Top 7 Instrumente de confidențialitate prin e-mail Toți ar trebui să știe despre

Confidențialitatea online este o preocupare pentru toți cei care utilizează internetul în orice mod. Pentru oamenii de afaceri și profesioniști, aceasta este o preocupare deosebită, deoarece orice e-mail de e-mail poate fi dezastruos. Ele pot duce la orice, de la criza financiară până la pierderea reputației la daune ireversibile în carieră.


Top 7 Instrumente de confidențialitate prin e-mail Toți ar trebui să știe despre

Top 7 Instrumente de confidențialitate prin e-mail Toți ar trebui să știe despre

Pentru astfel de persoane, cele mai mari pericole provin din interceptarea e-mailurilor lor. Toată lumea știe că Google și alți furnizori majori de servicii de e-mail au o politică de confidențialitate dubioasă. Desigur, există o cerere din ce în ce mai mare de servicii de e-mail sigure și un număr de servicii au apărut ca răspuns.

Cele mai bune instrumente de confidențialitate prin e-mail pentru oameni de afaceri și profesioniști

Fiecare dintre ele oferă o serie de avantaje pentru securitate și au primit recenzii pozitive de la experți în domeniul securității cibernetice. Deci, dacă vă preocupă confidențialitatea prin e-mail, atunci aceste servicii ar putea fi doar ceea ce aveți nevoie pentru a vă asigura comunicațiile profesionale.

GPG4USB

Un mijloc extrem de eficient și sigur de criptare a mesajelor, GPG4USB oferă utilizatorilor multe avantaje. Software-ul este rulat de pe un dispozitiv portabil, care este de asemenea un mod foarte sigur de criptare. Software-ul este disponibil gratuit și astfel, oricine îl poate utiliza fără să fie nevoie să efectueze plăți. Acest software este disponibil și pentru Microsoft Windows și Linux. Așadar, atât utilizatorii de zi cu zi, cât și persoanele cu securitate în minte pot folosi acest lucru. Puteți utiliza, de asemenea, acest software pentru criptarea fișierelor. Deci, oricine caută o soluție simplă, dar eficientă pentru criptarea e-mailului, poate utiliza GPG4USB.

Mailvelope

Mailvelope este un serviciu specializat de criptare prin e-mail care oferă utilizatorilor criptare open-source. Dezvoltat pentru prima dată în 2012, serviciul a fost susținut de Mailvelope GmbH, care a fost înființată în 2015. Software-ul și codul sursă pentru acesta sunt open-source. Deci, oricine poate descărca utilizarea și chiar modifica. De fapt, acesta este motivul pentru care Mailvelope oferă criptare eficientă. Sursă deschisă înseamnă că dezvoltatorii modernizează în permanență software-ul și verifică eventualele puncte de încălcare. Mailvelope este, de asemenea, compatibil cu toți furnizorii principali de servicii de e-mail, inclusiv Gmail, Yahoo, Outlook și GMX.

Enigmail

Enigmail este un software Mozilla Firefox gratuit de criptare a e-mailurilor. Deci, poate fi folosit doar de cei care folosesc deja Mozilla Firefox. La fel ca Mailvelope, acest software este open source și, prin urmare, poate fi folosit și modificat cu oricine. Desigur, acest lucru înseamnă și că Enigmail are o comunitate puternică de dezvoltatori în spatele ei. Este destul de comun să existe actualizări care îmbunătățesc protocoalele de criptare și securitatea existente. Protocolul specific utilizat pentru criptarea e-mailurilor prin Enigmail se numește OpenPGP. Folosind software-ul gratuit, se pot trimite și primi e-mailuri și chiar se poate verifica autenticitatea acestora.

TorBirdy

TorBirdy este un add-on special conceput pentru utilizatorii Thunderbird și Tor. Ideea simplă din spatele ei este să direcționați toate e-mailurile prin Tor și tot așa, să le criptați. Aceasta este o opțiune foarte bună pentru cei care folosesc Mozilla Thunderbird. Pe lângă furnizarea criptării, TorBirdy nu are și vulnerabilitatea EFAIL. Aceasta este o problemă cu orice serviciu de e-mail care face uz de e-mail HTML și TorBirdy îl dezactivează. În afară de acest lucru, există o mulțime de alte opțiuni pentru modul în care poate fi configurat TorBirdy. Există o secțiune extinsă despre preferințe care poate ghida utilizatorii pentru prima dată la setarea lor la alegere.

Protonmail

Protonmail este un serviciu de e-mail pe scară largă, bazat în afara Elveției. Ca atare, este considerat unul dintre cei mai siguri furnizori de servicii de e-mail online. Conturile de bază sunt gratuite, deși oferă doar 500 MB de spațiu de stocare prin e-mail. Mai presus de asta, utilizatorii pot opta pentru trei niveluri de conturi pentru prețuri diferite. Un lucru minunat în ceea ce privește Protonmail este faptul că permite utilizatorilor să trimită e-mail sub setări generale, precum și criptare specială.

Deci, să presupunem că trebuie să trimiteți un e-mail criptat, atunci trebuie să selectați opțiunea de criptare, să setați o parolă și să trimiteți. După ce ați făcut acest lucru, trebuie doar să partajați parola cu destinatarul pentru a le acorda acces. Un dezavantaj al utilizării Protonmail este că utilizatorii nu își pot prelua contul dacă au uitat parola. Cu toate acestea, dacă au furnizat un e-mail de rezervă, atunci pot face acest lucru fără probleme.

Mailpile

Un alt serviciu de corespondență criptat foarte util, Mailpile are o abordare ușor diferită de criptare. Pentru a trimite oricui un e-mail, expeditorul trebuie să aibă o cheie publică a destinatarului. Cu toate acestea, destinatarul nu trebuie să aibă o adresă de e-mail Mailpile pentru a primi e-mailul. Întregul sistem funcționează ca un sistem de e-mail bazat pe cheie de criptare public-privat. Un lucru minunat despre Mailpile este că este un client de e-mail. Aceasta înseamnă că datele dvs. sunt stocate pe dispozitivul dvs. în loc de pe un server. Și puteți utiliza orice serviciu de e-mail existent, cum ar fi Gmail sau Yahoo, pentru a funcționa ca un server.

Tutanota

Tutanota este un furnizor securizat de servicii de e-mail asemănător cu Protonmail. Au o opțiune gratuită de cont de e-mail gratuit, iar utilizatorii pot opta pentru conturi premium la un preț. Utilizatorii gratuite primesc 1 GB de spațiu cu contul în timp ce utilizatorii premium pot alege așa cum doresc. De asemenea, la fel ca Protonmail, Tutanota permite utilizatorilor să trimită un e-mail criptat prin setarea unei parole. Expeditorul transmite apoi parola către destinatar, care o poate utiliza pentru a decripta e-mailul și pentru a obține acces. Tutanota are un cod Open Source și este stabilită din Germania. Îl puteți folosi pe dispozitive Apple și iOS.

Ce opțiune de e-mail criptată ar trebui să mergi?

Toate opțiunile de criptare prin e-mail pe care le-am oferit mai sus au propriile lor avantaje. Este util să înțelegeți ce avantaje sunt oferite de fiecare și cum le puteți folosi. Dacă nu sunteți dispus sau nu puteți să vă schimbați contul de e-mail, atunci utilizați suplimente sunt o opțiune mai bună.

Cu toate acestea, dacă puteți, trecerea la o opțiune de serviciu direct de criptare ar putea fi mai bună. În afară de asta, este util să urmați practicile de confidențialitate de bază, cum ar fi evitarea înșelătoriei de phishing și schimbarea parolelor în mod regulat. În cea mai mare parte, acest lucru ar trebui să servească în scopul de a cripta e-mailul dvs. și de a păstra comunicațiile dvs. în siguranță.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map