Ce este sistemul de operare Tails și cum se instalează în 3 pași simpli

Confidențialitatea online este una dintre cele mai mari preocupări pentru persoanele care folosesc internetul. Cu toții vrem să ne păstrăm comunicațiile online private. Cu toate acestea, acest lucru este mai ușor de spus decât de făcut, deși există mai multe instrumente pentru a cripta e-mailurile și alte comunicații digitale.


Ce este sistemul de operare Tails și cum se instalează în 3 pași simpli

Ce este sistemul de operare Tails?

InfoSec este una dintre cele mai cunoscute comunități online care dezvoltă instrumente și metode folosind rețeaua Tor. Tor oferă multe avantaje cu unele dezavantaje și poate fi folosit cu răutate. Cu toate acestea, acesta nu este un motiv bun pentru a-și reține progresul.

Whonix este un exemplu în acest sens. Acest software poate servi ca un prag pentru orice fel de sistem de operare și rutarea tuturor datelor prin Tor. Dar Whonix este doar un exemplu.

O altă alternativă este platforma Tails. Cei care sunt la curent cu evoluția securității vor ști că Cozile au fost folosite de Snowden în timpul contactului său cu jurnaliștii.

Pentru că am folosit @Tails_live de ani buni. Jurnaliștii care au spart dezvăluirile de supraveghere în masă din 2013 s-au bazat cu toții. Proiecte software gratuite, gratuite și open source salvează liniștit lumea în fiecare zi, chiar și atunci când nu o poți vedea, iar succesul lor depinde de sprijinul tău. https://t.co/82mQy1PlQT

– Edward Snowden (@Snowden) 19 martie 2018

Ceea ce face coada unică?

Tails are o serie de caracteristici care îl fac unic de la alte programe de confidențialitate. Pentru un singur lucru, rulează printr-un USB sau DVD și folosește RAM. Deci, nu lasă urmă și mult mai sigur decât Whonix, care este instalat pe hard disk și folosește spațiul pe disc. Chiar dacă cineva ar avea acces fizic la dispozitivul folosit, acesta nu va fi capabil să urmărească comunicarea.

Tails este un derivat Debian creat pentru confidențialitate și anonimat. Are toate caracteristicile principale ale software-ului, cum ar fi browserele de internet, clienții de mesagerie, software-ul de birou și software-ul de e-mail, etc. Acest lucru face ușor de utilizat în orice loc public sau privat.

Caracteristicile sistemului de operare Tails

Platforma Tails își suprapune paradigmele de operare asupra sistemului dvs. de operare nativ. Acest lucru permite dispozitivului dvs. să devină complet anonim. De asemenea, întrucât are toate software-urile esențiale preîncărcate, nu este nevoie să accesați internetul dincolo de ele. Este inutil să spunem că nu lasă pași deloc.

 • Anonimitatea Internetului încorporat: Acesta este motivul cel mai popular pentru utilizarea sistemului de operare Tails. Conține un browser bazat pe Tor, numit Iceweasel complet, va fi completat de toate elementele de securitate precum HTTPS Everywhere, AdBlock, NoScript etc..
 • E-mail încorporat și chat cu criptare: Sistemul Tails oferă, de asemenea, opțiuni de email și chat complet criptate prin intermediul clientului de e-mail Claws și Pidgin pentru mesagerie. Claws are criptare OpenPGP în timp ce Pidgin are instrumente de criptografiere OTR pentru criptare.
 • Criptare de fișiere native: Tails oferă opțiuni de criptare automată a fișierelor prin LUKS dacă utilizați o unitate USB.
 • O gamă largă de opțiuni de editare: Tails vine cu tot software-ul cheie al biroului pentru documente, Gimp și Audacity pentru editare foto și audio.

Cum se instalează sistemul de operare Tails

Spre deosebire de ceea ce ai putea crede, Tails este destul de ușor de descărcat și instalat. De fapt, procesul său nu este cu mult diferit de crearea oricăror alte CD-uri Linux Live. Dar puteți face câțiva pași pentru a vă asigura că ați făcut-o corect.

Pasul 1: Descărcați fișierele necesare

O descărcare Tails necesită două lucruri: o imagine ISO Tails și o semnătură criptografică pentru verificarea aceleiași.

Conform dezvoltatorilor de sistem Tails, cel mai bine este să folosiți semnătura pentru a verifica dacă copia dvs. este o versiune oficială nealterată. Site-ul gazdă pentru Tails conține un proces detaliat pentru asigurarea celor de mai sus. Instrucțiunile oferă un pas complet atât pentru Windows cât și pentru Mac OS. Este recomandat să urmați asta înainte de a trece la pasul următor.

Pasul 2: Burn Tails pe un CD / DVD

După ce ați finalizat cu succes pasul de mai sus, este timpul să folosiți imaginea ISO pentru a crea sursa de pornire. Dacă utilizați un USB, puteți urma instrucțiunile de pe site-ul web pentru crearea USB-ului.

În caz contrar, puteți crea o instalare USB bootabilă a Tails după ce ați pornit-o de pe un DVD live. Totuși, în echilibru, crearea unui DVD este mai ușoară decât un USB. Astfel puteți face asta:

 • Pe Windows: Faceți clic pe butonul dreapta mouse / touchpad de pe imaginea ISO, alegeți Burn Disc Image, alegeți DVD-ul dvs..
 • Pe Mac: Faceți clic pe butonul dreapta mouse / touchpad de pe imaginea ISO, selectați opțiunea Burn “cozi …” pe disc și alegeți unitatea DVD.

După ce DVD-ul a terminat arderea imaginii, îl puteți utiliza pentru a porni în Cozi.

Pasul 3: pornirea în cozi

Puneți-vă DVD-urile sau USB-ul Tails în dispozitiv. Modul de pornire va depinde de sistemul de operare pe care îl utilizați. Iată o defalcare atât pentru Windows cât și pentru Mac OS.

 • Pe Windows: Diferite versiuni de Windows au, de obicei, protocoale diferite pentru a porni unități externe. În cazul în care dispozitivul dvs. nu caută automat o sursă de pornire, puteți să-i dați promptul de comandă pentru a face acest lucru. Modificați comanda de încărcare a BIOS-ului atunci când dispozitivul se încarcă și instruiți-vă dispozitivul să caute unitatea de pornire. În caz contrar, puteți privi BIOS-ul în timp ce vă încarcă sistemul de operare. Odată ce se mișcă pentru a detecta sursa de pornire, faceți-o să pornească de pe DVD și să porniți Cozi.
 • Pe Mac: Pe măsură ce Mac se încarcă, apăsați și mențineți apăsată tasta Opțiune. Acest lucru vă va oferi acces la Startup Manager. Aici, puteți selecta sursa de pornire potrivită, adică DVD-ul Tails și apoi porniți sistemul. S-ar putea să descoperiți că Startup Manager clasifică DVD-ul de pornire Tails drept Windows, astfel încât să nu vă confundați.

Concluzie

Toți pașii pe care i-am menționat mai sus sunt practic pentru a ajuta oamenii care nu au experiență cu Cozile. Folosindu-le pentru a-ți opera dispozitivul pe sistemul de operare Tails, poți deveni complet anonim. Securitatea cibernetică este o considerație importantă, așadar dacă sunteți preocupați de securitatea dvs. online, ar trebui să știți ce le oferă confidențialitatea. Oamenii tind să sară la Tor fără să știe de fapt cum funcționează și unde îi lipsește. Aceeași idee funcționează și pentru platforma Tails. Dar trebuie să înțelegeți cum să configurați ambele pentru a se potrivi nevoilor dvs. Deci, înainte de a începe să folosiți oricare dintre acestea, ar trebui să înțelegeți în întregime cum să le utilizați.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map