Riscurile necunoscute ale utilizării Kodi – 5 Probleme de securitate de care nimeni nu vă spune

Există un risc asociat cu Kodi? Ar trebui ca streamerele Kodi să fie preocupate de securitatea lor online atunci când folosesc suplimente neoficiale Kodi precum Exodus, Covenant sau SALTS pentru a viziona filme, seriale TV și canale TV live? Problemele de securitate online sunt reale și ar trebui să fie o preocupare pentru utilizatorii de internet de zi cu zi. Dar despre Kodi? Această aplicație multimedia populară poate pune în pericol confidențialitatea dvs.? În acest articol, aruncăm lumina asupra a 5 riscuri de securitate de care utilizatorii Kodi sunt foarte rari conștienți.


Riscurile necunoscute ale utilizării Kodi - 5 Probleme de securitate de care nimeni nu vă spune

Riscurile necunoscute ale utilizării Kodi – 5 Probleme de securitate de care nimeni nu vă spune

VPN este o necesitate

Adăugări de torrenți terți precum Quasar se bazează pe protocolul P2P. Acest lucru permite utilizatorilor să transmită filme și emisiuni TV din fișierele torrent. Ceea ce o mulțime de streameri Kodi nu știu este că ISP-urile și troll-urile de copyright vă pot urmări cu ușurință activitățile de streaming de torrent. Acest lucru se datorează faptului că P2P se bazează pe adăugarea adreselor IP publice ale persoanelor care însămânțează sau analizează un anumit fișier de torrent într-un road de torrent public. Singura modalitate de a evita să fii prins în timp ce transmiteți materiale piratate pe Kodi este folosind o rețea privată virtuală numită VPN. Întregul proces nu este atât de dificil cum s-ar putea crede.

 1. Capul spre ExpressVPN și înregistrați-vă pentru un cont VPN.
 2. Descărcați / instalați dispozitivul Software VPN dispozitivul tău Kodi.
 3. După deschiderea aplicației VPN, conectați-vă la un server VPN.
 4. În cele din urmă, deschideți Kodi și urmăriți orice film, emisiune TV sau stream live complet anonim.

ExpressVPN sunt cele mai bune servicii VPN Kodi pe care le puteți utiliza. Acest lucru se datorează mai ales faptului că aplicațiile lor VPN sunt optimizate pentru a lucra cu Kodi. Au chiar o aplicație VPN compatibilă cu FireStick. Totuși, te-ai putea înscrie și cu alți furnizori VPN.

Transmiterea videoclipurilor piratate nu este în regulă

Există o concepție greșită acolo că este ilegal să descarci filme și emisiuni TV. Mulți oameni cred că transmiterea acestor videoclipuri piratate pe de altă parte este absolut legală. În aprilie 2017, Curtea Europeană de Justiție a decis că „lucrările protejate de drepturi de autor obținute prin difuzarea de pe un site web aparținând unei terțe părți care oferă lucrarea fără consimțământul titularului dreptului de autor” nu beneficiază de o scutire de legile care reglementează distribuirea conținutului drepturilor de autor. Cu alte cuvinte, transmiterea de conținut piratat folosind suplimente ilicite este acum la fel de ilegală în UE ca descărcare de materiale protejate de drepturi de autor. Din nou, VPN este crucial dacă doriți să urmăriți fluxurile „piratate” pe Kodi, fără a trece de partea greșită a legii.

Aplicația Kodi este departe de a fi perfectă

În martie 2017, au apărut știri că Kodi 17 Krypton avea un defect major de securitate care ar putea ajuta criminalii cibernetici care îți hackeră dispozitivul. Prin utilizarea de rău intenționat subtitrari furnizate de către depozite terțe, hackerul ar avea controlul complet asupra dispozitivului pe care ați instalat aplicația Kodi. Această problemă de securitate a fost abordată prin lansarea actualizării Kodi 17.3. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că nu există alte bug-uri de securitate prezente în versiunea actuală Kodi. Pe lângă toate acestea, mulți utilizatori Kodi folosesc în continuare Kodi 17.1 sau chiar Kodi 16.1 Jarvis, neștiind de riscurile potențiale implicate. Dacă sunteți unul dintre acești oameni, urmați acești pași pentru a actualiza aplicația Kodi la cea mai recentă versiune.

 1. În primul rând, accesați pagina oficială de descărcare Kodi.
 2. De acolo, alegeți sistemul dvs. de operare.
  Instalați Kodi 18 Leia Nightly Build

  Instalați Kodi 17.3 Build

 3. După ce apare fereastra pop-up, alegeți „Recomandat.
 4. Acum faceți clic pe butonul albastru de lângă „Eliberați”.
  Cum se instalează Kodi 18 Leia

  Cum se instalează Kodi 17.3

 5. Fișierul de instalare Kodi 17.3 Krypton va începe să se descarce.
 6. După ce ați descărcat fișierul, tot ce trebuie să faceți este să îl deschideți pentru a lansa procesul de instalare.

În cazul în care utilizați un Fire Stick, utilizați acest tutorial pentru a instala sau actualiza aplicația Kodi la Kodi 17.3. Dacă ați instalat Kodi pe un smartphone Android, o tabletă sau o cutie TV, puteți să actualizați și versiunea 17.3 prin intermediul Google Play.

Adăugările de la terți nu sunt în siguranță

Completele neoficiale Kodi precum Exodus, SALTS, Covenant și Phoenix vă oferă posibilitatea de a viziona literalmente mii de filme și seriale TV gratuit online. Cu toate acestea, de fiecare dată când utilizați aceste suplimente, vă încredințați în mâinile dezvoltatorilor acestor suplimente. În anumite cazuri, dezvoltatorii neoficiali Kodi addon au utilizat în mod eronat această încredere. În februarie trecut, au apărut știri că un dezvoltator de addon Exodus, a introdus un cod rău intenționat în popularul addon în încercarea de a transformați utilizatorii Exodus în Botnets. Principalul său scop a fost să lansează un atac DDoS împotriva blogului Ares. Dezvoltatorul Exodus a inversat ulterior aceste modificări înainte de a-și cere scuze și, în cele din urmă, a fost în calitate de dezvoltator Exodus.

TVAddons este mort sau este?

TVAddons au fost dezvoltatorii principalului depozit Kodi Fusion. În iunie, site-ul TVAddons.ag a ieșit brusc offline și este încă închis până în zilele noastre. Săptămâna trecută, Torrentfreak a raportat că domeniul TVaddons a fost transferat acum unei firme canadiene anti-piraterie. Potrivit managerului de proiect Kodi, Nathan Betzen, un terț care controlează aceste domenii ar putea face tot ceea ce și-a dorit pentru foștii utilizatori vulnerabili ai TVAddons. Acest lucru poate include instalarea unui observator care raportează adresa IP a utilizatorului și tot ceea ce făceau în Kodi. Dacă aveți TVAddons instalate în aplicația dvs. Kodi, cel mai bine ar fi să o eliminați complet. Iată cum puteți dezinstala Fusion de la Kodi 17 Krypton.

 1. Lansați aplicația Kodi și accesați „Addons”
 2. Faceți clic pe „caseta de instalare” din colțul din dreapta sus.
 3. Acum, selectați „Instalare din depozit”.
 4. Apoi, localizați repoziția Fusion.
 5. Apoi, faceți clic dreapta sau apăsați lung pe el, în funcție de dispozitivul pe care l-ați instalat Kodi.
 6. Selectați „Informații” -> Dezinstalați.
 7. Când vi se solicită „Sunteți sigur?”, Faceți clic pe da.
 8. Dacă doriți să ștergeți fișierul sursă Fusion împreună, accesați Setări -> Manager de fișiere.
 9. Situat „Fusion” și faceți clic dreapta pe el.
 10. Apoi, selectați „Eliminați sursa”.
 11. Când vi se solicită „Sunteți sigur?”, Faceți clic pe da.

Alternativ, puteți reseta aplicația Kodi la setările din fabrică urmând acest ghid. Instrucțiuni despre dezinstalarea suplimentelor individuale pot fi găsite aici.

5 Riscuri Kodi pentru securitate pe care nimeni nu le spune

Există un anumit element de risc implicat de fiecare dată când utilizați orice aplicație care are acces la Internet. Kodi nu este diferit. Asigurați-vă întotdeauna că utilizați VPN. De asemenea, țineți-vă actualizată aplicația Kodi. Eliminați toate suplimentele sau depozitele pe care nu le mai utilizați sau nu mai funcționați. În cele din urmă, asigurați-vă că aveți un program antivirus fiabil instalat pe același dispozitiv pe care îl utilizați Kodi.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map