Cum să remediați eroarea 80N VPN pe Windows 10

O rețea privată virtuală (VPN) are o mare importanță pentru utilizatorii de Internet. Este o soluție unică pentru nevoile de siguranță și confidențialitate pe internet. Odată cu creșterile de confidențialitate și furtul de date în creștere de zi cu zi, o mare parte a utilizatorilor de internet se bazează acum pe VPN-uri pentru a oferi siguranță și confidențialitate activităților online. VPN-urile sunt utilizate din mai multe motive. Acestea oferă anonimat și siguranță pentru toate tipurile de activități online, fac descărcările mai sigure și ocolește restricțiile geografice prin ascunderea adresei IP originale a utilizatorului. În țările în care Internetul este restricționat, utilizatorii folosesc ajutorul VPN-urilor pentru a accesa liber internetul.


Cum să remediați eroarea 80N VPN pe Windows 10

Cum să remediați eroarea 80N VPN pe Windows 10

Traficul a fost păstrat în siguranță

Un VPN este o aplicație care trebuie instalată pe un computer sau pe un dispozitiv mobil. Odată activat, o VPN direcționează tot traficul între dispozitiv și serverul VPN printr-un tunel securizat. Acest proces se numește tunel, prin intermediul căruia tot traficul este criptat. 

Doar dispozitivul și serverul VPN securizat au codul cheie pentru a decripta traficul. Oricine altcineva, chiar dacă se strecoară în rețea, nu va putea citi conținutul. Acesta este motivul pentru care VPN este o necesitate atunci când utilizează WiFi public. Hackerii sunt eficient menținuți când folosesc un VPN.

Dar, uneori, VPN-urile se confruntă cu mici probleme care duc la eșecul conectării. Când conexiunea la server eșuează, este afișat un mesaj de eroare. Un astfel de eroarea comună pe dispozitivele Windows este eroarea 807 a VPN. Să aruncăm o privire la ce eroare este și cum să o remediem.

Care este eroarea 809 a VPN?

Dacă utilizați un dispozitiv Windows și utilizați un VPN, atunci nu este neobișnuit să primiți mesajul de eroare 809. Acest lucru se întâmplă atunci când Windows nu vă permite să stabiliți un VPN prin firewall. Dacă nu utilizați un firewall, dar sunteți pe un dispozitiv NAT, poate apărea această eroare.

Traducerea adreselor de rețea (NAT) este destinată conservării adreselor IP. Permite rețelelor IP private cu adrese IP neînregistrate să se conecteze la internet. NAT funcționează de obicei pe un router, conectând două sau mai multe rețele împreună și transformă rețeaua neînregistrată în adrese legale.

NAT permite unui singur dispozitiv ca un router să acționeze ca un canal între rețeaua publică (internet) și rețeaua privată (rețea locală). Aceasta înseamnă că doar o singură adresă IP unică reprezintă un întreg grup de dispozitive.

Deoarece dispozitivele NAT traduc traficul de rețea într-un mod diferit, este comun să primiți mesajul de eroare atunci când serverul se află în spatele unui dispozitiv NAT și al mediului IPsec NAT-T.

Unele dintre semnele erorii VPN 809 sunt mesajul de eroare. Dacă utilizați protocolul L2TP și nu puteți, primiți mesajul de eroare spunând, „Conexiunea de rețea între computer și serverul VPN nu a putut fi stabilită.”

Când apare această eroare, există câteva modalități de rezolvare a acesteia:

1. Activați porturile routerului sau firewallului

Eroarea VPN 809 apare de obicei atunci când portul PPTP, portul L2TP sau portul IKEv2 sunt blocate de firewall sau router. În acest caz, activarea portului de pe firewall sau router rezolvă problema.

Dacă acest lucru nu este posibil, atunci tunelul VPN bazat pe SSTP sau OpenVPN ar trebui să fie implementat pentru a permite conexiunea VPN să se conecteze în ciuda firewall-urilor, serverelor NAT și proxy.

2. Dezactivați serviciile de rețea live Xbox

Când utilizați Windows 10, uneori antivirusul poate fi incompatibil cu sistemul de operare, ceea ce îl face să refuze conexiunile IPsec.

Când un serviciu Windows 10 blochează accesul la VPN L2TP sau IPsec, problema poate fi rezolvată tastând „servicii” în caseta de căutare, apoi faceți clic pe „Servicii” din rezultatele căutării și dezactivați serviciile de rețea Xbox Live. Conexiunea dvs. VPN ar trebui să funcționeze și eroarea ar trebui să dispară.

3. Verificați setările PAP

Urmați acești pași pentru a confirma dacă setările PAP sunt configurate corect.

 1. mai întâi, faceți clic pe „Start” și selectați Setări.
 2. Apoi, selectați Rețea și Internet și alegeți „VPN”.
 3. În continuare, trebuie să adăugați un VPN furnizând numele conexiunii, numele de utilizator și parola.
 4. După asta din fila Proprietăți, selectați Securitate, apoi Setări avansate.
 5. Sub Autentificare, alegeți „Permiteți aceste protocoale” și bifați doar caseta PAP.

După ce reporniți computerul, eroarea ar trebui să dispară.

4. Dezactivați aplicațiile terților

De multe ori, aplicațiile terțe de pe dispozitiv pot cauza probleme de conectare pentru VPN. Este posibil să fiți nevoit să aflați individual ce aplicație creează problema, dar, odată ce dezactivați aplicația, eroarea ar trebui să dispară.

O VPN este o aplicație atât de utilă și importantă, încât orice problemă cu ea creează o mulțime de probleme pentru utilizator. Eroarea 809 este o problemă frecventă de VPN cu care se vor confrunta fiecare utilizator din când în când. Urmați acești pași simpli pentru a afla cauza principală și a rezolva problema.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map