Cum se schimbă setările DNS pe orice dispozitiv

Uneori, când accesați anumite pagini web, observați că acestea sunt jos. Cu toate acestea, este posibil să nu știți acest lucru, dar de fapt sunt încă acolo. Pur și simplu pentru că computerul dvs. a pierdut ruta sau serverul DNS pe care operați nu este funcțional. În acest ghid, voi oferi proceduri generale care pot fi aplicate pe Windows, Mac, iOS, Android și multe altele. Abiați-vă puțin cu mine și aflați cum să schimbați setările DNS pe orice platformă.


Cum se schimbă setările DNS pe orice dispozitiv

Cum se schimbă setările DNS pe orice dispozitiv

DNS – În general

Adresele IP utilizate de serverele dvs. DNS sunt atribuite automat de IS-ul dvs. odată ce vă abonați pentru serviciul lor. Acest lucru se realizează prin Protocolul de configurare dinamică a gazdei (DHCP). Scurt pentru numele serverului de domeniu, DNS este ca o carte de traducere care schimbă adresele URL introduse în browser în adresele IP respective. Odată ce ajung pe server, acestea sunt trimise înapoi pe dispozitivul dvs. unde poate fi încărcată pagina introdusă. Cu alte cuvinte, DNS este în mare parte limba de navigare.

Permiteți-mi să vă dau un exemplu. Acest lucru este distractiv de făcut, apropo. Accesați browserul și introduceți următoarele: (172.217.24.238). Aceasta este adresa IP tradusă de pe adresa URL pe care o cunoașteți cu toții (www.google.com). Când introduceți adresa și apăsați pe Enter, pagina vă va redirecționa instantaneu către pagina principală Google. Vedeți, v-am spus că este distractiv.

Înainte de a începe, iată top servere DNS gratuite de care ar trebui să țineți cont (nu uitați să scrieți-le pe cele vechi în cazul în care va trebui să vă întoarceți la ele în viitor):

 • Google
  • 8.8.8.8
  • 8.8.4.4
 • OpenDNS:
  • 208.67.222.222
  • 208.67.220.220

Cum puteți schimba setările DNS pe dispozitivul dvs.

În mod implicit, computerul dvs. ajunge probabil la un server DNS controlat de furnizorul de servicii de internet. Cu toate acestea, aceste servere nu sunt întotdeauna de încredere pentru a funcționa și ar putea ajunge să afecteze experiența dvs. de navigare. Prin urmare, schimbarea serverului dvs. DNS este singura modalitate de a evita această problemă asupra căreia nu aveți control. Deci, fără alte detalii, iată cum puteți modifica setările DNS pe dispozitivele de internet importante:

Android

Dispozitivele Android ar putea deveni un pic complicat atunci când încercați să schimbați DNS. Acest lucru nu se datorează faptului că este greu să facă acest lucru, ci este faptul că există două tipuri de rețea cu care să lucrezi. Una fiind Wi-Fi, iar cealaltă este rețeaua sa mobilă (3G / 4G). Nu te speria, te-am acoperit în ambele cazuri. Așadar, uitați-vă cum să schimbați DNS pe Android aici:

 • Wifi
  1. În primul rând, dacă știți IP-ul routerului dvs., atunci este bine. Dacă nu, descărcați aplicația Ping Tool.PingTools Play Store
  2. Notează informațiile routerului tău.
  3. Mergi la Setări rapide Android-ul tău.
  4. Alegeți Wi-Fi.Selectați Wi-Fi
  5. Lovit Reţea.Alegeți Rețea
  6. Continuați derularea și faceți clic pe Avansat.Apăsați avansat
  7. Intrerupator Setări IP de la DHCP la Static.Schimbați DHCP
  8. Notează adresa IP a routerului unde este indicat.Schimbați adresa IP
  9. Coborâți la Setări DNS.Schimbați DNS Android
  10. Schimbați-le în funcție de ce DNS doriți.
  11. Clic Salvați.
   Faceți clic pe Salvați
 • Rețea mobilă:

Puteți utiliza o anumită aplicație precum DNset sau investi într-un serviciu inteligent VPN. Folosind DNS inteligent este ușor, aruncați o privire cum se reduce:

 1. Înscrieți-vă pentru un cont Unlocator.
 2. Accesați pagina lor și conectați-vă.
 3. Întoarceți-vă la fila Smart VPN.
 4. Copiați numele de utilizator și parola date. (Rețineți că acestea nu sunt aceleași cu datele de acreditare obișnuite).
 5. Faceți clic pe Setări -> Mai multe setari
 6. Apăsați Adăugare rețea VPN.
 7. Acum, introduceți următoarele setări:
  • Nume: Unlocator
  • Tip: PPTP
  • Adresa serverului: vpn.unlocator.com
  • Criptare PPP: Permite
  • Selectați opțiune avansată. Nu puneți nimic în DNS.
  • Reguli de expediere: 10.11.12.0/24
 8. Apăsați Salvați.
 9. Selectați conexiune VPN Unlocator pentru a vă conecta.
 10. Conectați-vă la contul dvs. Unlocator și verificați dacă aveți 3 bife verzi.
 11. Terminat.

iPhone / iPad

De asemenea, iPhone-urile folosesc atât rețele Wi-Fi, cât și mobile. Prin urmare, voi acoperi și pe ambele. Aruncați o privire mai jos și aflați cum să configurați DNS pe iOS dispozitive:

Wifi:

 1. Mergi la Setări.
 2. Selectați Wifi.
 3. Alegeți rețeaua Wi-Fi și apăsați pe „I“ icoană.Retele wireless iPhone
 4. Alege Configurare DNS secțiune.
 5. apăsați pe Manual.
 6. Tastați noul Adrese DNS.Configurați DNS
 7. Reveniți și veți salva automat modificările.

3G / 4G:

 1. Înscrieți-vă pentru un cont Unlocator.
 2. Autentificare.
 3. Selectați fila Smart VPN.
 4. Veți găsi un nume de utilizator și o parolă pentru Smart VPN. (Rețineți că acestea nu sunt aceleași cu datele de acreditare obișnuite).
 5. Mergi la Setari -> General -> Selectați VPN.
 6. Apăsați Adăugare configurație VPN.
 7. Odată terminat, alegeți L2TP și introduceți următoarele detalii:
  • Descriere: Unlocator
  • Server: vpn.unlocator.com
  • Cont: E-mailul contului dvs.
  • RSA SecurID: Oprit
  • Parola: Introduceți parola dvs. VPN (cea menționată la Pasul 3)
  • Secret: smartunlocator
  • Nivel de criptare: Auto
  • Trimiteți tot traficul: oprit ( Important!)
  • Proxy: Oprit

ferestre

La schimbați-vă serverul DNS pe Windows, trebuie făcuți pași simpli. Le găsiți mai jos:

 1. Capul spre Panou de control -> Retea si internet.
 2. Click pe Centrul de rețea și partajare.
 3. Selectați Schimbă setările adaptorului.Modificați setările adaptorului WIndows 10
 4. Interfața de rețea va aparea. Click dreapta pe ea și Selectați Proprietăți.Proprietăți de rețea
 5. Alege Protocolul Internet Versiunea 4 (TCP / IPv4).
 6. Acum, faceți clic Proprietăți.Windows IP4
 7. Click pe Utilizați următoarele adrese ale serverului DNS opțiune.
 8. Introduceți adresele alternative ale serverului DNS. (Încercați cele enumerate mai sus)
 9. Atingeți O.KSchimbați Windows DNS.
 10. Clic Închide pentru a aplica noile setări DNS la adaptor.
 11. Ați schimbat cu succes DNS-ul dvs. pe Windows.

MacOS

Metoda Mac este foarte ușoară. Prin urmare, dacă vrei modificați setările DNS de pe Macintosh, iată ce trebuie să faci:

 1. Alegeți „Preferințe de sistem” din meniul Apple.
 2. Selecteaza reteaua.
 3. Alegeți interfața de rețea (Wi-Fi sau Ethernet).
 4. Atingeți „Advanced”Opțiuni avansate
 5. Acum, alegeți fila „DNS”.
  • Pentru a adăuga un nou server DNS, faceți clic pe butonul „+”.
  • Pentru a edita unul deja existent, faceți clic de două ori pe IP-ul DNS.
  • Pentru a șterge un server DNS, apăsați pe el și apăsați ștergeți.Schimbă DNS
 6. Odată terminat, selectați butonul „OK”.
 7. Atingeți „Aplicați” pentru ca modificările să intre în vigoare.

Modificarea setărilor DNS în console de jocuri

Consolele de jocuri sunt, de asemenea, victime atunci când vine vorba de latențe și întârzieri. Este posibil să observați că viteza de descărcare pe care o obțineți pe PS4 și Xbox One nu este aceeași cu cea de pe laptop sau mobil. Jocurile online suferă cel mai mult de această problemă, deoarece le strică experiența de joc. Din fericire, comutarea serverelor DNS poate ajuta la evitarea acestui lucru cu ușurință. Deci, fără alte detalii, iată cum modificați setările DNS pe următoarele console de jocuri.

PlayStation 4

PS4 este cea mai atractivă piesă hardware a Sony. Încă de la lansare, platforma a devenit un hub pentru camera de zi pentru jucătorii din întreaga lume. Vine cu cea mai bună grafică pe care o puteți afla acolo, precum și cu jocurile de top din lume. Cu toate acestea, întrucât majoritatea jocurilor sunt legate de afișări multiplayer online, internetul dvs. ar putea eșua după ce apăsați butonul de conectare..

Pentru a evita acest lucru, trebuie să schimbați-vă setările DNS pe PS4. Nu este deloc greu. Urmați doar ghidul și veți fi „Terminându-L” în cel mai scurt timp.

Xbox One

Xbox One este un alt favorit al fanilor când vine vorba de jocurile de top. este cea de-a opta consolă de jocuri video de casă dezvoltată de Microsoft. Deși accentul său principal este jocurile, consola permite, de asemenea, streaming de aplicații precum Netflix, Hulu și multe altele. Cu toate acestea, jocurile online și serviciile de streaming sunt inutile dacă aveți o conexiune lentă acasă.

Nu te-ai săturat să ai tamponul video la fiecare 1 minut? Să nu uităm întârzierea jocului online pe care o puteți suferi din cauza scăderii bruște a conexiunii dvs. de internet. Ei bine, există o soluție pentru asta. Nu trebuie decât să faci configurați-vă serverul DNS pe Xbox One iar viteza dvs. va crește în momentul în care atingeți economisirea.

Cum să configurați DNS pe dispozitivele de streaming

Dispozitivele de streaming au devenit foarte populare printre cartofii canapea în zilele noastre. Puteți petrece literalmente un weekend întreg, vizionând spectacole și filme de top fără a lovi chiar 2% din bibliotecile lor. Cu o mică taxă lunară, obțineți o experiență de streaming în valoare de o mie de site-uri piratate care vă bombardează cu reclame și malware.

Aceste servicii depind de o conexiune la internet decentă pentru a funcționa la maxim. Dacă conexiunea dvs. este proastă, atunci veți urmări semnul de tamponare în loc de videoclipul dvs. Nu vă faceți griji. Vom rezolva problema dvs. după ce vă veți cunoaște. Iată cum puteți modifica DNS pe următoarele dispozitive de difuzare:

Amazon Fire Stick

FireStick este o platformă excelentă pe care o aveți pe televizorul dvs. cu ecran mare. Vă permite să transmiteți conținut de la Amazon însuși la servicii precum Netflix, HBO, Hulu și multe altele. Dacă sunteți abonat Amazon, atunci veți primi toate originalele și versiunile pe lună la fel ca programul Netflix. Cu toate acestea, celelalte au nevoie de un abonament valabil la propriul serviciu dacă doriți să le utilizați pe FireStick.

Dispozitivul în sine este foarte rapid. Puteți naviga încântător prin meniuri și, după ce faceți clic pe un videoclip, acesta se încarcă aproape instantaneu. Sau o face? Ei bine, asta depinde și de viteza conexiunii dvs. de internet, care ar putea fi în anumite momente. Utilizarea serverelor ISP-ului dvs. ar putea scădea șansele de a avea o noapte bună de film. Din fericire, poți configurați setările DNS pe FireStick și obțineți viteze mai bune în afara gamei de servere ISP. Acest lucru este destul de util dacă sunteți un streamer constant care este plin de latențe.

Apple TV

Când vedeți Apple, tot ce vă gândiți este clasismul și prestigiul. Ei bine, nu greșești atunci când vorbim despre Apple TV. Platforma de streaming este una dintre cele mai bune din industria de streaming. „Apple Squared” vă poate oferi canale de top din lume cu o simplă apăsare a butonului de la distanță.

De la Netflix și Hulu la BBC iPlayer, toate pot fi accesate pe ecranele dvs. dacă operați pe acest dispozitiv. Așa cum am mai spus, streamingul necesită o conexiune decentă la internet pentru a vă satisface nevoile. Dacă conexiunea dvs. necesită un mic regres, sâmbătă seara poate fi distrusă așa. De aceea, la fel ca toate dispozitivele din acest articol, Apple TV este, de asemenea, susceptibilă la modificarea DNS. După ce parcurgeți acest proces, veți transmite canalele dvs. preferate fără aceste sughițe de internet pe care le urăsc cu toții.

De ce modificați setările DNS?

Schimbarea serverului DNS vă poate aduce beneficii în mai multe moduri. În primul rând este viteza dvs. de internet. Serverul pe care îl utilizați poate suferi unele conflicte. Ca urmare, viteza de conectare va fi afectată drastic, ducând la latențe și probleme de buffering. Cu toate acestea, dacă vă schimbați serverul, veți beneficia de cele mai bune cu ore de vârf reduse. Cine știe, s-ar putea să utilizați un server care nu este supraîncărcat de alți utilizatori de internet.

Un alt avantaj al schimbării DNS folosind un serviciu DNS inteligent este faptul că accesați canalele disponibile doar într-o anumită țară. Ați încercat vreodată accesați Hulu pe Apple TV în timp ce în afara Statelor Unite? Dacă ai făcut-o, atunci știi că serviciul îți blochează accesul la încercare. Cu un serviciu inteligent DNS, puteți modifica locația curentă și se pare că se află într-o regiune diferită. În acest fel, veți avea acces la canale precum Hulu, BBC iPlayer și multe altele, în ciuda faptului că sunt peste mări fizic.

Puteți utiliza următorii furnizori care acceptă, de asemenea, Smart DNS. Cu acestea, veți putea să vă protejați datele utilizând funcțiile VPN sau pur și simplu ocoliți restricțiile regionale și canalele de acces din întreaga lume..

Iată o prezentare generală a celor mai bune VPN-uri pe care le puteți folosi pe oricare dintre dispozitivele dvs. ExpressVPN oferă o caracteristică Smart DNS care vă permite să accesați conținut geore-restricționat.

Cum să comutați serverele DNS pe orice dispozitiv – însumare

Modificarea setărilor DNS a devenit destul de esențială pentru utilizatorii de internet. Dacă v-ați încărcat de serverul lent al ISP, aveți acum o alternativă pentru fiecare dispozitiv pe care îl puteți opera. Nu respectați limitele care v-au fost aplicate în mod implicit. Gândiți-vă în afara casetei și schimbați-vă DNS-ul. În acest fel vă veți bucura de o experiență mai bună pe internet, indiferent de platforma pe care o utilizați. Sper că acest ghid a fost util.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map