Utilizarea unui router VPN – pro și contra

Aproape toți folosim VPN în aceste zile, datorită știrilor despre hacking și guvernul care ne spionează. Iar mare lucru despre VPN-uri este că majoritatea companiilor vă permit să conectați mai multe dispozitive cu o singură licență. Deci, puteți plăti pentru o singură licență și instalați și utilizați VPN simultan pe mai multe dispozitive. Deși acest lucru este excelent, problema este că majoritatea dintre noi avem cel puțin 3-4 dispozitive individual. Nu puteți securiza toate dispozitivele întregii familii cu un singur VPN. Majoritatea furnizorilor de VPN vă permit să instalați același VPN pe până la 5 (sau poate 6) dispozitive. Ce se întâmplă dacă doriți să securizați toate dispozitivele din casa dvs. cu același VPN? Aceasta include toate laptopurile, smartphone-urile, tabletele, console de jocuri și televizoarele inteligente din casa ta. De fapt, majoritatea caselor au aproximativ 10-12 dispozitive care funcționează pe internet. Dacă primiți un VPN care permite conectarea simultană a 5 dispozitive, va trebui să cumpărați 3 licențe pentru a acoperi toate dispozitivele. Sau puteți obține o singură licență pentru router. În acest fel, întreaga rețea de domiciliu va fi protejată și orice dispozitiv care se conectează la aceasta va fi automat anonim pe internet.


Utilizarea unui router VPN - pro și contra

Utilizarea unui router VPN – pro și contra

Două tipuri de routere VPN

Când instalați VPN pe un router, puteți să descărcați fișierele de configurare și să le instalați pe router, sau să cumpărați un router preconfigurat. Cumpărarea unui router pre-configurat este ușor, deoarece nu trebuie să faceți nicio instalare. Pur și simplu conectați-l și va avea VPN instalat pe el. Dar dacă aveți deja un router, cel mai bine este să descărcați fișierele și să configurați routerul în loc să cumpărați unul nou (decât dacă nu vă place să cheltuiți câteva sute de dolari).

Utilizarea unui router VPN: avantajele

Puteți merge indiferent de modul în care funcționează pentru dvs. Iată ce poate face un router VPN pentru tine.

Instalare unică

Primul lucru pe care trebuie să-l înțelegeți despre routerele VPN este că funcționează în același mod ca router-urile obișnuite, cu excepția conexiunii la internet care este dirijată prin serverele unei rețele private. Aceasta înseamnă că orice dispozitiv pe care îl conectați la router va primi întreaga gamă de protecție VPN.

Când instalați VPN pe mai multe dispozitive, va trebui să îl descărcați și să îl instalați separat pe fiecare dispozitiv. Comparați-l cu un router care are nevoie de o singură instalare – odată ce routerul are VPN pe el, nu trebuie să instalați VPN pe fiecare dispozitiv separat. Conectați-vă dispozitivele la router în mod regulat și veți fi sigur pe internet.

Economii

Nu există costuri suplimentare de abonament VPN pe un router. De exemplu, dacă o companie percepe 10 USD pentru un abonament lunar, în general va fi aceeași, indiferent pe dispozitivul pe care este instalat.

Acest lucru economisește bani, deoarece dacă ai multe persoane care folosesc internetul în casă și toate au nevoie de VPN, se pot conecta la toate și nu trebuie să cumperi mai multe abonamente sau licențe..

Rețineți că, chiar dacă cumpărați un router preconfigurat, va trebui totuși să achiziționați un abonament VPN.

Indiferent dacă cumpărați un router preconfigurat sau descărcați fișierele de configurare și le instalați manual, un router este întotdeauna o afacere mai ieftină decât să cumpărați mai multe abonamente pentru întreaga familie.

All-Platform Friendly

Acesta este unul dintre cele mai mari avantaje ale routerelor VPN. După cum am discutat anterior, majoritatea dintre noi dețin mai multe dispozitive. Și nu toate companiile VPN oferă suport multi-platformă. De exemplu, dacă doriți să instalați VPN pe televizorul dvs. inteligent, veți vedea că nu există mulți furnizori care oferă aplicații compatibile pentru asta.

Soluția – VPN pe router. Trebuie doar să configurați VPN-ul pe routerul dvs. (sau să cumpărați un router preconfigurat) și să conectați televizorul inteligent cu acesta. Reduce efortul și costurile. Deși configurarea pe un router face niște pași suplimentari, este doar un lucru unic și, după ce va fi finalizat, veți fi gata să îl utilizați pentru toată viața.

Securitate completă

Configurarea unei conexiuni VPN pe router înseamnă că întreaga rețea a casei dvs. este securizată. VPN adaugă un strat suplimentar de confidențialitate și securitate la toate activitățile tale online. De asemenea, îngreunează potențialii hackeri și infractorii cibernetici să compromită sau să intre în rețeaua WiFi.

Anonimatul online

Orice dispozitiv pe care îl conectați la routerul dvs. VPN va primi anonimat complet online. Indiferent dacă este smartphone-ul, laptopul, Smart TV, jocul sau dispozitivul de streaming, nici ISP-ul dvs., nici altcineva nu va putea urmări ceea ce faceți online.

Utilizarea unui router VPN: contra

Dar nu sunt jocuri și distracție. Iată câteva dezavantaje ale routerelor VPN.

Mai multe dispozitive Viteză mai mică

Primul dezavantaj care trebuie luat în considerare pentru routerele VPN este că acestea devin mai lente pe măsură ce tot mai multe dispozitive sunt conectate la ele. În timp ce fiecare dispozitiv se va bucura de facilitatea conectivității criptate, acesta va experimenta, de asemenea, un timp de încărcare mai lent decât dacă fiecare dispozitiv ar folosi propriul VPN.

Aceasta înseamnă că pentru fiecare dispozitiv pe care îl conectați la rețeaua de domiciliu, veți oferi o parte din viteza dvs. Este ușor de observat de ce acest lucru ar putea fi un factor de descurajare pentru multe persoane, în special pentru cei care doresc conectivitate de mare viteză.

Viteza redusă este o problemă uriașă pentru persoanele care doresc să transmită fluxuri video sau să joace jocuri online – tamponarea este prea enervantă. Cu toate acestea, dacă aveți o conexiune rapidă acasă și o VPN de mare viteză, viteza va fi în continuare decentă chiar dacă 10-12 dispozitive se conectează la ea. Asigurați-vă că obțineți un VPN cu viteze mari.

Vezi câteva dintre cele mai rapide recomandări VPN.

Configurare complicată

Configurarea unui router VPN este un proces destul de complicat. Dacă sunteți un utilizator începător, acest lucru vă poate fi dificil. Cu toate acestea, majoritatea companiilor VPN oferă un ghid pas cu pas pentru a-și ajuta utilizatorii prin procesul de instalare. Multe dintre ele au chiar suport de chat în direct 24/7.

Deși există suficient ajutor pentru instalare, dacă tot credeți că este ceva ce nu puteți face, puteți obține un expert sau cumpăra un router preconfigurat.

Pro și contra folosirii unui router VPN – concluzie

Nu există nici o îndoială că routerele VPN sunt o modalitate excelentă de a vă asigura internetul de acasă. Cu toate acestea, dacă tu sau cea mai mare parte a familiei rămâneți afară mult și nu utilizați funcția, este posibil ca routerele VPN să nu fie cel mai bun lucru pentru dvs. Pe de altă parte, dacă tu și familia dvs. profitați la maxim de internetul dvs. în timp ce sunteți acasă, un router VPN poate fi un instrument excelent pentru a vă feri de piratare și de a ne zgârci și, de asemenea, vă poate economisi mult efort și bani..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map