Cel mai bun protocol VPN de utilizat

Dacă doriți să vă bucurați de o navigare privată și sigură pe Internet, cu siguranță trebuie să vă abonați la un serviciu VPN credibil. Majoritatea utilizatorilor de Internet, din păcate, nu înțeleg cum funcționează un serviciu VPN, cu atât mai puțin ce protocol VPN să folosească. În acest ghid, vom arunca o privire asupra câtorva dintre cele mai populare și vom încerca, de asemenea, să vă ajutăm să alegeți care ar fi cel mai bun protocol pe care să îl utilizați în funcție de nevoile dvs. diferite.


Cel mai bun protocol VPN de utilizat

Cel mai bun protocol VPN de utilizat

Ce este VPN?

Înainte de a ne aprofunda în protocoalele VPN și în toate acestea, permitem mai întâi o bună înțelegere a modului în care funcționează un serviciu VPN. Inițial VPN este o rețea virtuală virtuală, iar aceasta se referă la o rețea de servere care sunt capabile să vă cripteze traficul. Abonarea la o rețea VPN înseamnă că veți avea conexiunea criptată, ceea ce înseamnă că nimeni nu va putea să vă spioneze activitățile online. Adresa dvs. IP se schimbă și veți primi una virtuală care indică oricare dintre numeroasele servere pe care le are serviciul dvs. VPN. Un mare avantaj pe care îl obțineți din faptul că puteți schimba adresa IP constantă este că puteți părea că veți fi de oriunde doriți. La rândul său, acest lucru vă permite să accesați o bibliotecă de site-uri și canale geo-restrictive, indiferent de oriunde v-ați afla. Un abonament VPN vă asigură, de asemenea, că rămâneți de neatestat și anonimi.

Alegerea serviciului dvs. VPN preferat s-ar putea dovedi a fi dificilă mai ales din cauza numeroaselor servicii disponibile pe Internet. Diferitii furnizori de care poți pune mâna pe internet oferă o gamă largă de caracteristici și servicii, dar nu toți sunt capabili să furnizeze ceea ce promit. Acest lucru înseamnă că ar trebui să fii foarte atent și observativ atunci când alegi la ce serviciu să te abonezi. Va trebui să înțelegeți avantajele pe care fiecare furnizor le oferă.

VPN Tunneling a explicat

Securitatea la nivel de bază oferită de ISP-ul dvs. nu este suficient pentru a vă proteja de a fi hacked sau spionat. Rectificarea acestei situații ar însemna protejarea conexiunii dvs. la Internet prin aplicarea unui tunel bazat pe criptare. Aceasta se realizează cel mai bine prin abonarea la un serviciu VPN.

După ce am acoperit elementele de bază, putem acum să analizăm detaliile mai complexe ale modului în care funcționează un serviciu VPN. Există în principiu două categorii de protocoale de tunelare; acestea sunt voluntare și obligatorii. Tunelul voluntar este gestionat de utilizator, în timp ce tunelarea obligatorie este gestionată de ISP.

În cadrul celor două categorii, avem apoi patru tipuri diferite de blocuri de tuneluri, care sunt toate unice în moduri diferite. Sunt:

1. L2TP / IPSec

Pentru început, L2TP reprezintă Protocolul de tunelare stratul 2 și unul dintre cele mai populare protocoale dintre toate cele patru. De asemenea, este adesea combinat cu IPSec, ceea ce înseamnă securitatea protocolului Internet și lucrează împreună pentru a cripta traficul.

Se creează o conexiune sigură între două puncte L2TP pentru comunicare, astfel încât oricând îl folosești, hackerii și orice alți infractori online consideră că este foarte dificil să accesezi dispozitivul tău. Dezavantajul este însă faptul că două straturi de protecție se traduc prin faptul că datele trec prin două runde de criptare, încetinind astfel viteza conexiunii tale. Un alt dezavantaj este incapacitatea protocoalelor de a trece prin firewall-uri. Acest lucru face dificilă trecerea prin site-uri sau canale care au firewall-uri concrete, cum ar fi persoanele care doresc să urmărească American Netflix din afara SUA. Dacă sunteți în căutarea unei soluții care vă va păstra protejat pentru navigare ușoară, acesta este protocolul potrivit pentru a utiliza.

2. PPTP

Protocolul Point to Point (PPTP) bate toate celelalte patru drept cel mai vechi și cel mai des utilizat protocol de tunelare de pe Internet. Acest lucru se datorează probabil faptului că este cea mai de bază formă de criptare și, datorită formei sale ușoare, permite cea mai rapidă conexiune la Internet. Viteza rapidă, însă, costă; din punct de vedere al securității, este cel mai ușor să se distrugă și să aibă acces la toate informațiile personale pentru un hacker sau escrocher.

3. SSTP

Utilizatorii de Windows au cu adevărat norocul să aibă un întreg protocol special conceput pentru ei. Protocolul Secure Tunneling Protocol (SSTP) permite transferul de date prin Secure Socket Layers sau SSLs. În ceea ce privește eficacitatea, aceasta este într-adevăr cea mai bună alternativă la care să apelați dacă sunteți pe un dispozitiv Windows. Trecerea la SSL printr-un browser web nu necesită nicio acțiune și, în calitate de protocol care a fost folosit de marile organizații și corporații, nu aveți cu adevărat niciun motiv să nu-l adoptați. Un număr bun de organizații care au adoptat SSTP îl folosesc împreună cu Transport Layer Security (TLS) pentru a facilita păstrarea unei conexiuni și securizarea datelor.

4. OpenVPN

Închiderea listei noastre avem OpenVPN, cel mai bun protocol VPN dintre toate cele patru. Acceptă atât conexiunile Site-to-Site, cât și Point-to-Point și are, de asemenea, cea mai dificilă criptare prin care puteți trece. Efortul necesar pentru a configura o conexiune OpenVPN depinde și de faptul dacă utilizați sau nu una dintre numeroasele aplicații VPN pe care furnizorii le includ cu pachetul lor. Dacă nu, atunci va trebui să fiți un adevărat pro pentru a-l configura manual.

Spre deosebire de SSTP, acest protocol poate fi rulat pe dispozitive care rulează diverse platforme de calcul precum Mac, Android, iOS și Windows. De asemenea, serviciul beneficiază de upgrade-uri constante din partea comunității internaționale de securitate, ceea ce înseamnă că utilizatorii vor beneficia de cele mai noi inovații în materie de securitate. Acest lucru vă va ajuta să mențineți toți spammerii și hackerii la distanță, iar informațiile dvs. private să fie bine protejate. OpenVPN a fost, de asemenea, certificat ca fiind cel mai sigur protocol prin teste efectuate de analiști de securitate de frunte, astfel încât nu aveți motive să nu fiți încrezători cu acest protocol.

Cel mai bun protocol VPN de utilizat – rezumat

În acest moment, ar trebui să dețineți cu adevărat o bună înțelegere a modului în care funcționează un serviciu VPN și principalele diferențe între cele patru protocoale principale. Sperăm că am făcut clar pentru oricine dorește să obțină fiabilitate, stabilitate, viteză și securitate din protocolul preferat. Dacă sunteți în căutarea de indicatoare la ce serviciu să vă abonați, atunci vă recomandăm ExpressVPN, deoarece vă oferă toate cele patru opțiuni pentru care puteți alege.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map