Ce este o scurgere DNS – Cum să o evitați?

Astăzi, mai mult ca oricând, există atât de multe părți care sunt interesate de modul în care îți petreci timpul online. Există guvernul pentru multe programe secrete de supraveghere. Agențiile de publicitate adoră, de asemenea, colectarea datelor și a tendințelor utilizatorilor. În cele din urmă, avem cibernetici care vă așteaptă să vă conectați la contul dvs. bancar sau să faceți cumpărături online. Toată lumea este curioasă în legătură cu orice aveți! Dacă nu sunteți prea atent la securitatea dvs., există un mecanism pe care îl pot utiliza pentru a afla mai multe informații despre ce faceți online.


Ce este o scurgere DNS - Cum să o evitați?

Ce este o scurgere DNS – Cum să o evitați?

Ce este DNS?

Sistemul de nume de domeniu sau DNS este un mecanism fundamental care joacă un rol crucial în modul în care funcționează internetul. În principiu, traduce numeroasele adrese IP care indică diverse servere (site-uri web) dintr-un șir lung de numere, către o adresă URL pe care oamenii o vor aminti mai ușor. Prin urmare, atunci când introduceți un nume de domeniu, cum ar fi facebook.com, computerul dvs. aplică DNS pentru a trece la adresa IP reală a serverului și vă conectează la site-ul Facebook.

Singura problemă cu privire la confidențialitatea care apare ca urmare a utilizării acestui sistem este aceea că serverele DNS tind să țină un registru al tuturor adreselor IP (vizitatorii site-ului) care trec pe site-ul lor, precum și a paginilor din site-ul prin care au fost examinate. . S-ar putea ca acest lucru să nu corespundă utilizatorilor care ar prefera să își păstreze activitățile online private. Nu ați dori să știe nimeni despre detalii, cum ar fi istoricul dumneavoastră medical, soldurile contului bancar sau propria cercetare privată. Pentru a vă asigura că vă mențineți propriul spațiu de confidențialitate, ar fi ideal să apelați la un VPN. 

Ce este o scurgere DNS?

Majoritatea serviciilor VPN tind să găzduiască propriile servere DNS. Chiar și așa, poate apărea o situație în care în loc ca datele dvs. să fie direcționate prin serverele VPN-ului dvs., acesta să revină la cel al ISP-ului dvs. Acest lucru se întâmplă adesea atunci când există o deconectare VPN și este ceea ce se numește o scurgere DNS. Aceasta poate fi o durere imensă, în special dacă vă abonați la un anumit serviciu VPN sperând să vă garanteze securitatea online în orice moment.

Pentru a preveni scurgerile DNS, trebuie să vă abonați la un furnizor care furnizează tuneluri end-to-end sigure pentru trecerea datelor dvs. Aveți nevoie de un serviciu care are o soluție personalizată dezvoltată pentru a avea grijă de această problemă. În această scurtă recenzie, vom analiza o serie de VPN-uri care au propriile lor modalități de a rezolva această problemă și de a preveni apariția oricărei forme de scurgere DNS..

În afară de protecția DNS, utilizarea unui VPN are și alte avantaje. Faptul că un VPN vă ajută să vă ascundeți locația este unul dintre ele. În acest sens, puteți vizita o listă întreagă de site-uri geo-restrictive, fără să vă faceți griji să nu li se interzică accesul din cauza locației dvs. După ce v-ați conectat la un server la distanță, adresa dvs. IP se schimbă de la cea care reflectă locația dvs., la cea care reflectă locația serverului. Utilizarea unui VPN vă ajută, de asemenea, să vă ascundeți traficul de ISP. Acest lucru ajută la prevenirea epuizării prin ISP și vă asigură că activitățile dvs. online rămân bine protejate.

Cele mai bune VPN-uri pentru protecția împotriva scurgerii DNS

Simțiți-vă liber să aruncați o privire la lista noastră scurtă de cele mai bune VPN-uri pentru protecția împotriva scurgerilor DNS de mai jos:

1. ExpressVPN

ExpressVPN oferă atât de mulți alți furnizori VPN pentru a veni ca recomandarea noastră de top pentru utilizatorii care speră să evite orice formă de scurgeri DNS. Serviciul are sediul în Insulele Virgine Britanice. Acesta controlează aproximativ 2000 de servere care sunt toate găsite în rețeaua sa. ExpressVPN oferă securitate etanșă datorită criptarea AES de 256 biți. De asemenea, beneficiați de asistență pentru protocoale VPN, cum ar fi OpenVPN, PPTP, SSTP, IKEv2 și L2TP / IPSec. ExpressVPN este, de asemenea, singurul furnizor care oferă tuneluri divizate ca funcție. Practic, vă permite să alegeți ce parte a traficului dvs. este protejată prin VPN și ce parte nu.

ExpressVPN permite doar 3 conexiuni simultane, deși acest număr poate fi ridicat dacă alegeți să descărcați serviciul direct pe router. Există, de asemenea, o serie de servere sigure la care vă puteți conecta dacă doriți să utilizați ExpressVPN în mod anonim.

Utilizatorii VPN pentru prima dată vor găsi serviciul pentru clienți 24 de ore destul de util, deoarece le permite utilizatorilor să găsească ajutor cu probleme legate de VPN ori de câte ori apar. ExpressVPN permite, de asemenea, realizarea de fluxuri, streaming fără probleme și oferă securitate completă pentru oricine speră să navigheze pe Internet fără probleme. Pentru mai multe informații despre serviciu, citiți recenzia noastră ExpressVPN.

2. IPVanish

Înființat în 1999, IPVanish este cu ușurință unul dintre cei mai primi furnizori de VPN pentru a pune la punct vreun magazin. Experiența lor vastă în industrie le-a permis cu siguranță să-și optimizeze serviciile pentru utilizatorii lor. Acest lucru le-a câștigat reputația de a fi unul dintre cei mai rapide furnizori cu care vă puteți înscrie. Serviciul are aproximativ 1500 de servere în domeniul său de aplicare, furnizorul având proprietatea deplină a tuturor serverelor din rețeaua sa.

IPVanish oferă, de asemenea, o alternativă proxy web SOCKS5 pe care o puteți încerca, precum și criptarea AES standard de 256 biți din industrie. Serviciul are sediul în SUA; dar, în ciuda acestui fapt, mai are o politică de înregistrare zero la care este respectată cu strictețe.

Clientul IPVanish VPN este, de asemenea, compatibil cu o gamă largă de dispozitive și platforme precum Windows, iOS, Android și Linux. De asemenea, serviciul protejează împotriva oricărei forme de scurgeri DNS prin tunelurile criptate. Accesați recenzia IPVanish pentru mai multe informații despre acest serviciu VPN popular.

3. NordVPN

Elaborarea listei noastre este NordVPN. Acesta este de departe serviciul care oferă cea mai bună valoare pentru banii tăi. NordVPN are peste 4000 de servere în rețeaua sa, precum și o listă de funcții care sunt garantate pentru a vă menține conexiunea în siguranță în orice moment. Serviciul folosește securitate AES de 256 biți pentru a vă ține departe de orice formă de detectare și cu șansa de a vă îmbunătăți anonimatul prin utilizarea serviciului cu Tor, veți rămâne complet anonim atunci când sunteți online.

NordVPN vă permite să alegeți cu care dintre cele 4000+ servere cu care să lucreze. Oferă servere specializate în funcție de tipul de muncă pe care doriți să îl efectuați online. Serviciul are, de asemenea, o caracteristică DoubleVPN unde traficul este dirijat prin două servere în loc de unul pentru o protecție sporită. Abonații NordVPN au de asemenea posibilitatea de a alege IP-uri dedicate pentru conectarea lor. Serviciul oferă o protecție completă împotriva scurgerii DNS. Acest lucru este facilitat de un comutator automat de oprire a internetului care închide conexiunea la Internet ori de câte ori clientul dvs. VPN este compromis.

Concluzie cu privire la cel mai bun VPN pentru protecția împotriva scurgerilor DNS

Cele trei servicii menționate mai sus sunt capabile să vă asigure securitatea online, deoarece toate au soluții specifice serviciului orientate către prevenirea oricăror forme de scurgeri DNS. Ați încercat vreunul dintre VPN-urile DNS fără scurgeri pe care le-am sugerat? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map