Cele mai bune software și aplicații de criptare din 2020

Securitatea datelor devine din ce în ce mai mare preocupare pentru întreprinderile și persoanele din întreaga lume. Cu o creștere rapidă a numărului de incidente de hacking care se întâmplă în întreaga lume, nimeni nu este complet lipsit de riscuri. Există însă un mod în care îți poți proteja datele și să te asiguri că acestea nu cad în mâinile greșite – Criptarea.


Cele mai bune software și aplicații de criptare din 2018

Cele mai bune software și aplicații de criptare din 2020

Încălcările și hoxurile de securitate au devenit un lucru foarte obișnuit în lumea de azi. Deoarece majoritatea lumii tranzacționează online, întreprinderi precum bănci, case financiare, organizație de asigurări, stochează în mod regulat datele clientului. Aceste informații personale sunt extrem de atractive pentru hackeri și pot face uz foarte dăunător acestor date.

Numeroase cărți de credit și carduri de debit, detalii bancare, numere de securitate socială etc. pot fi foarte ușor achiziționate de către entități dăunătoare. Situația cu terții este cu siguranță mult mai gravă. În timp ce nu te jefuiesc direct de banii tăi, acestea adună indirect o mulțime de informații legate de tine. Mai mult decât atât, aceștia sunt fericiți să vândă datele dvs. agenților de publicitate, deoarece acestea le fac mari.

Cu toate acestea, puteți opri toate aceste atacuri asupra datelor dvs. personale, pur și simplu criptându-le. Pentru a vă ajuta să înțelegeți cum vă puteți optimiza securitatea online, am venit cu următoarea listă. Cele trei instrumente software pe care le menționăm mai jos sunt cele mai bune și mai ușor de utilizat pentru criptarea completă a datelor.

Top 7 software de criptare din 2020

Majoritatea instrumentelor de criptare funcționează adunând toate datele într-un singur loc și apoi securizându-le prin criptare. Dar acum există instrumente software care vă permit să faceți mult mai mult decât atât. Acestea facilitează protejarea fișierelor și a datelor fără a împiedica performanțele dispozitivului sau a reduce viteza internetului.

Să începem cu lista:

1. VPN-uri

VPN reprezintă rețeaua virtuală privată. Este un software care este utilizat pentru crearea unei conexiuni sau a unui canal securizat care poate menține confidențialitatea oricărei forme de comunicare. Deci, software-ul de criptare care protejează doar datele de pe disc vă lasă datele transmise neprotejate.

În schimb, VPN-urile criptează toate datele de la sursă la destinație. Aceasta înseamnă că, dacă există un spion care încearcă să-i adulgeze detaliile, nu va avea rezultate utile. Fără cheia de decriptare, nu există nicio modalitate de a vă intercepta și înțelege comunicările.

Cele mai bune tipuri de VPN oferă criptare AES de 256 biți. Pe lângă acestea, folosesc și cele mai noi protocoale de tunelare și măsuri de securitate pentru a vă orienta datele și a le păstra în siguranță. Citiți despre cele mai bune VPN-uri aici.

2. VeraCrypt

Un instrument de criptare foarte popular, VeraCrypt oferă opțiuni de criptare la nivel de afaceri pentru date esențiale.

De asemenea, este foarte ușor de utilizat și face treaba adăugând parole protejate cu criptare pentru partiții și date. Tot ce trebuie să facă utilizatorul este să furnizeze câteva informații specifice cu privire la datele relevante. Aceasta include dimensiunea, volumul, destinația de pe unitate și algoritmi de hashing particulari. Odată terminat, programul asigură securizarea datelor dvs..

Cel mai bun lucru despre VeraCrypt este imunitatea sa împotriva atacurilor directe. Aceasta înseamnă că datele dvs. nu pot fi accesate de nimeni care nu are parola. Puteți încerca versiunea software la nivel de bază fără modificări. Dacă utilizați deja un VPN pentru a vă proteja datele, cel mai bine este să vă protejați și hard disk-ul.

3. Folder Lock

Pentru criptarea dispozitivelor mobile, Folder Lock este ușor cea mai bună opțiune. Acest software vă protejează toate datele personale, cum ar fi fișiere, fotografii, contacte, videoclipuri, mementouri etc. În același timp, Folder Lock conține câteva caracteristici suplimentare de securitate. Împreună cu criptarea, oferă parole decolorate, jurnalele încercărilor de autentificare nesigure, disuasori de hacking, copii de rezervă cu parole și chiar notificări de atac brute-force. Puteți obține gratuit software-ul de bază, în timp ce există și un nivel pro-ofertă.

4. AxCrypt

AxCrypt este ideal pentru criptarea fișierelor pentru echipe mici și persoane. Este un fapt binecunoscut că software-ul gratuit nu poate performa niciodată la fel de bine ca și cele plătite. AxCrypt dovedește această premisă și multe altele.

Ca specialist în criptare pentru o persoană sau un grup mic, funcționează foarte bine. AxCrypt oferă opțiuni pentru criptarea AES pe 128 biți și 256 biți. În paralel, oferă facilități de stocare în cloud cu protecție automată activată pe servicii precum Google Drive sau Dropbox.

În prezent, AxCrypt oferă multe opțiuni de limbă, inclusiv engleză, spaniolă, rusă, franceză și olandeză etc. Aplicația oferă, de asemenea, gestionarea parolelor și este capabilă să acorde acces folosind aplicații dedicate pentru smartphone-uri.

5. BitLocker – un specialist în criptarea hard disk-urilor

BitLocker oferă criptarea completă a discului prin cele mai recente sisteme de operare Windows. Cu suport pentru criptarea AES (128 și 256 biți), utilizarea sa principală este în criptarea totală a hard disk-ului. Acest instrument a fost lăudat pentru ușurința de utilizare și disponibilitatea sa imediată pentru persoanele care folosesc sistemul de operare Windows.

Acest software este utilizat pentru prevenirea accesului neautorizat la orice date de pe hard disk-urile native. Cu toate acestea, în prezent este disponibil numai pe Windows, XP Vista, 7 & 8 și poate efectua criptarea pe hard disk-uri, dar nu și pe activități pe internet.

6. 7Zip – încă un software pentru criptarea dosarelor desktop

Mulți utilizatori nu au nevoie de criptarea completă a discului. Ele ar prefera mai degrabă datele securizate menite să fie transferate online. 7Zip oferă o opțiune viabilă în acest sens. Este ușor și foarte ușor de utilizat. Programul poate extrage majoritatea arhivelor și poate fi folosit și pentru criptarea fișierelor. De asemenea, folosește un format de compresie excelent.

72zip este disponibil în prezent numai în Windows și Linux. De asemenea, nu poate cripta activitățile online. Cu toate acestea, puteți utiliza fișierele de criptare 7Zipfor pentru a fi trimise prin poștă.

7. Cu siguranță

CertainSafe a fost proiectat pentru a cripta fișierele stocate pe cloud. Obiectivul său este de a reduce riscurile de hacks pe fișierele bazate pe cloud și are o conformitate completă a industriei.

Folosind acest instrument, puteți salva și transfera toate tipurile de fișiere, inclusiv documente, mesaje instantanee, imagini, videoclipuri etc. De asemenea, vă asigură că nimeni nu poate fi interceptat. Aplicația vă permite, de asemenea, să lucrați împreună și să interacționați cu alții și oferă comunicații criptate.

CertainSafe oferă funcții automate pentru baza de date directă și criptarea aplicațiilor pentru companii. În prezent software-ul este disponibil gratuit și oferă o opțiune de abonare lunară.

Cel mai bun software de criptare – Înfășurați

În mod evident, nu trebuie să folosiți toate aplicațiile de criptare de top pe care le-am sugerat mai sus. Cu toate acestea, dacă vă apreciați securitatea online, trebuie să adăugați un strat suplimentar de criptare pentru a vă proteja toate datele sensibile. Sperăm, lista noastră cu cele mai bune programe de criptare v-a oferit o idee mai bună despre cum să realizați asta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map