Prea bine pentru a fi adevărat: Pericolele aplicațiilor gratuite

Riscurile software-ului și aplicațiilor gratuite


Pericole de software și aplicații gratuite

Creșterea software-ului gratuit

Software-ul gratuit a luat importanță odată cu creșterea internetului, pe măsură ce indivizii și companiile și-au dat seama că există lacune în nevoile oamenilor. Numeroase companii au fost dispuse să se angajeze în lupte proprii pentru programe care au devenit rapid esențiale pentru viața de zi cu zi și activitățile de afaceri.

Companiile care dezvoltă software gratuit generează profit datorită utilizatorilor. Permiteți-mi să vă explic. Deoarece dezvoltatorii nu percep nimic pentru programele lor, ei apelează la colectarea și partajarea datelor a face bani. Cu alte cuvinte, odată ce instalați acest software pe dispozitivul dvs., va fi valabil monitorizează-ți activitatea online și vinde-o către terți. Aceste părți, care sunt de obicei companii de reclamă, folosesc astfel de informații pentru afișare reclame personalizate atunci când utilizați internetul.

Majoritatea oamenilor nu au citit de fapt „Termeni de acord”Sau pagini de licență înainte de a instala astfel de programe. Drept urmare, mulți utilizatori se fac vulnerabili la invazia vieții private din partea companiei în curs de dezvoltare software.

Cum pot aceste înregistrări să vă înregistreze datele? Cu “fursecuri,”Și cele delicioase pe care le făcea bunica ta.

Cookie-urile sunt pachete de date pe care serverele de internet le transmit browserelor când utilizatorii revin frecvent la anumite pagini. Navigatoarele web și site-urile web le folosesc pentru urmări și aduna informațiile despre activitatea dvs. online și le vindeți altor companii. Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, și aplicații similare fac același lucru.

De ce companiile adună aceste informații?

Tipurile de informații pe care software-ul și aplicațiile le fură de pe dispozitive variază, dar tind să includă elemente similare. Navigatoarele web și alte site-uri le place să urmărească persoanele obiceiuri și interese la cumpărături. Atunci ei acțiune astfel de informații cu alte companii pentru a vă afișa reclame conexe care vă pot atrage.

Mai bine spus, toată lumea își propune să câștige bani. Dacă aplicația poate afișa anunțuri care te fac să vrei să cumperi ceva, atunci companiile obțin profit. Cu toate acestea, datele mai sensibile pot fi compromise. Această informație include dvs. numele complet, vârsta, locația, adresa și locul de muncă.

Acest lucru nu va suna foarte mult pentru unii, dar ar trebui. Companiile de software pot descoperi multe despre tine prin aceste programe. De asemenea, pot împărtășiți-vă datele cu alte părți. Facebook este poate cel mai mare infractor, dar alții precum Google sunt, de asemenea, cumpărători și vânzători majori de date. 

Avantajele utilizării software-ului gratuit

În ciuda a tot ceea ce am menționat până acum, software-ul gratuit oferă încă o mulțime de avantaje. La urma urmei, aceste aplicații sunt necesare pentru a avea o viață socială, personală și profesională funcțională. Rețineți că acești profesioniști nu se aplică tuturor software-urilor gratuite. 

 • Disponibil fără costuri: Majoritatea programelor și aplicațiilor precum Microsoft Office de bază necesită o plată inițială sau taxe frecvente. Alții, însă, nu vor costa niciun ban. 
 • Mai multă libertate: Când computerele și internetul au intrat în scenă, companiile au încurajat dezvoltarea și experimentarea individuală, deoarece web-ul nu a fost considerat drept proprietate privată. În zilele noastre, dezvoltatorii de software și aplicații fac ilegale dezvoltarea și experimentarea.
 • auditării: Programele open-source permit oricui să citească și să modifice codul sursă. Acest lucru înseamnă că utilizatorii cu experiență tehnologică pot verifica evoluții ciudate sau aspecte nedezvăluite. Dar despre cei care nu înțeleg codificarea și programarea? Ei bine, există firme independente de securitate, dezvoltatori și experți care inspectează regulat codul open-source pentru erori și defecte de securitate.

Contra de utilizare a software-ului gratuit

Software-ul gratuit vine adesea cu o mulțime de probleme. Vă sfătuiesc în special să evitați programe gratuite care sunt responsabile de protejarea confidențialității și securității dvs. online antiviruses. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea dintre ele sunt ineficiente și nu poate bloca niciun atac potențial.

Aceste probleme includ:

 • Malware ascuns: Pentru dezvoltatori este ușor să ascundă software-ul rău intenționat în aplicațiile gratuite, deoarece utilizatorii îl descarcă direct pe dispozitivele lor. Acest malware vă poate hack telefonul sau computerul și poate fura date sensibile, cum ar fi autentificările și parolele bancare.
 • Lipsa de suport și documentație: Atunci când utilizează software gratuit, creatorii nu-și lansează notițe despre dezvoltarea programului. Drept urmare, persoanele fizice nu pot accesa codul sursă pentru a vedea modificări sau informații importante.
 • Pierderea interesului: O problemă majoră a programelor gratuite este că dezvoltatorii vor înceta uneori îmbunătățirea sau actualizarea acestora. 

Care sunt cele mai populare programe și aplicații gratuite gratuite?

Există diferite versiuni de software și aplicații gratuite pe care oamenii le folosesc tot timpul pe dispozitivele lor. Ei includ browsere web, software antivirus, și aplicații de apel video ca Skype. Uneori, persoanele nici nu își dau seama că articolele pe care le folosesc se califică ca software și aplicații gratuite, de obicei pentru că nu sunt familiarizați cu definiția.

Deoarece multe programe sunt acum încorporate pe dispozitivele noastre, poate fi un pic confuz să stabilim care dintre acestea se încadrează în „gratuit”Categorie. Prin urmare, am creat următoarea listă cu cele mai populare servicii gratuite pe care le puteți găsi pe dispozitiv. Dar rețineți că unele dintre aceste programe pot fi destul de periculoase, mai ales dacă dispozitivul dvs. nu îl are protecție adecvată.

 • Google Chrome
 • Skype
 • Firefox
 • Avast antivirus gratuit
 • BitTorrent
 • Adblockers
 • Facebook, Facebook Messenger
 • Hărți Google
 • Stare de nervozitate
 • Instagram
 • WhatsApp
 • AccuWeather
 • Jocuri Zynga
 • Snapchat
 • Aplicații cu lanternă
 • Pokémon Go
 • YouTube
 • Păsări supărate

Vă sfătuiesc să folosiți unele dintre aceste aplicații, deoarece acestea facilitează ilegal descărcarea materialelor protejate de drepturi de autor, în special BitTorrent. Persoanele care utilizează aceste programe își fac frecvent o țintă pentru viruși, hackeri și malware. 

Dar vă rugăm să rețineți că BitTorrent nu este împotriva legii dacă îl utilizați pentru a partaja fișierele în mod legal. Cu toate acestea, dacă descărcați drepturi de autor, atunci mergeți pe o linie subțire.

Aplicații mobile periculoase gratuite

Puteți găsi sute de aplicații mobile gratuite în magazinul de aplicații al dispozitivului. Și în ciuda Magazin Google Play și App Store din Apple verificarea constantă a fiecărei aplicații pentru riscuri de securitate, asta nu înseamnă că toate programele sunt sigure. Google și Apple nu inspectați reclamele pentru orice potențial malware. Aceasta înseamnă că reclamele vă pot direcționa către site-uri web dăunătoare sau chiar conțin viruși.

În plus, unele aplicații gratuite pe care le instalați pe telefon vă invadează prea mult din confidențialitate și le includ pe cele mai populare, cum ar fi aplicațiile de social media (Facebook, WhatsApp, Instagram, Twitter, SnapChat…)

Aceste aplicații, care sunt destul de populare și esențiale în rândul utilizatorilor, necesită acces la majoritatea datelor telefonului nostru. Care include locație, galerie, lista de contacte, cameră, microfon, texte, jurnalele de apeluri și stocare.

Prin urmare, depinde de dvs. să vă asigurați că aplicația pe care doriți să o instalați este în siguranță. Puteți începe făcând un pic de cercetare în aplicație sau chiar să citiți recenziile utilizatorilor. Mai mult, rămâneți la magazinul oficial de aplicații al dispozitivului dvs. și nu recurgeți niciodată la terți pentru a descărca aplicații. Și asigurați-vă că citiți lista de permisiuni. La urma urmei, de ce o aplicație cu lanternă ar necesita locația dvs.?

De asemenea, puteți gestiona accesul pe care fiecare aplicație îl are la telefon.

Pentru utilizatorii de Android:

 1. Deschis ‘Setări.“
 2. Lovit ‘Aplicații„Sau”Manager de aplicatii.“
 3. Atingeți aplicația pe care doriți să o modificați.
 4. Acum, apăsați „Permisiuni.“
 5. Dezactivează orice acces pe care îl găsești invaziv.

Pentru utilizatorii iOS: 

 1. Click pe ‘Setări.“
 2. Mergi la ‘intimitate.“
 3. Veți vedea o lista de permisiuni că aplicațiile pot accesa.
 4. Apăsați pe fiecare pentru a vedea ce aplicație poate accesa.
 5. Dezactivați orice acces doriți dezlegarea permisiunii.

Dar rețineți că interzicerea prea multor permisiuni poate afectează performanța generală pentru anumite aplicații și împiedicați-le să funcționeze corect. De exemplu, Instagram trebuie să aibă acces la galeria dvs. dacă doriți să postați o poză folosind platforma de socializare.

Concluzie

Merită software-ul gratuit? Asta depinde de tine. Dacă sunteți dispus să faceți față numeroaselor riscuri care vin cu aceasta, atunci poate ar trebui să vă supuneți. Dar rețineți că, deși nu trebuie să vă puneți în buzunar pentru a obține unul, costul ar putea fi mult mai mare. Prin urmare, înainte de a descărca orice program, aruncați o privire bună la „Termeni de acord,” la fel de bine ca software-ul disponibil. De asemenea, evitați descărcarea oricărei aplicații care încurajează utilizare ilegală, cum ar fi streamingul de produse proprii.

Preferi software-ul gratuit sau cu plată? Spune-ne ce părere ai în secțiunea de comentarii de mai jos.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map