Rămâi în siguranță în timp ce faci cumpărături sau efectuează servicii bancare pe rețele WiFi publice

Tehnologia modernă ne-a oferit o mulțime de facilități. În loc să rămânem acasă pentru a face lucrări importante online, putem gestiona sarcini din mers, datorită smartphone-urilor și WiFi-ului public. Fie că efectuăm plăți online sau cumpărăm pentru articolele noastre preferate și le livrăm la ușă, putem face totul de pe telefoanele noastre, atât timp cât putem accesa rețelele publice. De fapt, rețelele publice sunt utilizate pe scară largă de oameni, deoarece economisesc facturile pe internet. Dar cât de sigur este?


Rămâi în siguranță în timp ce faci cumpărături sau efectuează servicii bancare pe rețele WiFi publice

Rămâi în siguranță în timp ce faci cumpărături sau efectuează servicii bancare pe rețele WiFi publice

Creșterea crimelor cibernetice

În ultimii zece ani, numărul persoanelor care folosesc dispozitive mobile și rețele publice pentru efectuarea plăților și a cumpărăturilor s-a dublat. În 2007, doar 30 la sută dintre oameni au făcut-o.

Acum, mai mult de 60 la sută dintre oameni folosesc WiFi public pentru cumpărături și servicii bancare (deși nu ar trebui să vă conectați la niciun cont sensibil folosind WiFi public – ar trebui să așteptați până ajungeți acasă pentru a face asta.

Cu toate acestea, în plus, acest lucru a dus la un număr tot mai mare de infracțiuni informatice. De la furtul de date financiare până la deținerea unui dispozitiv până la răscumpărare, tipurile de infracțiuni online sunt neplăcute. Cele mai multe dintre ele se întâmplă pentru că oamenii expun informații sensibile în public.

Fii inteligent online

Deși nu este posibil să vă lăsați departe de toate facilitățile pe care le oferă smartphone-urile și rețelele publice, este necesar să urmați unele măsuri de securitate pentru a păstra securitatea datelor sensibile. Indiferent dacă utilizați o aplicație de cumpărături sau bancare, sau accesați site-urile web pe o rețea WiFi publică, fără măsuri de securitate adecvate, puteți da date vitale.

Atât cumpărăturile, cât și serviciile bancare sunt sarcini sensibile, deoarece implică tranzacții. Acesta este motivul pentru care experții în securitate cibernetică avertizează că aceste sarcini nu trebuie efectuate prin rețelele publice. Ați putea folosi WiFi-ul deschis în tren sau la aeroport și ar putea fi în continuare posibil ca infractorii să intercepteze date sensibile. Dar acesta nu este singurul risc.

Strângerea setărilor dvs. de securitate online nu vă protejează de Surfers pe umeri – infractorii care fură informații doar uitându-vă peste umăr pentru a vedea ce tastați.

Dacă nu este deloc posibil să nu efectuați sarcini de cumpărături sau bancare în rețelele publice, puteți face anumite măsuri pentru a vă proteja. Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să vă asigurați că site-ul sau aplicația pe care o utilizați este legitimă.

Acest lucru poate fi verificat prin verificarea numelui de domeniu al site-ului. Dacă site-ul este securizat, numele de domeniu va începe cu „HTTPS”. Dacă nu începe cu „HTTPS” și dacă nu există un semn verde de lacat, site-ul este nesigur și datele nu sunt criptate. Când utilizați aplicația legală de cumpărături sau bancare, toate transmisiile de date ar trebui să fie realizate printr-o criptare SSL sigură.

Actualizați!

O altă măsură importantă de securitate pe care nu ar trebui să o ignorați este actualizarea software-ului computerului și a programului dvs. antivirus. Aceste actualizări nu trebuie ignorate niciodată, deoarece vă protejează mai bine dispozitivul împotriva amenințărilor online.

Când computerul nu utilizează cel mai recent software anti-malware, acesta este vulnerabil la amenințări online. Efectuarea actualizărilor periodice este vitală pentru sănătatea dispozitivului dvs. și securitatea datelor dvs. Este doar inteligent. 

O greșeală obișnuită pe care oamenii o fac este să răspundă la e-mailurile oferite de un discount mare sau o ofertă tentantă. Dacă faceți clic pe link, vă poate duce pe un site fraudulos și puteți ajunge să descărcați un virus sau să vă blocați de pe dispozitiv..

În mod similar, un e-mail care pare să fie de la banca dvs. care solicită informații personale este, probabil, un e-mail îndoielnic. Nicio bancă nu va solicita vreodată detalii personale ale clienților săi. Amintirea acestui lucru vă va împiedica să luați o acțiune pe care o să regretați în curând.

VPN pentru securitate adăugată

În ciuda respectării tuturor acestor precauții, riscul de furt de date rămâne. În acest caz, o VPN este cea mai bună soluție. O rețea privată virtuală este un program software care transmite date între dispozitivul dvs. și serverul VPN printr-un tunel securizat.

Este ca propria rețea privată unde nimeni altcineva nu are acces la datele pe care le trimiteți sau primiți. Când utilizați un VPN pe dispozitivul dvs. pentru toate activitățile online, este imposibil pentru orice altă persoană – de la furnizorul de servicii de internet la cyber criminali – să vă intercepteze datele, deoarece acestea sunt protejate de o puternică criptare.

Cumpărături în siguranță online – Sfaturi suplimentare

Următorul videoclip, oferit de NordVPN, oferă informații suplimentare despre cum să desfășurați cumpărăturile online într-o problemă sigură.

Alegerea ta

VPN-urile sunt de diferite tipuri, gratuite la plată, ieftine la premium. Serviciile premium utilizează cele mai recente și mai sigure protocoale de tunelare și au, de asemenea, toate caracteristicile pe care trebuie să le ofere un VPN. Serviciile gratuite sau ieftine sunt adesea lente, nu oferă multe funcții și folosesc protocoale învechite care nu oferă cea mai bună securitate. Dacă trebuie să utilizați WiFi public pentru cumpărături și servicii bancare, atunci întotdeauna aveți un VPN instalat pe dispozitiv pentru o securitate maximă. Există niște personaje rele acolo. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map