ProtonVPN este în siguranță de utilizat?

Deși este relativ nou pe scena VPN, ProtonVPN face destul de recent impresia. Cu toate acestea, dacă analizați online recenziile sale, obțineți un pic de imagine confuză. Unii oameni adoră ProtonVPN și salvează politica sa fără jurnal ca un nou standard de confidențialitate, în timp ce alții consideră că nu este la fel de clar decât a făcut publicitate. Pentru a clarifica lucrurile, am testat VPN pentru a răspunde la întrebarea „ProtonVPN este sigur?”


ProtonVPN este sigur de utilizat?

ProtonVPN este sigur de utilizat?

ProtonVPN este sigur – Politica de confidențialitate

Primul lucru pe care ar trebui să îl analizați atunci când verificați dacă un VPN este sigur sau nu este Politica de confidențialitate. Acum, ProtonVPN este cunoscut că are ceea ce se numește o politică de confidențialitate transparentă. Aceasta înseamnă că politica stabilește clar ce fac cu datele utilizatorului. Iată ce spune politica despre cererea fără jurnal de ProtonVPN:

„Când utilizați ProtonVPN, NU facem niciuna dintre următoarele acțiuni:

 • Jurnalizează traficul utilizatorilor sau conținutul oricăror comunicări
 • Discriminați împotriva dispozitivelor, protocoalelor sau aplicațiilor
 • Accelerați-vă conexiunea la internet ”

Până acum atât de bine, nu?

Aceștia afirmă că vă înregistrează e-mailul (sau ProtonID dacă sunteți un utilizator ProtonMail), susțin bilete, detalii de plată (în special, numele dvs. și ultimele 4 cifre ale numărului cardului de credit).

ProtonVPN înregistrează, de asemenea, o marcă de timp de fiecare dată când utilizați serviciul, la nesfârșit. Potrivit acestora, timestamp-ul este „rescris de fiecare dată când vă conectați cu succes” și puteți cere ProtonVPN să îl șteargă odată ce decideți să nu mai continuați cu serviciul.

Deci, dacă ProtonVPN este în siguranță? Dacă te uiți la Politica de confidențialitate, ai fi înclinat să spui da.

Cu toate acestea, personal consider că există o problemă cu informațiile. Lasă-mă să explic.

4 servicii diferite?

ProtonVPN oferă servicii diferite pentru diferite niveluri de utilizatori. Iată cele 4 tipuri de conturi pe care le puteți obține și prețurile acestora:

 • Liber: acces la servere din 3 țări. 1 dispozitiv pe conexiune. Viteze mici.
 • De bază: 4 dolari pe lună. Acces în toate țările. 2 dispozitive pe conexiune. Viteze mari. P2P.
 • La care se adauga: 8 dolari pe lună. Acces în toate țările. 5 dispozitive. Viteza mare. P2P. Acces la servere Plus, servere Secure Core și VPN prin serverele Tor. Streaming sigur.
 • Vizionar: 24 dolari pe lună. Acces la servere Plus, servere Secure Core și VPN prin serverele Tor. Streaming sigur. ProtonMail Visionary inclus.

Analizând ofertele, puteți vedea că există o diferență mare între diferitele tipuri de conturi pe care le puteți obține. În plus, ProtonVPN (ca toate VPN-urile) are limite la câte dispozitive puteți utiliza contul dvs. simultan.

Conform ProtonVPN, totuși, acest proces nu necesită jurnalele. Aceștia susțin că pot vedea în timp real câte dispozitive este conectat utilizatorul. Ori de câte ori un utilizator încearcă să facă o conexiune, ProtonVPN verifică câte conexiuni au și dacă sunt peste limită, serviciul VPN nu permite realizarea unei alte conexiuni.

Următorul lucru de analizat este faptul că diferite tipuri de cont au acces diferit la serviciile oferite de VPN.

Planul de cont este asociat cu numele de utilizator care este creat. Nu este asociat cu niciun fel de jurnal.

ProtonVPN – Este elvețian sau american?

În continuare, vom analiza de unde operează ProtonVPN.

Dacă știți ceva despre ProtonMail (compania mamă a ProtonVPN), veți ști că acest lucru a fost făcut de o grămadă de oameni de știință care lucrează la „Big Hadron Collider”. Acest lucru nu pare să fie în întregime adevărat, iar ideea că ProtonMail a fost „născut cafeneaua CERN” nu se potrivește deloc cu faptul că a fost de fapt „sfătuit de MIT Venture Mentoring Service și este dezvoltat, în parte la MIT. “

Aceasta nu înseamnă că ProtonVPN nu operează din Elveția, pentru că o face (și este un lucru bun). Cu toate acestea, o parte din echipa sa se află în San Fransisco, care se află în Statele Unite (nu este un lucru foarte bun).

Din nou, potrivit ProtonVPN, există peste 100 de oameni care lucrează pentru ProtonMail / VPN. Serviciul VPN afirmă că este o companie multiculturală cu peste 30 de naționalități diferite în mai multe locații: Geneva (HQ), Lituania, Macedonia, Republica Cehă și SUA (San Fransisco).

Concluzia este că o parte din echipa ProtonVPN se află într-o țară care are legile privind păstrarea datelor și se află sub jurisdicția Statelor Unite..

Acest răspuns „este ProtonVPN sigur”? Încă nu, dar înclină bara mai mult către „Nu” latură.

ProtonVPN este sigur – Caracteristici de securitate

Acum că am acoperit aspectul de confidențialitate al VPN, să trecem la securitate.

ProtonVPN folosește criptarea AES 256 biți standard din industrie, care este destul de solidă. În ceea ce privește protocoalele VPN, acesta oferă doar OpenVPN și IKEv2 / IPSec, care nu este o cantitate mare de protocoale, dar este mai mult decât suficient, deoarece OpenVPN este destul de sigur..

De asemenea, oferă servere „Tor over VPN” și „Secure Core”. Acum, ei fac să pară că serverele Secure Core reprezintă acest nou avans al lumii VPN și că nicio altă VPN nu face același lucru, dar acest lucru nu este în întregime adevărat. Acest lucru înseamnă doar că o cantitate selectă de servere oferă VPN dublu (sau un hop VPN, dacă doriți), ceea ce este o caracteristică excelentă, dar cu siguranță nu este unic.

Iată ce are de spus ProtonVPN despre Secure Core:

„Arhitectura Secure Core a ProtonVPN oferă serviciul nostru VPN sigur capacitate unică de apărare împotriva atacurilor bazate pe rețea

Nu am adăugat fața îndrăzneață în acea frază, exact așa cum este scrisă pe site-ul web al ProtonVPN. Adevărul este că nu este cu adevărat unic.

Aceasta este o caracteristică de securitate excelentă, dar cu siguranță este ceva cu care ProtonVPN nu a venit. Deci nu, nu este unic.

Acestea fiind spuse, dacă nu uitați doar la funcțiile de securitate ale ProtonVPN, răspunsul dvs. la „ProtonVPN este sigur?” ar veni ca “da”.

ProtonVPN este sigur – Verdict final

Deci, care este verdictul final? Să recapitulăm ceea ce am discutat mai sus. În primul rând, ProtonVPN spune că are o politică fără jurnal, dar pun sub semnul întrebării transparența, deoarece există prea multe specificații pe serviciu care necesită o formă de gestionare a jurnalelor de date. În continuare, am analizat afirmația lui ProtonVPN că funcționează pur și simplu din Elveția și am văzut că, deși este adevărat, lipsesc informații. Faptul că o parte din personal este situată în S.U.A. nu mă face să mă simt foarte sigur când vine vorba de siguranța acestui VPN. În cele din urmă, ne-am uitat la funcțiile de securitate ale ProtonVPN, pe care trebuie să recunosc că sunt destul de bune. Totuși, se pare că ProtonVPN tinde să-și exagereze unicitatea, mai ales că, în mod greșit, susține că are o caracteristică pe care nici o altă VPN nu o are.

Dacă faceți cuplul cu prețurile mari și faptul că alte VPN-uri alternative oferă mult mai multe funcții, nu văd ProtonVPN ca o alegere solidă pentru mine. ProtonVPN este sigur? aș spune Nu, pur și simplu bazat pe faptul că nu este chiar atât de transparent cu baza sa de utilizatori.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map