Hotspot Shield VPN Bug face ca serviciul să fie nesigur

Hotspot Shield VPN este sigur de utilizat? În era amenințărilor online, utilizatorii de Internet sunt gata să utilizeze orice mijloace disponibile pentru a se proteja. Aceștia sunt chiar pregătiți să scoată bani pentru a se proteja online și pentru a-și păstra datele sensibile în siguranță împotriva hackerilor și a altor infractori informatici. De la furnizorii de servicii de internet la agențiile guvernamentale până la vecinul nostru de alături, toată lumea se poate arunca cu ușurință pe informațiile noastre private online. Nu este nici mai puțin amenințarea cu malware-ul. Acesta este motivul pentru care rețelele private virtuale au devenit atât de populare în aceste zile, chiar și atunci când nu sunt o tehnologie nouă. În ciuda faptului că există de mult timp, VPN-urile sunt mai populare ca niciodată astăzi. Aceasta vine într-un moment în care amenințările continuă să crească odată cu salturi.


Hotspot Shield VPN Bug face ca serviciul să fie nesigur

Hotspot Shield VPN Bug face ca serviciul să fie nesigur

VPN-urile sunt nemaipomenite

VPN-urile sunt un instrument util. Odată instalat pe dispozitivul dvs., un VPN este capabil să vă mascheze adresa IP pentru a vă păstra identitatea ascunsă, ajutându-vă să ocoliți cenzura pe Internet prin stricarea locației dvs. și păstrarea datelor criptate și protejate împotriva infracțiunilor informatice..

În acest moment nu există o alternativă mai bună la un VPN când vine vorba de protejarea vieții private online. Există VPN-uri plătite și cele care vin gratuit sau la un preț incredibil de mic. Dacă instalați un VPN premium pe dispozitiv, puteți fi sigur că veți beneficia de o protecție completă împotriva amenințărilor externe.

Dar dacă VPN în sine te face vulnerabil la amenințările online?

Acesta este cazul Hotspot Shield VPN, o rețea privată virtuală virtuală care este utilizată de mulți internauți. De curând, a ieșit în evidență faptul că software-ul VPN suferă de o vulnerabilitate care permite hackerilor și criminalilor informatici să identifice locația utilizatorului. Aceasta înseamnă că eroarea din software nu permite mascarea adresei IP a utilizatorilor. Este un defect imens pentru o VPN. Nu este prima dată când Hotspot Shield a intrat în lumina reflectoarelor din motive greșite. În 2017, au fost prinși vânzând datele utilizatorilor lor către agenții de publicitate terți. 

Acest defect a fost descoperit pentru prima dată de Paulos Yibelo, un cercetător de securitate, care a observat că eroarea se află în spatele scurgerii de date sensibile ale utilizatorului, care include țara în care se află utilizatorul și numele rețelei sale Wi-Fi. Este posibil ca eroarea să scurgă mai multe informații de identificare, deși nu este încă clară.

Cu toate acestea, datele care sunt scurse sunt suficiente pentru a permite unui terț să localizeze poziția exactă a utilizatorului. De asemenea, le-ar putea permite să determine adresa IP reală a utilizatorului. În momentul în care adresa IP a unui utilizator este dezvăluită, nu mai există confidențialitate. Chiar și după utilizarea unui VPN, utilizatorii Hotspot Shield ar putea fi confruntați cu astfel de pericole.

Bug-ul te lasă expus

Faptul că eroarea din software ar putea fi exploatată pentru a afla numele rețelei WiFi și adresa IP a utilizatorului a fost confirmată de mai multe persoane. Știrea este o lovitură importantă pentru serviciul VPN, care ar trebui să păstreze datele utilizatorului în siguranță și anonime, în loc să scurgă informații de identificare.

Pentru a rămâne în siguranță online, experții sfătuiesc oamenii să utilizeze un VPN care permite doar conexiuni de ieșire la Internet. Este foarte important să vă asigurați că VPN-ul pe care îl utilizați sau intenționați să-l utilizați nu permite conexiuni de intrare. VPN-urile care instalează servere proxy și permit conexiunile de intrare ar trebui să fie oprite pentru că conexiunile de intrare permit terților să acceseze dispozitivul dvs..

Nimic nu este gratuit

Cel mai important, utilizatorii trebuie să aleagă întotdeauna un VPN plătit cu reputație, în loc să aleagă servicii gratuite. Majoritatea VPN-urilor gratuite și ieftine se mențin la linie prin colectarea și vânzarea datelor utilizatorilor către terți.

Deși este tentant să alegi ceva gratuit sau ieftin la început, acest lucru pune în pericol datele tale sensibile. S-au găsit multe VPN-uri gratuite sau ieftine, care înregistrează în mod etic datele utilizatorilor. Unii chiar vând adrese IP ale utilizatorilor și colectează în secret datele personale pentru vânzarea către terți.

Reducerea acestei promisiuni a făcut-o chiar pe jumătate!

Trebuie să fi observat că VPN-urile gratuite sunt acceptate de anunțuri. Acesta este motivul pentru care colectează datele utilizatorului – pentru a le vinde partenerilor de publicitate care le plătesc pentru aceasta. Așa se face că VPN-urile gratuite își susțin activitatea. Hotspot Shield este un VPN gratuit, care este de asemenea foarte popular. Totuși, vara trecută a avut probleme. S-a constatat că înregistrează datele utilizatorului după o promisiune a anonimatului și a unui serviciu fără log. Ceea ce este și mai îngrijorător este faptul că peste 50.000.000 de oameni au descărcat aplicația Hotspot Shield doar de pe Google Play Store!

Alegeți-vă serviciul VPN cu înțelepciune pentru a vă păstra datele în siguranță online.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map