Cum vă asigurați televizorul inteligent

Noul val de televizoare digitale a făcut ca toată lumea să treacă de la tradiționala salarizare în timp ce vizionați metoda TV prin cablu, la transmisia online și transmisia în direct, deoarece cele două s-au dovedit a fi o formă de divertisment mult mai ieftină. De-a lungul timpului, am văzut că peripeții mari precum Netflix se stabilesc ca o sursă de încredere de conținut TV, cum ar fi filme și serii, iar vizionarea lor continuă să crească în timp ce oamenii din întreaga lume se îndreaptă treptat către conținut online. Cu toate acestea, noua tehnologie are întotdeauna și dezavantajul. În cazul televizoarelor inteligente, există întotdeauna șansa ca un infracțional criminal informatic să intre în televizorul dvs. inteligent pentru a vă compromite confidențialitatea și securitatea. Având în vedere acest lucru, este esențial să vă asigurați Smart TV.


Cum vă asigurați televizorul inteligent

Cum vă asigurați televizorul inteligent

Dacă intenționați să cumpărați un set nou de echipamente electronice în curând, nu există un timp mai bun pentru a vă asigura că obțineți un Smart TV ca o actualizare a sistemului de divertisment pentru casă. Dacă este posibil să nu fie unul dintre elementele care figurează pe lista dvs., poate că o casetă Smart TV ar putea fi o soluție mai plăcută. Cele mai populare sunt casetele TV Android. Acest lucru se datorează în principal aplicației Kodi pe care o puteți rula pe ea și puteți accesa una dintre cele mai mari biblioteci de conținut din lume.

Odată cu noile progrese ale tehnologiei TV, există câteva riscuri, mai ales din cauza unei conexiuni la Internet nesigure.

Televizorul tău inteligent poate fi hacked

Conexiunea dvs. Smart TV la Internet o face la fel de vulnerabilă la majoritatea virusurilor și programelor dăunătoare găsite online ca orice alt dispozitiv conectat la internet. Televizoarele inteligente pot fi, de asemenea, accesate de la distanță și hacked, hackerii furând informații, cum ar fi datele de autentificare ale dvs. de acces la diferite aplicații, site-uri web și servicii, mai ales dacă aveți tendința de a vă conecta la conturile dvs. folosind browserul Smart TV..

Nu cu mult timp în urmă, o serie de vulnerabilități au fost descoperite într-o serie de televizoare Samsung care le-au făcut susceptibile atacatorilor online. Cercetătorii au fost șocați să afle cât timp un hacker va putea menține accesul la Smart TV fără nici o formă de detectare de la utilizator. Hackerii mai puțin discreți sunt chiar îndrăzneți pentru a stabili controlul asupra Smart TV-ului dvs., făcând lucruri precum:

 • Porniți camera web și vă spionați.
 • Accesarea datelor stocate pe stick-ul de memorie conectat la televizor.
 • Accesarea parolelor și informațiilor contului.
 • Furarea informațiilor stocate din aplicațiile instalate.
 • Solicitați o răscumpărare după închiderea televizorului.
 • Controlarea de la distanță a televizorului.
 • Porniți microfonul și ascultând conversațiile.

Pentru a preveni aceste și alte tipuri de scenarii, există câteva lucruri pe care trebuie să le știți în ceea ce privește cibersecuritatea, precum și modul în care vă puteți păstra securizat Smart TV-ul. Unul dintre lucrurile pe care oamenii le pot face pentru a încerca să-și îmbunătățească securitatea ar fi să se asigure că niciunul dintre dispozitivele lor nu este conectat împreună. Nu doriți ca cineva să aibă acces la laptop sau dispozitivul mobil prin intermediul televizorului inteligent.

Un alt lucru pe care oamenii trebuie să-l țină cont este nivelul de îngrijire necesar pentru caseta lor Smart TV. Pe baza abilității lor de a se conecta la Internet, casetele Smart TV pot fi, de asemenea, folosite pentru a transmite informații bazate pe utilizarea dvs. Amintiți-vă că aceste dispozitive au un magazin de aplicații care permite utilizatorilor să descarce și să instaleze aplicații similare cu cele găsite pe smartphone-uri.

Cum să vă protejați televizorul inteligent

Există o serie de pași direcți pe care îi puteți lua în considerare și să-i aplicați pentru a vă putea proteja Smart TV-ul. Unele dintre ele includ:

 • Utilizați VPN pe televizorul dvs. inteligent: O rețea privată virtuală vă permite să criptați tot traficul de pe Internet și să ascundeți adresa IP publică online. Configurarea VPN pe un Smart TV este posibilă dacă televizorul dvs. este bazat pe Android. În caz contrar, va trebui să configurați conexiunea VPN pe router. Deși instalarea VPN pe un Smart TV se poate dovedi a fi ușor dificilă la început, are nenumărate beneficii. Acesta adaugă un nivel suplimentar de securitate la Smart TV-ul dvs. și chiar vă permite să ocoliți restricțiile regionale pentru a accesa aplicații de streaming care în mod normal nu ar fi disponibile în regiunea dvs. Aruncați o privire la lista noastră cu cele mai bune VPN-uri pentru Smart TV.
 • Îmbunătățirea securității cu ajutorul software-ului: Dacă utilizați o casetă Smart TV, există probabil o serie de aplicații antivirus din care puteți alege din magazinul de aplicații. Aceste aplicații ar trebui să vă permită să puneți măsuri de securitate menite să crească protecția dvs. în timp ce sunteți online.
 • Fiți atenți la instalarea aplicațiilor: Este adevărat că, oriunde v-ați aprovizionat cu aplicațiile, ar putea exista forme de software-uri (malware) deghizate ca ceva ce nu sunt. Aruncați o privire la recenziile unei aplicații de la alți utilizatori pentru a vă informa cât de credibil ar putea fi o aplicație înainte de a o descărca.
 • Limitați-vă utilizarea dacă unitățile de stocare externe: Majoritatea virusurilor și programelor malware sunt cunoscute ca fiind transmise prin unități de stocare externe. Pentru a preveni infectarea Smart TV-ului de la acestea, ar fi mai bine să folosiți o unitate flash designată pe care o puteți scana și curăța întotdeauna.
 • Deconectați-vă televizorul inteligent: Ori de câte ori nu utilizați Smart TV-ul, ar fi mai bine să-i încheiați conexiunea online sau să o opriți complet.
 • Nu faceți totul prin Smart TV: Chiar dacă puteți naviga pe Internet prin Smart TV, nu ar trebui să efectuați cu adevărat activități sensibile, cum ar fi conectarea în contul dvs. bancar sau efectuarea de achiziții online prin intermediul acestuia. Ați putea face acest lucru cu mai multe dispozitive personale, cum ar fi laptopul sau smartphone-ul.

Cuvântul de închidere despre cum să vă păstrați televizorul inteligent în siguranță

Mulți oameni încă nu sunt conștienți de numeroasele căi de atac care există prin intermediul televizoarelor lor Smart TV. În calitate de cititor mai informat, acum știți ce este nevoie pentru a vă proteja de orice fel de vulnerabilitate de securitate și, de asemenea, cum să folosiți televizorul inteligent în moduri care nu permit să fie hacked.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map