Reddit vă urmărește informațiile? Și cum să rămâi în siguranță

Dacă doriți să aflați ceva despre orice, vizitați Reddit. Aceasta este o platformă în care veți primi opinii ale experților de la diferite persoane din întreaga lume. În fiecare an, site-ul de discuții populare primește peste 82 de miliarde de vizualizări de pagini, iar acestea vorbește despre popularitatea sa.


Reddit vă urmărește informațiile?

Reddit vă urmărește informațiile?

Reddit are două setări – Gratuit și Premium. Reddit gratuit vă va permite să accesați conținut, dar cu reclame. Opțiunea Premium este plătită și a fost numită anterior Reddit Gold. Cu opțiunea Premium, veți obține o experiență fără anunțuri mai ușoară.

Fără îndoială, Premium este mai bun, dar ce se întâmplă dacă nu doriți să cheltuiți bani? Va trebui să vedeți anunțuri atunci. Această publicitate se bazează pe preferințele dvs. și modul în care folosiți site-ul lor web. Vând informațiile dvs. către agenții de publicitate?

Politica de confidențialitate a Reddit spune că împărtășesc informațiile utilizatorilor cu terțe părți în scopuri publicitare.

„Nu vom împărtăși, vinde sau nu vom oferi informații personale ale utilizatorilor noștri către terți, cu excepția cazului în care se aplică una dintre următoarele circumstanțe

Cu excepția cazului în care se referă la agenții de publicitate și la partenerii noștri de reclame, putem împărtăși informații cu furnizorii, consultanții și alți furnizori de servicii care au nevoie de acces la aceste informații pentru a efectua lucrări pentru noi ”

Ar trebui să fii preocupat?

Reddit este printre cele mai vizitate site-uri web din lume. Acest lucru înseamnă că au o mulțime de informații despre utilizatori și acest lucru poate fi de mare folos pentru agenții de publicitate și de marketing. Și din moment ce utilizatorii participă deschis la discuții despre Reddit, ei dezvăluie multe informații despre ei înșiși.

Această informație nu se găsește în altă parte. Oamenii își exprimă în mod deschis opiniile cu privire la diverse aspecte, ceea ce oferă o mulțime de informații valoroase agenților de publicitate. Dacă sunteți preocupat de confidențialitatea dvs. atunci când vizitați site-uri web, poate doriți să vă evaluați preferințele.

În plus, o încălcare de securitate care a compromis datele personale ale mii de utilizatori Reddit ar fi avut loc în iunie 2018. Prin urmare, ar trebui să vă luați în considerare confidențialitatea și securitatea online ori de câte ori utilizați Reddit.

Ce poti sa faci

Reddit oferă Setări utilizator. În noul aspect, îl veți găsi în colțul din dreapta sus, ca un meniu derulant lângă butonul Acasă. Deși nu există multe opțiuni de personalizare pe Reddit, dar puteți vedea acolo opțiuni decente.

Accesați fila Confidențialitate și securitate sub Setări utilizator și veți vedea opțiunile de confidențialitate acolo. Puteți dezactiva indexarea motorului de căutare și înregistrarea linkurilor de ieșire.

Reddit permite motoarelor de căutare să vă indice profilul. Astfel, Google poate afișa postările la care ați comentat împreună cu subreditările la care participați. Dacă nu doriți ca aceste informații să fie vizibile pentru prietenii dvs., asigurați-vă că opriți indexarea motorului de căutare..

De asemenea, când faceți clic pe un link pentru a vizita un alt site web prin Reddit, acesta este înregistrat. Dacă nu doriți ca acesta să fie înregistrat, opriți înregistrarea linkurilor de ieșire.

Puteți vizita, de asemenea, setările de personalizare pentru a deschide noi opțiuni. Aici veți găsi opțiuni pentru a dezactiva înregistrarea de activități Reddit pentru reclame relevante. Există câteva alte opțiuni sub formă de casete de selectare. Debifează toate casetele și vei avea un grad mai mare de confidențialitate pe Reddit.

Dacă nu vă plac reclamele, puteți utiliza funcția Premium. Deși nu afișează anunțuri, nu există nicio garanție că nu vă vor înregistra datele.

Aplicații Reddit și terțe părți

Reddit are propria aplicație pentru platforme mobile. Există, de asemenea, unele aplicații terțe pentru a vizita Reddit. Dacă vă conectați folosind o aplicație terță parte, acordați permisiuni aplicației respective pentru a vă monitoriza activitățile. Dacă sunteți îngrijorat de permisiunile acordate, puteți vizita secțiunea de aplicații de pe telefon și revoca permisiunile pentru aplicații terțe.

Blocați mesaje

În timp ce Reddit este o platformă excelentă pentru a întâlni oameni cu gânduri similare, uneori, unii utilizatori pot deveni un pic ciudat. Pentru aceasta, Reddit vă oferă să vă schimbați confidențialitatea pentru mesaje. Selectați cine vă poate trimite mesaj în fila Confidențialitate și securitate din Setări utilizator.

Puteți bloca sau permite un set mic de utilizatori sau deschide mesageria tuturor. În timp ce Reddit nu poate avea o listă extinsă de opțiuni de personalizare, acesta oferă un set decent de setări de securitate.

Poți fi într-adevăr sigur?

Deși puteți modifica unele setări pentru a vă proteja confidențialitatea, nu sunteți protejat cu adevărat dacă identitatea dvs. este dezvăluită pe un site web. Cu toate că s-ar putea să nu vă preocupă prea mult identitatea, este important să vă asigurați detaliile personale dacă postați pe subiecte controversate.

Există două modalități de a fi cu adevărat sigure:

Nu vă folosiți numele real

Utilizatorii Reddit nu își folosesc în general numele reale pe această platformă. Puteți alege absolut orice moniker vă place. Aceasta vă asigură că identitatea dvs. reală nu este dezvăluită altora. Dacă nu doriți să primiți mesaje de la alții, puteți modifica setările mesajului, așa cum s-a discutat mai sus.

Ascundeți-vă IP-ul

În timp ce numele dvs. real poate fi schimbat pe Reddit, IP-ul dvs. va fi în continuare vizibil pentru autorități. Pentru a vă asigura că nu vă pot urmări locația geografică, ascundeți-vă IP-ul folosind un VPN. O VPN sau o rețea virtuală virtuală vă va transmite traficul prin serverele lor speciale pentru a vă ascunde detaliile oricui încearcă să vă spioneze. Și aceasta include site-urile web pe care le vizitați împreună cu ISP-ul și guvernul.

Cu un nou IP, Reddit nu va putea urmări IP-ul. Și cu numele fals, alți utilizatori nu vă vor cunoaște identitatea reală. Am analizat anterior cele mai bune VPN-uri pentru Reddit. Așadar, asigurați-vă că verificați această recenzie.

Concluzie

Aproape toate site-urile web funcționează pe noul model de marketing care vă înregistrează activitățile și creează o hartă a utilizatorului. Această hartă este apoi vândută agenților de publicitate pentru anunțuri mai direcționate. Iar Reddit nu face excepție. Dacă doriți ca datele dvs. să rămână private, asigurați-vă că faceți unele modificări la setări. De asemenea, este întotdeauna o idee înțeleaptă să folosești un VPN.

Când selectați o VPN, asigurați-vă că selectați un VPN plătit, deoarece o VPN gratuită ar putea arunca reclame în calea dvs. și, astfel, să urmăriți activitățile pentru a face anunțurile mai relevante. Deci, practic, nu are rost să obțineți VPN pe primul loc. Asigurați-vă că obțineți un VPN de încredere care nu vă înregistrează activitățile și vă oferă servicii fiabile. Iată o listă cu cele mai recomandate VPN-uri. Te vor ajuta să rămâi anonim și te vor proteja și de hackeri și amatori.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map