8 sfaturi cruciale pentru siguranța cumpărăturilor online

Cumpărăturile online ne oferă atât de multe opțiuni. Este ușor, este distractiv și rupe barierele geografice. Mulți vânzători oferă transport rapid și negocieri interesante. Nu există absolut niciun motiv să nu cumpărați online. Cu excepția unuia – hackeri. Întrucât trebuie să introduceți detaliile de plată pe site-ul web, ce se întâmplă dacă un hacker vă fură informațiile cărții de credit? Au fost mai multe încercări de phishing și multe persoane și-au pierdut datele. Cum poți fi în siguranță în timp ce cumperi articole la cumpărături online? Iată câteva sfaturi despre siguranța cumpărăturilor online pentru a vă păstra la acoperirea împotriva entităților dăunătoare care vă fură datele prețioase.


8 sfaturi cruciale pentru siguranța cumpărăturilor online

8 sfaturi cruciale pentru siguranța cumpărăturilor online

8 sfaturi cruciale pentru siguranța cumpărăturilor online

Urmând sfaturile de mai jos vă vor permite să achiziționați articolele preferate online, fără să vă faceți griji pentru a vă înșela sau a vă fura detaliile cărții de credit.

Folosiți site-uri web de încredere

Când căutați online, veți vedea o serie de site-uri web care vând același produs. Este întotdeauna cel mai bine să utilizați un site web de încredere. Site-uri precum Amazon sunt de încredere în întreaga lume și puteți cumpăra lucruri în siguranță de acolo. În plus, Amazon poartă practic tot ce ai nevoie, astfel încât nu trebuie să te uiți la alte site-uri web pentru majoritatea lucrurilor. Dacă nu găsiți un anumit lucru pe Amazon și doriți să căutați în altă parte, asigurați-vă că selectați un site web de încredere.

Semn de blocare

Dacă nu găsiți ceva pe site-urile preferate, ar trebui să vă uitați la alte site-uri web. Dar cum poți ști dacă sunt de încredere? Când deschideți site-ul web, priviți bara de adrese / bara de stare. Veți vedea simbolul unui lacăt în bara de adrese sau bara de stare și URL-ul acestuia va porni HTTPS în loc de HTTP. Un semn de blocare înseamnă că site-ul web poate fi transferat în siguranță. Nu dați detaliilor cardului dvs. de credit nimănui prin e-mail. Chiar dacă se presupune că provine de pe site-ul web de la care încercați să cumpărați. Introduceți întotdeauna detaliile relevante pe portalul web în sine.

Monitorizează-ți situațiile bancare

Asigurați-vă că continuați să verificați extrasele bancare. Dacă observați ceva suspect, cel mai bine este să îl raportați la timp. Dacă vreo taxă de card de credit pare plină de pescuit, nu plătiți decât dacă știți că este vorba despre o achiziție făcută de dvs. Aveți 30 de zile pentru a anunța banca cu privire la eventualele probleme, deci este mai bine să vă verificați extrasele.

Nu folosiți hotspot-urile publice

Hotspoturile publice sunt periculoase, deoarece ar putea exista hackeri care se ascund în spatele lor. Dacă un hacker configurează un hotspot Wi-Fi gratuit și îl utilizați, pot vedea fiecare informație pe care o trimiteți prin acea conexiune. Este întotdeauna cel mai bine să vă bazați pe datele dvs. mobile când sunteți în mișcare. Și dacă trebuie să utilizați un hotspot public, asigurați-vă că utilizați un VPN. Un VPN vă va cripta traficul și vă va proteja de hackeri. Aceasta se aplică și tuturor hotspot-urilor gratuite disponibile în restaurante și aeroporturi.

Utilizați o parolă puternică

Site-urile de cumpărături vă vor permite să vă creați un cont. Când vă înregistrați pe astfel de site-uri, asigurați-vă că utilizați o parolă puternică. Dacă utilizați aceeași parolă pentru toate conturile, nu ar trebui să o utilizați pentru cumpărături. Dacă cineva pune mâna pe parola dvs. în alte conturi, va putea să vă deschidă informațiile pe site-ul web al cumpărăturilor și să vă acceseze detaliile de plată. Aceste informații pot fi utilizate pentru intenții rău intenționate. Utilizați întotdeauna o parolă diferită pentru fiecare cont și asigurați-vă că o faceți puternică. Dacă nu vă amintiți parolele, puteți utiliza un bun administrator de parole.

Păstrați computerul curat

Chiar dacă urmați toate măsurile de securitate, hackerii pot totuși să aibă acces la detaliile dvs. Dacă aveți spyware instalat pe computer, acesta vă poate trimite detaliile de conectare și detaliile cardului bancar / de credit către hackeri. Așadar, asigurați-vă că instalați un program antivirus bun pe computer. Acesta va detecta și elimina virușii și programele spyware din sistemul dvs..

Utilizați un VPN bun

Un VPN nu te va proteja doar de hackerii de pe hotspot-urile publice, ci și de hackerii care încearcă să-și adulmeze datele de pe conexiunea ta privată. Acesta criptează toate datele dvs., chiar dacă hackerul lansează un om în atacul mijlociu pentru a vă apuca pachetele de date, va fi aproape imposibil pentru ei să deschidă criptarea. Pentru aceasta, asigurați-vă că obțineți un VPN care oferă criptare de 256 biți.

Urmați cele mai bune practici

Vă puteți proteja folosind un VPN bun și un antivirus, dar trebuie, de asemenea, să vă păstrați precaut la activitățile frauduloase. Dacă un site web solicită informații personale suplimentare care nu sunt cu adevărat necesare pentru a face o achiziție, nu vă încredeți. De exemplu, dacă solicită numărul de securitate socială și data nașterii, nu cumpărați nimic de la ei și nu căutați un site web de încredere. De asemenea, după ce efectuați achiziția, deconectați-vă din contul dvs..

Tendințe interesante de cumpărături online

Potrivit BigCommerce.com, 67% dintre Millennials preferă să cumpere online decât în ​​magazin. Iată câteva alte fapte interesante:

 • 51% dintre americani preferă să cumpere online
 • 96% dintre americanii cu acces la internet au făcut o achiziție online în viața lor.
 • Comerțul electronic este în creștere cu 23% de la an la an.

Cumpărături în siguranță online – Sfaturi suplimentare

Următorul videoclip, oferit de NordVPN, oferă informații suplimentare despre cum să desfășurați cumpărăturile online într-o problemă sigură.

8 sfaturi cruciale pentru siguranța cumpărăturilor online – încheie

Cumpărăturile online sunt grozave și deschid multe posibilități noi. Lucrurile care nu erau disponibile local până acum câțiva ani pot fi comandate cu ușurință online. Cu toate acestea, trebuie doar să vă asigurați că utilizați servicii de încredere. Și dacă ceva arată prea bine pentru a fi adevărat, nu faceți clic pe link – s-ar putea să descarce un virus pe computer. În timp ce există mai mulți hackeri care încearcă să-ți fure datele financiare, îi poți ține pe toți, exersând câteva măsuri de precauție.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map