Да ли је Коди законит? Да ли је Коди безбедан за употребу?

Да ли је Коди законит? Да ли је Коди безбедан за употребу ин САД, Велика Британија, Аустралија, Канада или Немачка? То је питање које многи постављају када размишљају да ли треба инсталирајте Коди на њихове ПЦ, Мац, Амазон Фире ТВ, Линук, Андроид, или било који други уређај за стриминг који је Коди подржан. У зависности од тога за шта користите Коди, постоји реална могућност да уђете у њега правни невоље.
Ако користите Коди за стреам филмова и ТВ емисије Користећи незванични Коди додаци као Екодус или САЛТС, можда нешто радиш илегално било да знате или не Прочитајте следећи водич за кораке за заштиту и скривање својих активности и навика гледања на Коди. Научите како да користите Коди сигурно и анонимно са ВПН.


Да ли је Коди законит и безбедан за употребу?

Је Коди Легал & Сигуран за употребу?

Је Коди Легал?

Одговор је Да, Коди је легалан. Међутим, Коди корисници у Велика Британија, САД, Аустралија, Ирска, Француска, Канада и Немачка Примили обавештења о кршењу ауторских права као резултат коришћења одређених додатака Коди. Нема преузимања и инсталирања самог Коди-ја. Правна питања из чињенице да је пуно филмски додаци и живети ТВ додаци добијају њихов садржај из пиратских извора.
Као крајњи корисник вероватно немате појма да радите било шта погрешно, али то не уклања било какву могућу законску одговорност употребе ових додатака. Да будем на сигурна страна, најбоље је користити а ВПН услуга заједно са Кодијем.
Помоћу ВПН-а, ни ваш интернетски понуђач нити аутори са ауторским правима не могу видети шта радите на мрежи. Тако ћете избећи да примите било какав потенцијал обавештења о кршењу ауторских права или упозорења.

Ажурирање 1: 28. фебруара 2017. појавиле су се вести које указују да је британска канцеларија за интелектуалну својину покренула Коди бок консултације под притиском носилаца права и емитера. Чини се да је циљ пооштрити законе и прилагодити законе о ауторским правима који не циљају само продавце Коди бок-а, већ и крајње кориснике.

Ажурирање 2: 7. марта 2017., Лорд Тоби Харрис, председавајући Националних стандарда за трговину у Великој Британији, изјавио је да ће „такође упозорити било коју особу или предузеће које продаје или управљање таквим уређајем (Коди кутије) да крше закон о ауторским правима. Национални трговински стандарди наставиће да штите законито пословање и истрајавају оне који крше ауторска права на овај начин. “

Ажурирање 3: Према Отвореној групи за права, предложени Рачун за дигиталну економију у Великој Британији би могли да предају троловима који се баве ауторским правима шансу да прете корисницима Кодија и дељеницима торрент датотека затворским казнама до 10 година.

Ажурирање 4: У сриједу, 26. маја 2017. године, ЕЦЈ, звани Европски суд правде, пресудио је да „дело заштићено ауторским правима које је добивено стриминг са веб странице која припада трећој особи која нуди тај рад без пристанка власника ауторских права“ нема користи од изузећа закона који регулишу дистрибуцију садржаја ауторских права. Другим речима, струјање пиратских садржаја коришћењем илегалних додатака сада је једнако илегално у ЕУ као преузимање материјала заштићеног ауторским правима.

Због тога морате бити посебно опрезни када користите Коди, посебно ако живите у Уједињеном Краљевству. Не преузимајте никакве ризике и користите ВПН да бисте сакрили своје стриминг активности. Чини се да је само питање времена када ће и власти почети да циљају кориснике Кодија.

Како бити безбедан на Коди-ју?

Најважнији аспект коришћења Коди-ја је знати шта радите. Када крећете по интернету за информације о како подесити Коди и инсталирати аддонс на њему се побрините да се веровању може дати веб локација која садржи потребна упутства. Знање је овде кључно. Једноставно нема изговора да напустиш своје изложена безбедност на мрежи или приватност. Примијетићете да већину чланака који се односе на Коди топло препоручујемо ВПН с тим, и са добрим разлогом такође. Виртуелна приватна мрежа додаје додатни слој сигурности и приватности вашим активностима прегледавања и стриминга. Због тога штитите своје осјетљиве приватне податке док користите ВПН.

Увек је најбоље користити само званичне Коди додатке. Ови званични додаци су потпуно легални и сигурни за употребу.

Кад год се повежете на ВПН сервер, сав ваш Интернет саобраћај је шифрован. То значи да ни ваш интернетски даватељ интернетских услуга нити ауторска права неће моћи да открију које датотеке или филмове гледате. ВПН такође штити вас од напада човека у средини.

Ако озбиљно говорите о својој приватности, користите ВПН. Једноставно је. ЕкпрессВПН су вероватно најчешће коришћени ВПН са Коди-јем. Такође можете да инсталирате било ког од следећих ВПН провајдера на чувајте своју мрежну активност сигурном и скривеном из знатижељних очију вашег даваоца интернетских услуга или потенцијалних ауторских права.

Да ли је Коди безбедан?

Уопште, Коди је сигурна платформа ако знате шта радите. Нажалост, као и све друге активности које бисте могли да обављате на мрежи, постоје одређене ризици умешан. Испод можете пронаћи списак свих најистакнутијих ризика који би могли претворити ваш Коди несигуран.

 • Надгледање ИСП-а: Ваш ИСП прати шта радите на мрежи. Једноставно је. Они могу видети које веб локације посећујете, које датотеке преузимате и које филмове тренутно преносите на мрежи. Није важно који уређај, софтвер или апликацију користите. То је разлог зашто би многи корисници који емитују филмове користећи популарне незваничне Кодијеве додатке попут Екодуса упозорења од њиховог ИСП-а.
 • Незванични Коди Аддонс: Искрено, најбољи додаци за инсталирање на Коди-у су неслужбени. Ови додаци вам дозвољавају гледајте најновије холивудске блоцкбустере, врхунске ТВ серије, и што је најважније, спортски преноси уживо. Проблем је што инсталација ових додатака из неслужбеног складишта може да вас изложи.
 • МИТМ напади: Напади човека у средини један су од највеће онлајн претње. Ако хакер успе да уђе у везу између вас и Кодија, ваш лична информација може бити компромитован.
 • Хакери и преваранти: Чињеница да је Коди бесплатан софтвер отвореног кода је мач с два оштрица. Током година, КСБМЦ је постао популарна мета хакера који нападају ништа сумњиве стреамере у покушају да се домогну својих приватне информације.
 • Ауторска права Тролови: Постоје Коди додаци који вам заправо омогућавају да струјно преносите торрент датотеке на свом Коди-ју. Проблем је у томе што кад год преузми торрент датотеку, практично додајете своју ИП адресу у датотеку датотеке торрент рој. Тролови заштићени ауторским правима могу да користе вашу ИП адресу пратите ваше мрежне активности такође.
 • Коди претходно учитане Андроид ТВ кутије и Амазон ватрени ТВ уређаји: Службени блог Коди укратко је објаснио зашто ове Коди кутије могу бити несигуран. Ове ТВ кутије долазе са Коди-ом инсталираним на њима. Питање је у томе што их неки продавци испуњавају покварени додаци то можда неће успети или још горе, оставити вас отворен за бројне сигурносне подвиге. Продајем неке од ових унапред напуњене Коди ТВ кутије се сада чак сматра илегалним у ЕУ.
 • ДДоС напади: Аддон програмери могу уметати злонамерне кодове. Тада се у ове додатке могу претворити ништа сумњиви корисници ботнети које изводе ДДоС напади на веб локацијама широм веба. Популарни додатак Екодусу заправо се користио на такав начин. Међутим, заједница ТВАддон предузела је неопходне радње како би Екодус додатак био сигуран за употребу од тада.
 • Малициоус Субтитлес: У неким случајевима хакери чак и користе титлове коју обезбеђују складишта трећих страна да преузму потпуну контролу над уређајем на који сте инсталирали апликацију Коди. Фондација КСБМЦ је свесна ових проблема и објавила је нову исправку (Коди 17.3) да их реши. Ако и даље користите старију верзију Коди-ја, топло препоручујемо да је ажурирате на Коди 17.3.

Да ли је Коди законит и безбедан? Додатни трикови и савети

Поред употребе ВПН-а, можете предузети и низ мера заштитите своју приватност на мрежи и максимално искористите свој Коди истовремено. Погледајте корисно Коди водичи испод.

 • Шта је Коди? Водич за почетнике
 • Најбоље 5 Коди ВПН за 2017. Водич за преглед.
 • Да ли су Коди ТВ кутије легалне и безбедне за употребу?
 • Најбољи Коди уређаји за стриминг.
 • Најбољи водич за инсталацију Коди Аддонса.
 • Како сакрити своју ИП адресу на Коди-ју?
 • Како анонимно гледати филмове на Коди-ју?

Да ли је Коди законит? Резиме

 • За почетак, сама Коди апликација није илегално.
 • Поред тога, Инсталирање Коди-ја На твојој ПЦ, Мац, Андроид, Мултимедиа ТВ Бок, Фире Стицк, Некус Плаиер, или Нвидиа Схиелд није противзаконито.
 • Међутим, можете упадати у проблеме са законом ако посматрате пиратски потоци преко додатака Коди других произвођача.
 • Било је и случајева када су корисници Кодија добијали упозорења и обавештења о кршењу ауторских права.
 • Коришћење ВПН-а са Коди-јем у основи спречава ваше ИСП, власници ауторских права, и било ко други из шпијунирања онога што гледате на мрежи.
 • Коначно, немојте користити Екодус, САЛТС, 123Мовиес, Мобдро, СпортсДевил, или слични додаци без ВПН-а ако живите САД, Велика Британија, ЕУ, Канада, Немачка, Аустралија, Индија, Француска или Шпанија.

Да ли је Коди законит и безбедан за употребу? Закључак

Да ли је Коди легалан? Па, не садржи ниједан видео садржај доступан за стриминг. Међутим, кад год кренете на мрежу, било која веб локација коју посећујете или апликација коју употребљавате може видети вашу јавна ИП адреса. Ваша ИП адреса је ваша дигитални отисак прста. То открива ваше физичка локација као и друге личне податке. Тхе најбољи начин да останете сигурни када користите Коди је за ЕкпрессВПН за додат приватност и сигурност. Не преузимајте ризик и без стреаминга филмова, ТВ емисија или спортских догађаја уживо на Кодију повезивање на ВПН први. То је ризик који не вреди преузимати.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map