Shadowsocks VS VPNS – Care este diferența?

Vă întrebați care este diferența dintre Shadowsocks și VPN-uri? Nu mai căuta. În acest articol, voi pune la dispoziție VPN-urile Shadowsocks VS pentru a vă arăta diferențele în funcționalitatea lor, aspectul lor de securitate și scopul lor în general. Vă voi explica și când și de ce veți avea nevoie de oricare instrument.


Shadowsocks VS VPNS - Care este diferența?

Shadowsocks VS VPNS – Care este diferența?

Shadowsocks VS VPN – Funcționalitate

Pentru început, dezvăluim funcționalitățile atât ale VPN, cât și ale Shadowsocks.

VPN-urile sunt rețele virtuale private. Funcționează ca instrumente de securitate cibernetică că (1) criptați datele dvs. și (2) redirecționați tot traficul prin propriile servere sigure. Aceasta permite VPN-urilor să vă securizeze datele, să vă asigurați că conexiunea dvs. este privată și să vă ofere anonimatul online. Deoarece redirecționează tot traficul dvs. fără discriminare, sfârșesc prin a vă schimba adresa IP publică. Acest lucru înseamnă că, pe lângă faptul că sunt un instrument de securitate cibernetică, VPN-urile vă pot ajuta, de asemenea, să evitați restricțiile geografice.

Shadowsocks este puțin diferit. Pentru unul, este mai mult de un împuternicit decât o VPN. De fapt, nu este deloc un VPN. Principalul obiectiv al umbrelor este de a ocoli conținutul restricționat. Motivul pentru care există umbrele este că un dezvoltator chinez a dorit să ocolească Marele Firewall din China și să acceseze internetul fără restricții. Acestea fiind spuse, Shadowsocks nu face nimic pentru confidențialitate sau anonimat. Nu vă criptează toate datele, nu redirecționează întregul trafic și nu vă maschează adresa IP. Shadowsocks utilizează protocoale HTTPS și SOCKS5 pentru a ascunde o parte din traficul dvs., pe care îl parcurge printr-un server. Aceasta ascunde ce fel de acțiuni efectuați online de pe site-ul dvs. online. Singura criptare a umbrelor de date este traficul pe care îl transmite către serverul proxy. Pentru persoanele cu experiență tehnologică, aceasta este limitată la pachetele de date TCP (și uneori UDP).

Deci, cu un VPN, ISP-ul dvs. sau orice terță parte nu pot vedea deloc ceea ce faceți online. Cu Shadowsocks, ISP-ul tău îți poate vedea traficul, dar nu va putea spune ce faci cu adevărat online.

VPN-uri Shadowsocks VS – Securitate

Acum că am înțeles diferența în modul în care funcționează VPN-urile și Shadowsocks, să discutăm aspectul de securitate al ambelor instrumente.

Cu VPN-urile, securitatea este o funcționalitate. Vă criptează tot traficul și vă asigurați că toate datele dvs. sunt sigure. VPN-urile acționează pentru a vă proteja împotriva eventualelor furturi de date și a potențialelor erori.

Deci, securitatea este cu siguranță un factor important atunci când vine vorba de VPN-uri.

Totuși, umbrele nu sunt deloc așa. Securitatea este încă o funcționalitate a Shadowsocks, dar nu o duce până la VPN-uri. Vedeți, datele pe care Shadowsocks le redirecționează sunt criptate, dar asta nu înseamnă că toate datele dvs. sunt. Deoarece umbrele doresc să ocolească restricțiile chiar sub nasul unui ISP, trebuie să se asigure că traficul pe care îl poate vedea ISP nu arată diferit.

Cu alte cuvinte, VPN-urile sunt sigure din cauza criptării lor complete de date. Shadowsocks criptează doar datele pe care le redirecționează. Cu toate acestea, niciun terț nu poate spune că utilizați Shadowsocks … care contează pentru securitate, nu?

VPN-uri Shadowsocks – Model de amenințare

Permiteți-mi să explic mai întâi ce este un model de amenințare.

Pe tărâmul securității cibernetice, cercetătorii folosesc modelarea amenințărilor pentru evaluarea vulnerabilităților. Cu alte cuvinte, este o modalitate de a evalua de unde ar putea veni o amenințare. Atât VPN-urile, cât și Shadowsocks sunt soluții care au fost create pe baza modelelor de amenințări specifice.

VPN-urile sunt instrumente care vă protejează și conexiunea dvs. împotriva interferențelor exterioare. I.E., VPN-urile au fost create cu amenințarea atacatorilor, hackerilor și a organismelor de supraveghere.

Shadowsocks a fost creat în scopul exclusiv de a eluda restricțiile impuse de ISP-ul dvs..

Deci, modelul amenințării unei VPN este diferit de modelul amenințării Shadowsocks. Deoarece modelul amenințării este diferit pentru ambele servicii, scopul acestor instrumente diferă.

VPN-uri Shadowsocks VS – Care ar trebui să obțin?

Pe baza acestor modele, ar trebui să poți decide cu ușurință dacă ai nevoie de un VPN sau Shadowsocks.

Ești îngrijorat de confidențialitatea online? Apoi mergeți cu un VPN.

Te afli într-o țară care aplică multe restricții pe internet? Shadowsocks este serviciul pe care ar trebui să îl cauți.

Trebuie să notez că VPN-urile nu necesită nicio configurație pe computer sau pe dispozitivele mobile. Tot ce trebuie să faci cu VPN-urile este să descarci aplicația desemnată. Shadowsocks, fiind un proxy, va necesita o anumită configurație. De asemenea, întrucât VPN-urile redirecționează întregul trafic, nu este necesar să informați un program despre care urmează să îl utilizați. Pur și simplu porniți VPN-ul și faceți-vă lucrurile. Cu Shadowsocks, cu toate acestea, este puțin diferit. Deoarece redirecționează în mod selectiv traficul, trebuie să selectați ce trafic doriți redirecționat.

Gânduri finale – VPN-uri Shadowsocks VS

Acolo îl aveți, VPN-urile Shadowsocks VS pe scurt. După cum vedeți, ambele instrumente funcționează în moduri diferite și sunt utilizate în scopuri diferite. Dacă v-ați blocat să decideți între o VPN sau Shadowsocks, trebuie să definiți ce anume doriți să fie din oricare instrument, în mod special, înainte de a vă putea alege. Acestea fiind spuse, ar trebui să iei în considerare serios să ai ambele instrumente în arsenalele tale pentru țări precum China, Arabia Saudită, Etiopia, Iran, Siria și Vietnam.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map