Најбољи ВПН за Л2ТП / ИПСец

Број корисника Интернета који и даље постају жртве онлине превара и уцена расте врло алармантном брзином. Већина људи уопште не разуме како се чак и доводе у опасност тако што се добију на мрежи без икаквог облика заштите. Касније они завршавају као примарне жртве хакера и цибер криминалаца, који користе прикривене тактике да би добили своје личне податке.


Најбољи ВПН за Л2ТП

Најбољи ВПН за Л2ТП

Размислите шта се може догодити ако неко успије добити приступ вашем рачунару и на неки начин дохвати број или лозинку вашег банковног рачуна, коју сте можда унијели док сте куповали на мрежи и плаћали робу. Они могу наставити са собом и повући ваш новац, а да вас то уопће не упозна. Ово су врсте ризика који ће вам користити алат попут ВПН-а да вам избегне.

Најбољи Л2ТП ВПН провајдери

Сви премиум ВПН пружаоци услуга нуде Л2ТП / ИПСец протокол. Стога је некако тешко утврдити који су бољи од осталих. Ипак, ево наше листе најбољих препоручених ВПН-ова за Л2ТП протокол:

 1. ЕкпрессВПН
 2. ИПВанисх
 3. НордВПН
 4. БуллетВПН
 5. ЦиберГхост

Коришћење ВПН-а – Основе

За почетак, ВПН означава Виртуал Привате Нетворк. Ово је више или мање збирка сервера који припадају једном провајдеру који омогућава корисницима да рутирају и шифрирају њихове податке. Сви сервери су базирани у различитим регионима, а то омогућава корисницима да одлуче где желе да изгледају као да су основани или да могу да прегледају веб локације којима се може приступити само у одређеној земљи. Ове странице су оно што већина људи назива гео-рестриктивним локацијама.

ВПН-ови пружају сигурност својим корисницима шифрирањем њихове везе и скривањем њиховог идентитета. Ако имате везу шифровану, људи попут хакера и нежељене поште неће ни моћи да приступе вашем уређају и то ће их спречити да краду ваше личне податке. Кроз шифрирање, кориснички подаци се кодирају и декодирају само од вашег ВПН клијента. Поред шифрирања, ВПН-ови такође примењују употребу различитих протокола за даљу заштиту ваших података, при чему су четири најпопуларнија протокола ППТП, Л2ТП / ИПСец, ССТП и ОпенВПН. У овом приручнику за преглед детаљно ћемо погледати Л2ТП / ИПСец протокол, функције које бисте од њега очекивали, као и најбоље ВПН услуге које нуде овај протокол.

Л2ТП / ИПСец ВПН протокол

Лаиер 2 Туннелинг Протоцол или Л2ТП је протокол за тунелирање који делује као медиј за кретање пакета података између две тачке. Протокол се, у овом случају, односи на списак захтева који би требало прво да буду испуњени пре него што се успостави веза са Интернетом. Л2ТП већина сматра прогресивном алтернативом ППТП-у, углавном зато што се подаци који се преносе путем ППТП протокола сматрају рањивим, посебно током преноса.

Такође је важно схватити да се већина људи односи на Л2ТП, а да се не спомиње ИПСец; протокола шифрирања који га чини бољим од ППТП-а. Запамтите, Л2ТП је само протокол за тунелирање, па сигурност Интернет Протоцол-а (ИПСец) пружа потребну сигурност применом више алгоритама за шифровање на податке који се преносе. Протокол омогућава провјеру аутентичности података и спречава нападе и сметње у средини.

Најбољи ВПН-ови за Л2ТП / ИПСец

Л2ТП / ИПСец протокол сматра се другим најбољим само за ОпенВПН и алтернативни протокол који треба ићи је ако ОпенВПН није понуђен. Протокол такође нуди двоструку енкрипцију, и као резултат, брзина прегледавања се мало смањује како би се то олакшало. Без обзира на то, Л2ТП се може користити са широким спектром протокола и нуди поуздану безбедност на мрежи. Ако одлучите да користите овај протокол шифровања, постоји неколико ВПН провајдера које вам можемо препоручити да проверите:

1. ЕкпрессВПН

Са сједиштем на Британским Дјевичанским острвима, ЕкпрессВПН нуди све популарне ВПН протоколе, а то укључује Л2ТП / ИПСец. Услуга је себи изградила име као најбоље у смислу безбедности на мрежи и у том смислу је чак освојила бројне награде. Основан 2009. године на Британским Девичанским острвима, ЕкпрессВПН има око 2000 сервера под својом контролом и такође има низ Стеалтх сервера који олакшавају употребу ВПН без детекције, посебно у високо цензурираним областима као што су Кина, Кореја и Блиски Исток.

Корисници такође могу да рачунају на његову строгу нулту политику евидентирања, јер спречава ЕкпрессВПН да надгледа или бележи коришћење Интернета од стране својих претплатника. Сервисни пакет такође укључује додатне функције као што је Интернет Килл Свитцх који прекида везу у случају да се ваш ВПН клијент угрози, као и подршку за до 3 истовремене везе у оквиру једне претплате. Шифровање је такође поуздано, јер ЕкпрессВПН нуди напредни стандард шифрирања за заштиту корисничких података, уз ОпенВПН као преферирани ВПН протокол. За више информација о овом провајдеру и ономе што се нуди, одвојите време да прочитате нашу ЕкпрессВПН рецензију.

2. ИПВанисх

ИПВанисх такође нуди Л2ТП / ИПСец протокол, али препоручује да се корисници ослањају на њега за своје мобилне уређаје. Осим тога, услугу преферирају и претплатници, јер поседује свих својих 1500 сервера, што јој ставља у потпуну контролу над оним што се догађа унутар њене мреже. Сервис је основан 1999. године, а седиште је на Флориди у САД-у. Супротно ономе што већина људи може да помисли у вези с тим, услуга обећава поуздану политику нулте евиденције.

ИПВанисх је такође познат по томе што пружа алтернативу својим корисницима који не воле да користе свој ВПН клијент јер имају посебан протокол проки сервера познат под називом Соцкет Сецурити или СОЦКС5. Омогућава вам да уживате у истим предностима употребе ВПН-а без да заиста морате преузимати било који софтвер на било који од својих уређаја. ИПВанисх такође подржава и подстиче бујицу, обећавајући заштиту за све кориснике који се одлуче да се укључе у њега. Можда је једна од најплодоноснијих карактеристика услуге могућност спајања до 10 више уређаја. Да бисте тачно знали шта желите да добијете од ИПВанисх-а, обавезно прочитајте наш ИПВанисх преглед.

3. НордВПН

НордВПН у потпуности подржава употребу протокола Л2ТП / ИПСец, и чак нуди уџбенике на својој веб локацији за свакога ко размишља о кориштењу тог одређеног протокола. Ово доказује да сервис највише нуди поуздане ресурсе својим корисницима, па чак и има тим за бригу о купцима са којим могу контактирати у било које доба дана или ноћи путем телефона, е-поште или чак друштвених медија. Сервис има око 4000 сервера у својој мрежи и има неке од најпожељнијих функција у центру безбедности.

Узмимо за пример његову подршку Тору преко ВПН-а и то омогућава клијентима да користе његову услугу заједно са ВПН-ом за повећану анонимност. Услуга такође нуди двоструку ВПН енкрипцију где се корисници повезују на два сервера ради додатне заштите. Подаци се чувају приватним захваљујући строгој политици без евидентирања, њиховом аутоматском прекидачу за Интернет и њиховим механизмом заштите од пропуштања ДНС-а. Услуга је одлична за ХД стриминг и чак омогућава корисницима да одаберу на које ће се сервере повезати овисно о врсти посла који им је потребно обавити. Прођите наш НордВПН преглед да бисте добили дубљи увид у то што услуга може учинити за вас.

Завршне речи о најбољем ВПН-у за Л2ТП / ИПСец

Сада када сте боље разумели шта подразумева Л2ТП / ИПСец ВПН протокол, три пружаоца која смо навели добро су прилагођени да осигурате прегледавање путем њега и осигурате да ваши подаци остану заштићени кад год сте на мрежи.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map