O actualizare falsă Adobe este instalarea programelor malware pe dispozitivele utilizatorilor

Băiete, băieți … intrăm într-un teritoriu foarte umbrit atunci când vine vorba de noi harsuri. Cu cât sunt mai pregătite instrumentele noastre de securitate cibernetică, cu atât hackerii sunt mai inventivi. De curând, o actualizare falsă Adobe plină de malware-ul Crypto Mining a terminat online. De ce? Pentru că actualizează Adobe! Citiți mai departe pentru a înțelege de ce este foarte periculos.


O actualizare falsă Adobe este instalarea programelor malware pe dispozitivele utilizatorilor

O actualizare falsă Adobe este instalarea programelor malware pe dispozitivele utilizatorilor

Actualizare falsă Adobe – Povestea

Palo Alto Networks, o companie de securitate cibernetică, a lansat o declarație joi trecut despre un nou „truc” pe care îl folosesc hackerii.

Aparent, un nou tip de actualizare Adobe falsă își face rondele online din august 2018. Ceea ce diferențiază această actualizare falsă de omologii săi infestate de malware este că, de data aceasta, actualizează Adobe Flash.

De obicei, actualizările Adobe false nu fac altceva decât să instaleze malware pe sistemele de ținte. Nu sunt foarte furiosi și pot fi surprinși cu ușurință. Acesta este cât de ușor era să surprindem un program care dă programul malware:

Ați instalat o actualizare > Actualizarea nu a funcționat > Sistemul dvs. începe să rămână puțin > Aveți malware.

Această nouă actualizare falsă, însă, complică puțin acest proces. Acum, tot ce vezi este că ai instalat o actualizare … și a funcționat. Pentru utilizatorii obișnuiți, aceasta este mai mult sau mai puțin o garanție că malware-ul va rămâne pus pentru o perioadă lungă de timp.

„Dar așteptați, toate sistemele au un mod de a vă avertiza dacă programul pe care îl descărcați nu provine dintr-o sursă de încredere!” s-ar putea să te gândești.

Asta e adevarat. Cu toate acestea, Palo Alto Networks a descoperit că unele actualizări Adobe false au „împrumutat notificările pop-up ale instalatorului oficial Adobe”. Ceea ce înseamnă asta este că sistemul dvs. nu va putea spune diferența. Pentru toate intențiile și scopurile, se va gândi că această actualizare este oficială. Nu vei fi avertizat.

Actualizare falsă Adobe și Cryptojacking

La fel ca întotdeauna, aceste tipuri de actualizări false sunt făcute pentru a instala malware pe sistemele victimelor care nu se interesează.

Aceste actualizări înșelătoare nu sunt diferite. Conform Palo Alto Networks, aceste actualizări sunt de a cripta sistemul de țintă.

Practic, actualizarea falsă va actualiza Flash pentru dvs., dar va instala, de asemenea, programe de extragere a criptelor pe sistemul dvs. Aceasta va utiliza criptomonedele de extragere a procesoarelor sistemului pentru atacator. Programele malware, cum ar fi minerul de cryptocurrency XMRig, vor rula în tăcere în fundal. Dacă nu aveți un program anti-malware actualizat, este posibil să nu aflați niciodată că sistemul dvs. este infestat de malware.

Cum stau în siguranță?

Potrivit atât Palo Alto Networks, cât și McAfee Labs, infestările cu malware sunt în creștere. În luna septembrie, în special, a înregistrat o săritură imensă în infestările cu malware.

Cu alte cuvinte, acum este mai important ca mai mult ca niciodată să vă păstrați sistemul protejat în orice moment. Iată câțiva pași pe care îi puteți face pentru a vă asigura că aveți apărarea la locul dvs.:

 1. Descărcați numai programe de pe site-uri oficiale: Nu descărcați, în nicio situație, niciun program sau software de pe altul decât site-ul oficial al programului.
 2. Asigurați-vă că citiți recenziile: Internetul este o comunitate globală. Cu puțină cercetare, veți putea găsi atât de multe recenzii și discuții despre aproape orice software / program pe care îl puteți utiliza. Asigurați-vă că examinați aceste recenzii înainte de a descărca software-ul.
 3. Aveți întotdeauna un program anti-malware: Trebuie să aveți un program anti-malware credibil actualizat și gata de utilizare în orice moment. Asigurați-vă că este actualizat, întotdeauna. Vezi articolul nostru despre cele mai bune programe anti-malware pe care ar trebui să le folosești.
 4. Utilizați un VPN: Utilizarea unui VPN vă va ajuta să vă asigurați că, chiar dacă sistemul dvs. este infectat cu malware, niciuna dintre datele dvs. nu poate fi furată. La fel ca în cazul oricărui program, nu folosiți niciodată un VPN gratuit și mergeți doar cu furnizori credibili și de încredere, cum ar fi ExpressVPN.
 5. Dezinstalați Flash Player: Adobe Flash nu este într-adevăr un program pe care îl doriți pe sistemul dvs. Dacă nu aveți nevoie în mod specific de Flash Player, dezinstalați-l. Este și a fost întotdeauna, plin de vulnerabilități și riscuri de securitate. Din nou, dacă nu aveți nevoie special de acesta, ar trebui să îl dezinstalați cât mai curând.

Actualizare falsă Adobe – gânduri finale

Așadar, aceasta este povestea noului update Adobe fals, care se glumește rapid pe internet. Asigurați-vă că vă mențineți apărările în timp ce descărcați sau utilizați software de pe internet. Stai cât mai departe de software-ul gratuit și încearcă să rămâi cât mai informat despre ce se întâmplă pe tărâmul securității cibernetice.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map