Onavo VPN – Facebook lansează propria sa aplicație VPN

Ce este VPN Onavo? Onavo VPN este sigur de utilizat pe dispozitivele Android și iOS? A fost o perioadă în care companiile de socializare au concurat între ele pentru a fi pe primul loc. În aceste zile scenariul s-a schimbat ușor. Companiile de social media încă concurează împotriva lor, dar de data aceasta este vorba despre cel mai bun furnizor de VPN. Rețelele private virtuale au devenit mai populare decât social media în aceste zile. Cu toată lumea, de la furnizorii de servicii de internet până la agențiile de securitate care spionează activitățile noastre online, utilizatorii de Internet au căutat cu disperare mijloace pentru a se proteja pe ei înșiși și datele lor. Deși uneori VPN-urile pot fi costisitoare, aceasta nu împiedică oamenii să le folosească. În prezent, nu există o alternativă mai bună la o VPN când vine vorba de securitatea Internetului, dar nu toți furnizorii de servicii VPN sunt egali.


Onavo VPN - Facebook lansează propria sa aplicație VPN

Onavo VPN – Facebook lansează propria sa aplicație VPN

Ce este VPN Onavo?

Inutil să spun, există o concurență dură între furnizorii de VPN. Având în vedere popularitatea VPN-urilor, fiecare companie vrea acum să încaseze trendul. Companiile de socializare nu sunt prea în urmă. Facebook își propune să conducă și de această dată, prin furnizarea propriului serviciu VPN și redirecționarea tactică a utilizatorilor pentru a-l instala.

În cazul în care nu ați observat, există o nouă caracteristică în aplicația mobilă Facebook, care îi conduce pe utilizatori în magazinul de aplicații Apple pentru a descărca propriul VPN numit Onavo Protect. VPN Onavo a fost un serviciu terț care a fost cumpărat de Facebook în 2013.

Majoritatea utilizatorilor ar putea crede că Facebook care lansează propriul VPN este o caracteristică foarte convenabilă, dar motivele companiei nu seamănă deloc cu serviciile tradiționale VPN. Mulți oameni cred că Facebook ar trebui să înceteze să ofere fake news și să fie corecte din punct de vedere politic, dar acesta este un alt subiect.

Onavo VPN este sigur de utilizat?

Opțiunea VPN este disponibilă în acest moment în SUA, India și Brazilia, trei dintre cele mai populate țări din lume. Cu toate acestea, este disponibil numai în aplicația iOS pentru Facebook, ceea ce înseamnă că compania testează funcția cu o bază de utilizator limitată. Anterior, utilizatorii din Marea Britanie primiseră acces la VPN.

La început, Onavo pare a fi ca orice alt VPN, criptând datele și mascându-vă adresa IP pentru a vă păstra anonim. VPN-urile vă protejează împotriva amenințărilor online, trecând datele printr-un tunel securizat între computer și serverul VPN. Din moment ce datele sunt criptate, chiar dacă cineva reușește să intre în rețeaua dvs., datele vor fi doar pentru ele.

VPN-urile vă protejează de toată lumea, chiar și de VPN-ul în sine. VPN-urile nu trebuie să stocheze adrese IP sau să înregistreze datele utilizatorului. Așa vă păstrează anonimatul și confidențialitatea online. Cu toate acestea, Onavo Protect nu vorbește despre confidențialitate. Dacă citiți descrierea aplicației, veți descoperi că, în loc să vă protejați datele, Onavo le colectează și le trimite pe Facebook.

Descrierea aplicației scrie: „Pentru a oferi această protecție, Onavo utilizează un VPN pentru a stabili o conexiune sigură pentru a direcționa toate comunicațiile din rețea prin serverele Onavo. Ca parte a acestui proces, Onavo colectează traficul dvs. de date mobile. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim și să funcționăm serviciul Onavo prin analizând utilizarea site-urilor dvs. web, aplicații și date. Deoarece facem parte din Facebook, folosim și aceste informații pentru a îmbunătăți produsele și serviciile Facebook, pentru a obține informații despre produsele și serviciile pe care oamenii le valorizează și pentru a construi experiențe mai bune. “

Pe scurt, înseamnă că Onavo colectează datele dvs. în loc să vă păstreze confidențialitatea. Aplicația trimite date către Facebook pentru a ajuta compania să știe ce utilizatori fac online. Aceasta este o încălcare totală a vieții private.

Cu toții suntem conștienți de faptul că Facebook spionează utilizatorii și vinde date partenerilor de publicitate. Ce face cu datele de la Onavo nu este destul de clar, dar există speculații cu privire la faptul că datele sunt utilizate pentru a afla ce aplicație este mai populară în rândul utilizatorilor și ce aplicație scade în popularitate..

Facebook încă înmoaie acele informații despre tine

Acest lucru ajută Facebook să prezice posibilitățile de achiziție și, de asemenea, îi ajută să copieze funcții populare din alte aplicații. Practic, atunci când instalați Onavo pe dispozitivul dvs., Facebook cunoaște ce alte aplicații utilizați pe telefon, chiar și atunci când sunteți deconectat. Acest lucru este înfiorător, dar foarte adevărat.

Onavo este un VPN gratuit și, la fel ca în cazul majorității VPN-urilor gratuite, serviciul pe care îl primiți nu este de cea mai înaltă calitate. Datele utilizatorilor sunt adesea înregistrate în secret, protocoalele de tunel sunt depășite și există anunțuri enervante peste tot. Pentru cel mai bun tip de protecție online, obțineți un VPN plătit. La început poate părea scump, dar merită.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map