Cum se instalează serverul VPN pe Raspberry Pi

Cum să vă transformați Raspberry Pi într-un server VPN? Conectarea oricărui server VPN la routerul tău îți face inevitabil o conexiune criptată și sigură din orice loc din lume la rețeaua ta personală. Acest lucru vă permite să accesați fișierele de pe NAS fără configurații complicate. Mai mult, cu conexiunea criptată, nu trebuie să vă faceți griji pentru ca datele dvs. să fie interceptate dacă utilizați laptopul pe un hotspot Wi-Fi public și din moment ce totul vă stă la dispoziție, datele dvs. rămân complet sigure și nu nu trebuie să vă bazați pe orice alt serviciu. Efectuarea acestei VPN nu necesită hardware special. O simplă zmeură Pi poate face treaba. Iată cum puteți configura un server VPN pe Raspberry Pi.


Cum se instalează serverul VPN pe Raspberry Pi

Cum se instalează serverul VPN pe Raspberry Pi

Raspberry PI VPN Server Instalare:

Iată cum puteți configura propriul server Open VPN pe un Raspberry Pi.

 1. Luați un instalator Raspbian Jessie PiVPN OpenVPN, deoarece serviciul său gratuit fără IP asigură conectivitate perpetuă cu VPN-ul dvs., chiar dacă adresa dvs. IP se schimbă. Utilizați Raspberry Pi în modul linie de comandă (versiunea Lite a lui Raspbian) care vine fără o interfață grafică de utilizator și într-o dimensiune mult mai mică.
 2. Începeți descărcând raspbian-jessie (fișierul zip 2017-07-05) și apoi extrageți fișierul .img din interiorul său. Apoi instalați Disk Imager (Win32) și conectați cardul microSD la un cititor de carduri, asigurându-vă că cardul nu conține nimic de care aveți nevoie. Utilizați Disk Imager (Win32) pentru a transfera imaginea Raspbian Jessie Lite pe cardul dvs. microSD.
 3. Rulați Win32 Disk Imager. Dacă vă autentificați cu un cont Windows standard, trebuie să introduceți parola administratorului. În partea de sus, în dreapta casetei albe, veți vedea o pictogramă de folder albastru. Faceți clic pe el și răsfoiți fișierul .img Raspbian Jessie Lite extras mai devreme. Faceți dublu clic pe ea.
 4. Asigurați-vă că cardul microSD este listat în Dispozitiv. Apoi faceți clic pe scriere. Când s-a încheiat acest proces, scoateți cardul microSD și introduceți Raspberry Pi. Porniți. Apoi conectați-vă normal cu numele de utilizator – pi și zmeură ca parolă.
 5. Aici, Raspberry Pi va face treaba unui server, deci ascundeți-vă într-un colț lângă router. Configurați Raspberry Pi pentru telecomanda într-un mod „crustless”. Acest lucru este posibil prin activarea unui SSH sau Secure Shell. Tip sudo raspi-config.
 6. Cea mai importantă slujbă după aceasta ar fi să schimbi parola Raspberry Pi. Acest lucru vă va permite să vă conectați doar la un SSH. Faceți clic pe opțiunea 1, introducând noua parolă de două ori pentru a o schimba definitiv. Apoi, treceți la opțiunile Interfeței.
 7. Selectați opțiunea SSH P2, faceți clic pe Da când întrebarea dacă doriți ca serverul SSH să fie activat clipește pe ecran. Raspberry Pi confirmă apoi că SSH-ul este activ. Treceți la Terminare după aceasta.

Finalizarea serverului VPN la instalarea RPi

Pentru a termina, trebuie să închideți zmeura Pi. Introduceți doar sudo închidere, deconectați tastatura și monitorul, urmată de conectarea Raspberry Pi la router folosind un cablu Ethernet. Tastatura și monitorul vor deveni redundante, deoarece Raspberry Pi va fi controlat acum de la distanță.

Porniți din nou Raspberry Pi, permițându-i să se pornească timp de aproximativ 30 de secunde. Începeți să localizați Raspberry Pi în rețea folosind aplicația Fing Android. Fing listează fiecare dispozitiv care este conectat la rețea, arătând Raspberry Pi, precum și adresa sa IP.

Cu Windows, folosind un scaner IP furios care necesită Java, Raspberry Pi este listat ca raspberrypi.local în coloana Nume gazdă.

Pentru a stabili conectivitatea cu Raspberry Pi dvs., este necesară descărcarea și instalarea unui client PuTTY SSH. Acest instrument PuTTY gratuit vă ajută să vă conectați de la distanță cu zmeura Pi. Acum sunteți în poziția de a vă autentifica folosind numele de utilizator și parola Raspberry Pi.

Lucrul recomandat de făcut acum este descărcarea și instalarea oricăror actualizări Linux. Acest lucru se poate face folosind comanda Actualizare sudo apt-get si upgrade sudo apt-get.

Începeți să instalați OpenVPN. Introduceți https://install.pivpn.io | bash pentru pornirea instalatorului. Apoi configurați o adresă IP statică, astfel încât routerul să cunoască locația dvs. de Raspberry Pi în rețea.

Acest lucru este necesar pentru ca acesta să poată începe să trimită trafic VPN de intrare. Asigurați-vă că gateway-ul implicit IPv4 este deja setat pe adresa IP a routerului și verificați dacă setările sunt corecte. Faceți clic pe Da pentru a continua.

Urmați toți pașii care vă ajută să selectați directorul de utilizator corespunzător care stochează configurația OpenVPN. Selectați „pi” implicit instalat și apoi activați „upgrade-uri nesupravegheate” pentru a permite Raspberry Pi să se actualizeze automat cu corecții de securitate.

Acum veți avea de ales între selectarea protocoalelor UDP sau TCP. În general, UDP este preferat, deoarece este mult mai rapid. Părăsiți portul ca implicit 1194 și apoi apăsați OK. Păstrați numărul portului scris undeva și apoi confirmați că portul este corect pe următorul ecran.

Vă vor fi oferite trei niveluri de criptare. De obicei, instalatorul PiVPN recomandă o criptare de 2.048 biți, dar aveți și opțiunea de a selecta 4.096 pentru o securitate maximă. Vă puteți conecta la Pi-ul dvs. utilizând un serviciu DNS dinamic sau adresa dvs. IP externă. Acesta din urmă este o modalitate mai ușoară, deoarece necesită mai puține legături cu routerul.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map