit că datele de autentificare au fost completate automat și au fost autentificate ca Vladimir. Pagina a fost actualizată imediat în buclă.

Nu este totul. De asemenea, utilizatorii au descoperit că au fost înregistrați în conturile altor clienți, cu numele, adresele, facturarea și informațiile de contact expuse.

Sute de utilizatori au inundat rețelele de socializare pentru a se plânge de această problemă și pentru a atrage atenția că ceva a greșit grav site-ul web Optus. 

Optus a recunoscut că era conștient de această problemă. Ca măsură de precauție, compania a dezactivat site-ul său web de ceva vreme, dar nu a fost în măsură să confirme de ce s-a întâmplat această încălcare. A lăsat clienții fumători și social media a fost inundată de reclamații.

Nu Primul

Nu este prima dată când compania australiană de telecomunicații a prezentat știri din motive greșite.

Recent, a fost în știri despre întreruperile pe internet din sud-estul Queenslandului, iar clienții au dus pe social media să-și exprime frustrările și plângerile. Optus are milioane de clienți și majoritatea se bazează pe acces la internet pentru muncă. Cu internetul stins timp de câteva ore, clienții au avut o zi grea.

Un purtător de cuvânt al companiei a spus că, deși tehnicienii se uitau la problemă, nu erau siguri care a cauzat problema.

Infracțiune virtuală

În ultimele luni, Optus a fost supărat de clienți din cauza încălcărilor de date și a escrocheriei. Începând cu luna august a anului trecut, mai mulți clienți s-au plâns că au primit e-mailuri de tip phishing care au încercat să înșele victimele încercând să apară ca și cum ar fi fost trimise de Optus. 

Email-ul înșelătorie are numele de domeniu „optusnet.com.au” și face diverse tipuri de oferte, de la remitere la asigurări auto.

Deși e-mailul de tip phishing a fost în circulație încă din ultimele luni, a fost observat recent doar de către Optus. Aceste e-mailuri încearcă să păcălească clienții, prefacând că sunt de la Optus. Ei chiar încurajează destinatarul să facă clic pe link-uri spuroase care duc la malware.

Din fericire, e-mailurile sunt atât de fundamentale, încât aproape fiecare client la care a fost trimis ar putea identifica cu ușurință atacul de phishing. Drept urmare, ei au ținut departe de a face clic pe link-uri și de a-și infecta dispozitivele. 

E-mailurile au îndrumat destinatarul să descarce un document cu un link corespunzător sau să revizuiască sfaturile de remitere sau să descarce un „Certificat de monedă” pentru asigurarea auto cu un link către un fișier .zip care conținea un fișier JavaScript rău intenționat..

Optus nu este singura companie care a experimentat aceste escrocherii. În 2016, aproximativ 10.000 de clienți AGL au fost păcăliți să descarce ransomware-ul deghizat în factură.

O înșelătorie uriașă de phishing

A fost unul dintre cele mai mari atacuri de phishing din Australia până când o altă înșelătorie NAB a reușit să aibă succes.

Unii clienți Optus au primit, de asemenea, facturi umflate, ceea ce a oferit că au fost atacuri de phishing.

Un client a afirmat că a primit o factură de 300 $ când factura ei efectivă ar trebui să fie mai mică de 100 USD. În trecut, Optus a fost forțat să restituie milioane de clienți după ce i-au înșelat să cumpere jocuri, tonuri de apel și aplicații.

Toate acestea combinate s-au asigurat că Optus rămâne în știri din motive greșite.

Cum să rămâi în siguranță

Atacurile de phishing se pot întâmpla cu oricine, indiferent dacă sunt persoane fizice sau întreprinderi. Dar există o serie de moduri de a fi în siguranță. Înainte de a descărca un atașament sau de a face clic pe un link, asigurați-vă că urmați acești pași.

Verificați numele de domeniu îndeaproape. Deși la prima vedere, pare un domeniu autentic, la o inspecție mai atentă veți constata că ceva nu este în regulă. De exemplu, în escrocherul de tip phishing Optus, e-mailul a venit de la „Optusnet.com.au” și nu domeniul original „Optus.com.au”. 

Există un alt mod foarte ușor de a confirma dacă este un e-mail de tip phishing. Verificați pur și simplu conținutul e-mailului pentru greșeli de ortografie și gramaticale. Mai des, aceste e-mailuri nu au cea mai bună ortografie și gramatică, ceea ce indică ceva suspect.

De asemenea, asigurați-vă că verificați adresa completă a unui link înainte de a face clic pe ea.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map