Este Hola legal și sigur de utilizat?

Este Hola în siguranță? Nu. Faptul că este un furnizor „VPN” urât și periculos nu este un secret uriaș. Fiecare site de securitate a internetului, site-ul de revizuire VPN și forumul de securitate bazat pe comunitate a fost atent în raportarea pericolelor Hola. În ciuda acestui fapt, o mulțime de oameni îl folosesc în continuare, probabil că nu conștientizează toate riscurile pe care Hola le are pentru confidențialitatea și securitatea lor online.


Este Hola în siguranță de utilizat?

Hola este sigur de utilizat?

Hola nu este în siguranță. Nici macar putin. Iată o listă completă de motive pentru care ar trebui să dezinstalați Hola chiar acum.

Hola: Nu într-adevăr VPN

Hola se comercializează ca furnizor VPN care oferă un plan gratuit și premium. Adevărul este că Hola nu este VPN. Nici măcar pe aproape.

Pentru început, Hola nu criptează datele dumneavoastră. Aceasta este o funcție primară a VPN și o caracteristică necesară din motive de confidențialitate și securitate.

Următoarea funcționalitate VPN pe care Hola nu reușește să o livreze este redirecționarea traficului. VPN-urile funcționează redirecționând traficul printr-un tunel securizat pe unul dintre serverele lor. Hola nu face asta. De fapt, Hola nu are nici măcar servere cu care să facă asta. Ceea ce face este să redirecționați traficul către computerul altui utilizator. Vei ajunge să folosești lățimea de bandă și adresa IP publică a acelui utilizator, în timp ce altcineva va apela la al tău.

Acest tip de direcție nu vă asigură traficul. Nu oprește terții să spioneze sau să monitorizeze utilizarea dvs. de internet. Nu vă ascunde activitățile online. Tot ce face este să-i arunci pe altcineva și să-ți dea peste cap traficul cuiva.

Asta înseamnă că Hola nu vă poate ajuta să deblocați conținut restricționat? Nu. Dacă utilizați IP-ul altcuiva, veți putea accesa conținutul local al acelei persoane. Cu toate acestea, Hola nu deblochează Netflix, BBC sau orice site care verifică servere proxy.

Versiunea scurtă a acestui paragraf este că Hola nu este un VPN. Este un proxy. Proxy-urile nu fac nimic pentru a vă menține securizat și privat online.

Rețeaua „Peer-to-Peer” a pericolelor Hola

După cum am explicat mai sus, Hola este un serviciu bazat pe proxy, nu VPN.

Acestea fiind spuse, permiteți-mi să explic exact cum funcționează Hola.

Când descărcați Hola și vă conectați la rețeaua dvs., sunteți conectat în esență la o rețea P2P. La fel ca Torrenting, devii atât client cât și server. Puteți utiliza computerul și IP-ul altcuiva și pot face același lucru cu dvs. Aceasta înseamnă că utilizați lățimea de bandă a unui străin la fel cum un străin vă poate folosi lățimea de bandă.

Până în prezent, fără criptare, fără tunel și permiteți activ altor persoane să se conecteze la computer. Hola susține că partajarea IP-urilor prin rețeaua Peer-to-Peer este mai sigură și anonimă decât utilizarea criptelor de grad militar, dar are acest lucru pe pagina lor de întrebări frecvente:

Observați această propoziție specifică: „Ca în orice tehnologie nouă, pe lângă beneficiile pe care le aduce pot exista soluții„. Așadar, deși Hola nu recunoaște că siguranța rețelei lor P2P poate fi compromisă cu ușurință, a avut timp să se achite de orice vinovăție posibilă. Foarte umbră.

Nu toți utilizatorii sunt egali

Un alt lucru pe care Hola îl îngroapă adânc în pagina sa de întrebări frecvente fără a explica în mod corespunzător implicațiile este că utilizatorii premium nu trebuie să-și împartă lățimea de bandă.

Da. Dacă plătiți Hola 5 dolari pe lună, cumpărați din punct de vedere tehnic lățimea de bandă a altor persoane pentru uz personal. Utilizatorii Premium Hola ajung să utilizeze rețeaua P2P fără să participe la ea.

Așa se justifică Hola acest aspect deosebit de enervant al serviciului lor:

„Pentru utilizarea comercială a întreprinderilor, Hola furnizează funcționalități de rutare similare prin rețeaua Hola contra cost … Cantitatea de trafic pe care Hola trece printr-un coleg în rețeaua sa pe zi este în medie mai mică de un clip YouTube de 20 de secunde. Utilizatorii premium ai [rețelei] plătesc un abonament lunar și în schimb utilizează rețeaua și nu contribuie la aceasta cu resursele inactive.

Pare bine, nu? Adică … traficul se ridică la mai puțin de un videoclip YouTube, deci ar trebui să fie ok. Dreapta? Gresit.

Hola nu controlează în niciun fel ceea ce fac utilizatorii premium cu conexiunea lor. Cu alte cuvinte, Hola nu limitează ceea ce fac clienții plătiți cu IP-ul și lățimea de bandă. Cum se traduce exact acest lucru în aproape orice trafic care trece prin rețelele lor? (Aluzie: nu este.)

TLDR: Hola vinde lățimea de bandă clienților săi reali. Informațiile dvs. (trafic) sunt redirecționate către alți utilizatori printr-un proxy cu zero criptare. În mod literal, nu există nimic sigur sau privat despre modul în care funcționează Hola. Hola nu este în siguranță.

Pericolele de a împărtăși / vinde lățimea de bandă

Iată o listă de motive pentru care Hola este funcția primară deoarece o rețea P2P ar trebui să fie un motiv suficient pentru a vă dezinstala:

 • Cineva conectat la computer vă poate folosi toate datele.
 • Vă pot încetini viteza de internet.
 • Orice activitate ilegală efectuată în timpul acestei conexiuni va fi atribuită IP-ului dvs. IP-ul dvs. nu este ascuns și poate fi urmărit direct înapoi.
 • Cineva conectat la computer poate executa cu ușurință programe de pe sistemul dvs. (inclusiv un rootkit).

Armata de botnete a lui Hola

Un Botnet este o rețea de calculatoare care au fost infiltrate / infectate de un hacker. De obicei, hackerul trimite malware către o listă întreagă de utilizatori de internet. Oricine va sfârși instalând programul malware (fără ca ei să știe, desigur) își va transforma sistemul într-un bot din armata botnet a hackerului.

Acest lucru oferă hackerului control asupra tuturor acestor dispozitive infectate, permițându-i să lanseze atacuri, în mare parte atacuri DDoS, folosind toate aceste sisteme.

Hola face exact același lucru. În loc să instaleze accidental malware-ul, utilizatorii Hola se alătură activ acestei rețele P2P instalând software-ul Hola. De fapt, există dovezi definitive că utilizatorii Hola fac parte dintr-o botnet. Deoarece acest „furnizor” funcționează pe premisa partajării P2P, aceasta este o vulnerabilitate care nu va fi remediată niciodată.

Iată ce a spus Vectra, o firmă de securitate cibernetică, despre Hola după ce au analizat software-ul:

„În timp ce analizează Hola, cercetătorii Vectra Threat Labs au descoperit că pe lângă faptul că se comportă ca o botnet, Hola conține o varietate de capabilități care par a fi proiectate pentru a permite un atac cibernetic orientat de om pe rețeaua în care se află o mașină a unui utilizator Hola. reședința.“

Vectra a explicat că:

 • Software-ul poate descărca și instala orice dorește fără cunoștința dvs..
 • Conține o consolă încorporată care poate ucide procesele de rulare, descărcarea și rularea unui fișier în timp ce ocolește software antivirus și accesează / trimite conținut la orice adresă IP.
 • Este plin de malware.

Hola și Luminati

Ceea ce mulți dintre utilizatorii Hola nu știu este că compania are un alt serviciu special pentru companii și corporații numite Luminati. Acesta afirmă că întreprinderile folosesc rețeaua Hola pentru a face check-uri pe propriile site-uri web de la diferite IP-uri și pentru a efectua analize ale concurenților, fără a le revela identitatea. Întreprinderile plătesc pe gigabyte, totuși, ceea ce este puțin ciudat.

Pentru a parcurge o gigabyte, va trebui să faceți mai mult decât „să vă verificați pe site-ul dvs. web”. Tehnic, Luminati vinde lățime de bandă. Lățimea ta de bandă.

Totuși devine și mai rău. O organizație numită Adios Hola a contactat asistența clienților Luminati pentru a afla cum împiedică clienții lor să facă ceva ilegal cu lățimea de bandă achiziționată.

Agentul de chat live a lăsat foarte clar că Luminati nu știe ce fac clienții săi cu lățimea de bandă achiziționată. De fapt, ei au răspuns în mod specific cu „noi vă oferim pur și simplu o platformă proxy. Ce faceți cu asta, depinde de dvs. ”și„ nu avem idee ce faceți pe platforma noastră ”.

Deci, Luminati vinde lățimea de bandă a utilizatorilor Hula către oricine ar plăti și nu face nimic pentru a se asigura că îl folosesc legal.

Hola înregistrează o mulțime de informații

Dacă aveți nevoie și mai convingătoare că Hola nu face nimic pentru a vă proteja, aici este o listă cu toate informațiile utilizatorului pe care le înregistrează, toate menționate în politica de confidențialitate a Hola:

 • Date de jurnal: tip browser, pagini vizitate, timp petrecut pe pagini, timp de acces, data de acces.
 • Informații personale: adresa IP, numele, adresa de e-mail, numele ecranului, informațiile de plată și facturare, „și alte informații”.
 • Informații despre rețeaua socială (pentru utilizatorii care se înregistrează printr-un cont de rețea socială): numele complet, adresa de domiciliu, adresa de e-mail, data nașterii, poza de profil, lista de prieteni, descrierea personală și „orice alte informații pe care le-ați pus la dispoziția publicului pe un astfel de cont”.

Cu alte cuvinte, Hola înregistrează totul despre tine.

De asemenea, aceștia afirmă în mod specific că împărtășesc toate aceste informații cu terți:

„Putem dezvălui informații personale altor furnizori sau parteneri de servicii terți de încredere … De asemenea, putem transfera sau dezvălui informații personale către filialele noastre, companiile afiliate.”

Cum este acest lucru sigur sau privat? (Nu este, doar așa suntem clar.)

Cele mai bune alternative Hola

Să reiterez ceea ce am spus pe tot acest blog: HOLA IS UNSAFE. NU UTILIZAȚI ACEST SERVICIU.

Folosiți totuși un serviciu VPN credibil și de încredere. Confidențialitatea și securitatea dvs. sunt de maximă importanță în această zi și vârstă. Există mai multe VPN-uri valide, care funcționează ca alternative excelente pentru Hola, fără a vă pune, datele sau lățimea de bandă la risc..

Is Hola Safe – Gânduri finale

Cred că este sigur să spunem că Hola nu este în niciun caz sigur sau sigur. Nu este un VPN, în ciuda a ceea ce se piață el însuși. De asemenea, se implică în unele activități destul de umbroase, cu datele utilizatorului și lățimea de bandă, punând pe toată lumea în rețea Hola în pericol perpetuu. Dacă sunteți un utilizator Hola, dezinstalați-l ASAP și executați o verificare minuțioasă și antivirus pe sistemul dvs. Nu uitați, mergeți întotdeauna cu un serviciu VPN credibil și verificați politica de confidențialitate pentru orice software pe care îl utilizați.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map