Avertisment: aplicații Apple Store legate de programele Malware Golduck

În decembrie 2017, Appthority, compania de protecție a amenințărilor mobile, a găsit mai multe aplicații de jocuri Android cu malware Golduck. Știrile de la acea vreme erau îngrozitoare. Aplicațiile au fost apreciate și au avut milioane de utilizatori. Acum, se pare că malware-ul și-a făcut drum și către Apple Store.


Avertisment: aplicații Apple Store legate de programele Malware Golduck

Avertisment: aplicații Apple Store legate de programele Malware Golduck

Malware Golduck pe iPhone? Povestea completă

Wandera, compania de securitate mobilă, a găsit recent o serie de aplicații de jocuri clasice în magazinul Apple care se conectează la serverul Golduck.

Când au aruncat o privire mai atentă, au descoperit că aplicațiile trimit următoarele informații serverului:

 • Ce aplicație utilizează utilizatorul.
 • Ce versiune a aplicației a instalat utilizatorul.
 • Tipul de dispozitiv al unui utilizator.
 • Adresa IP a dispozitivului.
 • Numărul de anunțuri afișate pe telefon.
 • Detalii despre locație (în unele cazuri).

Deocamdată, tot serverul Golduck îl face, ambalând reclame în acele aplicații. Cu toate acestea, cercetătorii de securitate se îngrijorează că acest lucru ar putea fi doar începutul.

Când malware-ul a afectat doar utilizatorii Android, aceasta este ceea ce Appthority a avut de spus în acest sens:

„Malware-ul Golduck poate duce la compromisul complet al dispozitivului, mai ales dacă dispozitivele sunt deja înrădăcinate, precum și alte atacuri legate de adware.”

Aplicații infectate – O listă

Iată o listă cu unele dintre aplicațiile Wandera care au conținut malware-ul Golduck:

 • Commando Metal: Clasic Contra
 • Super Pentron Adventure: Super Hard
 • Tank clasic vs Super Bomber
 • Super aventură de Maritron
 • Roy Adventure Troll Game
 • Trap Dungeons: Super Adventure
 • Bounce Classic Legend
 • Joc de blocare
 • Bomber clasic: Super Legendă
 • Brain It On; Fizica Stickman
 • Joc Bomber: Bomberman clasic
 • Caramida clasica – bloc retro
 • Caramida Climber
 • Invazorii Galaxy Shoot Galaxy

Cum să fii în siguranță împotriva programelor malware

Primul lucru pe care îl voi spune aici este acesta: Nu descărcați o aplicație dacă nu aveți nevoie de ea.

Uită de încredere.

Uită Vrei.

NEVOIE DE EL.

De obicei, este foarte dificil să descoperiți dacă o aplicație a instalat malware pe dispozitivul dvs. Majoritatea oamenilor nu își dau seama că și-au compromis telefoanele până prea târziu. În loc să vă faceți griji pentru această problemă, ce zici să nu descărcați acel joc pe care l-ați mâncat? Încercați să vă lipiți de aplicațiile de care aveți absolut nevoie. De data asta, voi, băieți, cu atât mai mult nu este minorul.

După ce am acoperit acest bit, iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să vă protejați dispozitivul împotriva programelor malware:

Obțineți-vă software adecvat anti-malware

Nu toate programele anti-malware sunt egale, asta cred că putem fi de acord cu toții. Cu toții am auzit povești despre cineva care a încercat un instrument anti-malware gratuit și a ajuns la o serie de probleme legate de malware. Totuși, asta nu înseamnă că puteți renunța complet la acest pas.

Trebuie să știți ce software anti-malware este credibil și de încredere

ȘI

Trebuie să începeți să plătiți pentru asta. Știu că acesta nu este ceva pe care cineva vrea să citească, dar adevărul este că anti-malware corespunde de obicei cu un abonament. Faceți cercetarea și aflați ce software funcționează cel mai bine pentru dvs., dar suntem într-un moment în care skimping-ul pe software-ul defensiv va duce la probleme.

Adăugați un Anti-Virus la el

Împerechează software-ul anti-malware cu software antivirus pentru a te asigura că ești protejat cât mai mult.

Practic, virusurile sunt tipuri de malware. Cu toate acestea, anti-viruși și anti-malware nu sunt la fel.

Un program anti-virus este excelent pentru a vă proteja iPhone-ul de forma clasică de viruși: troieni, viermi, keyloggers …

Un program anti-malware abordează forme de malware mai avansate și complexe. Unele programe chiar funcționează proactiv, oprind programele malware înainte de a putea face cu adevărat orice cu datele dvs..

Deci de ce ai nevoie de ambele tipuri de programe? Pentru că cel mai probabil va trebui să faceți față ambelor tipuri de amenințări (clasice și moderne). Cu alte cuvinte, acestea două sunt complementare între ele și ar trebui să fie cuplate cât mai curând posibil.

Utilizați un VPN

Scurt pentru rețeaua virtuală virtuală, o VPN este ceva pe care îl puteți utiliza pentru a ajuta la diminuarea efectelor malware-ului pe dispozitiv.

Lasă-mă să explic

Vedeți, un VPN criptează datele dvs. și vă tunelează traficul (redirecționează toate acestea) prin propriul server securizat. Cu alte cuvinte, se fixează pe conexiunea dvs. de internet și se asigură că nimeni nu o poate accesa sau fura date din ea.

Așadar, dacă VPN-ul dvs. rulează și aveți malware, VPN-ul îl va opri să intre în contact cu C-ul său&Server C, punând astfel în evidență răutatea sa până când utilizați software antivirus sau anti-malware pentru a vă curăța dispozitivul.

Personal, vă sugerez să încercați ExpressVPN dacă doriți să vă asigurați conexiunea. Acesta oferă toate funcțiile dorite de la un VPN și apoi unele, și se mândrește cu unul dintre cele mai bune servicii absolute de pe piață. Încercați-l timp de 30 de zile întregi beneficiind de garanția sa de returnare a banilor pentru 30 de zile și vedeți-vă singuri!

Malware Golduck în magazinul Apple – Gânduri finale

Băieții, dacă utilizați oricare dintre jocurile menționate mai sus, dezinstalați-l imediat. Știu atragerea jocurilor din magazinul de aplicații, o înțeleg … sunt distractive și sunt o modalitate bună de a pierde ceva timp dacă te iei de un tren sau pur și simplu stai în preajmă și nu faci nimic. Chestia este că nu este suficient de important să riști toate datele tale personale. Dacă nu aveți nevoie de o aplicație, nu o primiți.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map