Ștergeți telefoanele curate Android – lucrați în jurul stocării datelor Android

Am scris deja un ghid detaliat cu privire la ștergerea iPhone-ului, astfel încât am crezut că le vom oferi utilizatorilor Android aceeași amabilitate. Problema este că nu este atât de ușor să ștergeți complet telefoanele Android. În acest ghid, voi trece peste un truc rapid pe care îl puteți utiliza pentru a șterge complet datele de pe telefonul dvs. Android.


Ștergeți telefoane Android curate - lucrați în jurul stocării de date Android

Ștergeți telefoanele curate Android – lucrați în jurul stocării datelor Android

NOTĂ: Din cauza câți dezvoltatori de dispozitive mobile utilizează Android ca sistem de operare, pașii pe care îi menționez mai jos pot varia ușor. Toate telefoanele Android au aceleași caracteristici, astfel încât acest ghid va funcționa în continuare indiferent de tipul dispozitivului dvs. Cu toate acestea, rețineți că unii producători de telefoane pot utiliza căi ușor diferite pentru pașii de mai jos.

Ce să faceți înainte de a șterge telefoane Android

Iată afacerea cu telefoanele Android: o resetare din fabrică singură nu va elimina toate datele din stocare. În plus, un telefon Android trecut printr-o resetare din fabrică va cere în continuare un log-in Google folosind contul care a fost anterior pe acesta. Acesta este unul dintre motivele pentru care o ștergere autentică cu Android necesită mai mult de câțiva pași pentru a realiza.

Înainte de a vă reseta telefonul, trebuie să vă asigurați că:

 1. Ștergeți toate conturile de pe telefon.
 2. Dezactivează protecția parolelor.
 3. Criptați datele dvs..

Pentru a vă elimina conturile, accesați Setări > Conturi. De acolo, faceți clic pe fiecare cont individual. După ce veți face acest lucru, veți vedea opțiunea Elimina (sau Ștergeți) contul. Faceți clic pe asta.

Pentru a dezactiva Protecția parolelor, accesați Setări > Blocarea ecranului & Parole (poate fi denumit diferit în funcție de telefon). De acolo, dezactivați setarea parolei utilizați în prezent.

Pentru a cripta datele, accesați Setări > Securitate & intimitate. Acolo, veți găsi opțiunea de a cripta fișierele. În funcție de telefonul dvs., opțiunea va fi denumită diferit. Pentru telefoanele Huawei, precum cel pe care îl folosesc pentru acest ghid, faceți clic pe „Fișier în siguranță„.

Dacă telefonul dvs. inițial a fost Android 6.0 Marshmallow (adică ați deschis caseta și acesta a fost sistemul de operare pe care îl utiliza telefonul dvs.), datele dvs. sunt criptate în mod implicit. Dacă a trebuit să actualizați la Marshmallow, atunci trebuie să activați opțiunea.

După ce ați făcut acest lucru, puteți continua cu pașii de mai jos.

Cum să ștergeți telefoane Android – resetare din fabrică

 1.  Mergi la Setări.
 2. Derulați în jos spre Setari avansate.
 3. Click pe Backup & Resetați.
 4. Selectați Resetare date fabrică.
 5. Click pe Resetare telefon.

Odată ce telefonul dvs. se restabilește, datele dvs. vor fi eliminate din orice locație accesibilă de pe telefon. Acestea fiind spuse, datele dvs. pot fi accesate în continuare cu orice programator de extragere a pieței.

Vestea bună este că ai criptat deja datele tale, ceea ce înseamnă că oricine încearcă să acceseze datele șterse va avea nevoie de o cheie specială pentru a le decripta, pe care nu le vor avea.

Pentru a garanta că datele dvs. sunt 100% sigure, totuși, trebuie să parcurgeți încă un pas.

Cum să ștergeți definitiv datele dvs. – Depunerea de date

Un truc rapid (ish) pentru suprascrierea datelor șterse este de a face o descărcare manuală a datelor.

Vedeți, când ștergeți telefoanele Android, datele dvs. nu se șterg cu adevărat. Resetarea va șterge adresele datelor dvs., ceea ce înseamnă că nu va ști unde sunt stocate datele. Cu toate acestea, datele dvs. nu sunt suprascrise și pot fi preluate cu anumite aplicații.

Deci, cum puteți remedia asta? Ușor, rescrieți singuri datele.

Tot ce trebuie să faceți este să aruncați fișierele fără sens în telefonul dvs. după resetarea datelor pentru a suprascrie datele „șterse”. Urmați acești pași pentru a utiliza o descărcare de date pentru a scăpa de toate datele dvs. și a șterge telefoanele Android curate:

 1. După prima resetare din fabrică, conectați telefonul la un computer folosind un USB.
 2. Încărcați date manechine pe telefon. Aceasta ar putea fi orice, de la filme la muzică, puteți chiar să o încărcați cu imagini cu cățeluși. Asigurați-vă că completați spațiul cât mai mult posibil.
 3. După ce ați făcut asta, repetați procesul de resetare din fabrică de mai sus.

În acest fel, veți suprascrie datele vechi cu datele manechine. Acum, oricine încearcă să acceseze datele dvs. șterse va fi întâmpinat cu sarcina de bază a imaginilor cu cățeluși!

Ștergeți telefoanele curate Android – gânduri finale

Acolo îl aveți, un mod nu atât de rapid, dar ușor de a vă asigura că ați șters telefonul Android curat înainte de a-l vinde / da. Recomand tuturor utilizatorilor de Android să parcurgă pașii pe care i-am menționat mai sus, înainte de a-și vinde telefoanele, deoarece nu puteți fi cu adevărat prea sigur când vine vorba de datele dvs..

În cele din urmă, vă voi lăsa cu aceleași sfaturi pe care le-am oferit cititorilor noștri iPhone: Dacă intenționați să obțineți un telefon nou (sau doriți doar să îl protejați pe cel pe care îl aveți), asigurați-vă că faceți tot ce puteți pentru a-l păstra în siguranță . Simțiți-vă liber să accesați ghidurile noastre de securitate pentru Android și iPhone. În plus, vă sugerez să utilizați un VPN ori de câte ori telefonul dvs. este conectat la internet pentru un plus de securitate și confidențialitate. Eu folosesc ExpressVPN, dar puteți consulta lista noastră pentru cele mai bune VPN-uri Android pentru a găsi furnizorul potrivit pentru dvs..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map