Да ли је ЕкпрессВПН безбедан за употребу?

Данас је важно да у свом арсеналу имате сигурносни алат попут ВПН-а. Међутим, није сваки ВПН рођен једнак. Док неки ВПН-ови обећавају само приватност и сигурност, други испоручују. Ако се питате да ли ЕкпрессВПН својим корисницима заиста пружа приватност и сигурност, прочитајте да бисте добили одговор.


Да ли је ЕкпрессВПН безбедан?

Је ли ЕкпрессВПН безбедан?

Политика приватности ЕкпрессВПН-а

За почетак, ЕкпрессВПН има једну од најстрожих, плетених и најтранспарентнијих политика приватности које сам прочитао. Они су врло јасни у начину на који поступају са подацима корисника. Они чак објашњавају сваку потребу за евидентирањем података да би показали како то не утиче на тог корисника:

Иако је услуга јасна у изјави да воде евиденције у вези са процесом регистрације, они су такође јасни у начину на који се подаци користе. Политика приватности ЕкпрессВПН-а јасна је у томе што показује да, иако могу знати да је корисник користио услугу, немају појма како:

Политика приватности наводи детаље сигурносних мера које је предузео ЕкпрессВПН ради заштите података својих сервера и корисника,

„Сервери су смештени у центрима података са јаким безбедносним праксама. Ниједан од ових центара података не захтева од нас да прикупљамо или чувамо било какве податке о саобраћају или личне податке у вези са вашим коришћењем ВПН услуга. Ако би нас неки податковни центар тражио да евидентирамо такве податке, одмах бисмо прекинули пословање са наведеним центром података и пронашли би алтернативне могућности. “

Другим речима, можете веровати да ЕкпрессВПН нуди својим корисницима приватност на коју могу да рачунају. Заправо, приказат ћу вам примјер њихове политике приватности у стварном животу на дјелу мало даље у чланку.

Сигурносне функције ЕкпрессВПН-а

Много је функција са ЕкпрессВПН-а које активно раде на одржавању сигурности својих корисника. Ево неких функција које делују на обезбеђивању ваше интернет везе:

Сплит Туннелинг

Једна од карактеристика које нуди овај провајдер је раздељено тунелирање. Ова функција корисницима пружа већу контролу над преусмереним подацима. Конкретно, корисници могу одабрати саобраћај који желе преусмерити. Другим речима, можете да одржите ниво заштите потребан од ВПН-а без да угрожавате приступ локалној мрежи или брзину интернета.

Шифрирање

ВПН шифрирају ваше податке док путују са сигурног сервера на рачунар и назад. ЕкпрессВПН користи АЕС-256 енкрипције, „исти стандард шифрирања који је усвојила америчка влада“. До данас, чак ни суперкомпјутер није успео да пробије милијарде могућности комбинације за ову енкрипцију.

Другим речима, ниједан трећи, било да је интернетски провајдер, владин субјект или ВиФи провајдер, не може да приступи вашим подацима док користи ЕкпрессВПН.

ИП Маскинг

ЕкпрессВПН сакрива вашу ИП адресу и пружа вам заједнички ИП на основу сервера на који се повезујете. То значи да ћете имати исту ИП адресу као (могуће) хиљаде других корисника. Другим речима, ИП који презентујете неће вам вратити траг.

ДНС са нула-знањем

Једна од најбољих сигурносних карактеристика које нуди ЕкпрессВПН је њихова ДНС функција са нултим знањем. ДНС је начин на који уређај „преводи УРЛ који људски тип кликне у [а] низ бројева“ који уређај може прочитати. За разлику од других ВПН провајдера, ЕкпрессВПН нуди властиту ДНС услугу са својом ВПН услугом. Пошто је ДНС добављача такође шифрован, он елиминише све могуће безбедносне рањивости које нуди незаштићени ДНС.

Другим речима, корисници ЕкпрессВПН-а безбедни су од „цензуре, ДНС филтрирања, лажног представљања и других манипулација“. Ако то додате, пошто ДНС захтев никада не напушта ВПН тунел, добијате брже време одговора.

Доказ о стварном животу – ЕкпрессВПН-ова приватност на делу

2016. године руског амбасадора у Турској Андреја Карлова убио је турски полицајац Мевлут Мерт Алтıнтас. Годину дана касније, турски медији су изјавили да је неко користио сервере ЕкпрессВПН-а за брисање доказа везаних за атентат.

Турске власти су након тога заплијениле ЕкпрессВПН сервер у покушају да пронађу податке који се повезују са идентитетом онога ко је пустио доказе. Тачно својој политици приватности, ЕкпрессВПН није могао помоћи турским властима јер нису пронађени релевантни подаци.

ЕкпрессВПН је објавио изјаву о којој се расправља о том проблему, објашњавајући њихову посвећеност својој политици нулте евиденције и демантујући употребу ВПН услуга за незаконите активности.

Да ли је ЕкпрессВПН безбедан? – Коначна пресуда

Укратко, да. ЕкпрессВПН је и безбедан и приватни провајдер ВПН услуга. Можете бити сигурни да ће услуга коју ћете добити одговарати тврдњама на њиховој веб локацији са Т. Помоћу ЕкпрессВПН можете бити сигурни да ћете у сваком тренутку добити сигурну ВПН везу..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map