Зашто користити ВПН са ВоИП услугама? Које су најбоље?

Шта је тачно ВоИП? Није изненађујуће да већина људи не зна шта овај термин значи иако ову технологију користи сваки дан.


Најбољи ВПН-ови за ВоИП позивање

Најбољи ВПН-ови за ВоИП позивање

Било је времена када комуникација на дуже релације није била нимало лагана јер Интернет није постојао и телефонски позиви су скупи. То је било пре него што је приватни сектор смислио решење за ова питања.

Игра се променила

Телефонско позивање на дуже релације било је прилично незамисливо, јер су били претјерани. То је разлог зашто су тада писма била толико уобичајена. Али услуге „Воице овер Интернет Протоцол“ промениле су цело лице комуникације.

ВоИП означава глас преко Интернет протокола. Звучи компликовано? Није, јер сваки дан већина нас користи неки облик другог ВОИП позива. Скипе, Гоогле Хангоутс, ВхатсАпп су сви облици ВоИП позива.

Популарни су већ годинама јер их је лако користити. Такође су изузетно повољни од класичних телефонских позива. На пример, упућивање уобичајеног телефонског позива из САД у Велику Британију може коштати 1 УСД по минути.

Али ако користите Скипе за такав позив, коштат ће вас само један цент у минути, што је добар посао. Будући да је Интернет данас лако доступан и већина људи је опремљена паметним телефонима и лаптопима, тако да је упућивање разговора преко ВоИП-а без икаквих проблема и јефтино.

Укратко, “Воице овер Интернет Протоцол” је телефонска услуга која се испоручује путем интернета и претвара говорни унос у дигитални сигнал. Ако позивач и прималац разговарају на истој платформи, позив је бесплатан.

Међутим, у неким земљама су ВоИП позиви забрањени. То се односи, на пример, на Уједињене Арапске Емирате. Људи тамо морају да прибегну виртуелној приватној мрежи да би приступили услугама попут Скипе-а, Хангоутс-а и ВхатсАпп-а. Пре него што разговарамо о најбољим ВПН-овима који се користе за приступ ВоИП-у, да видимо зашто је ВоИП технологија толико популарна.

Популарност ВоИП-а

Постоје милиони разлога због којих су ВОИП технологију широко усвојили милиони људи широм света. ВоИП нуди функције које нису могуће неконвенционалне телефонске позиве. ВоИП технологија се може користити за упућивање говорних и видео позива.

Ова револуционарна технологија омогућила је успостављање везе без обзира на удаљеност. Неке од најважнијих карактеристика ВоИП технологије су:

Исплативости

Сви знамо да би било скупо упућивати обичан телефонски позив некоме са друге стране света. Међутим, то је олакшано ВоИП технологијом, која је лако доступна било где где постоји интернет веза.

Није важно колико је место које зовете; све док је ваша интернет веза јака, позив ће бити неприметан. На пример, ако сте ви и особа коју зовете на Скипеу, тада вас позив неће коштати.

Али ако упућујете позив из Скајпа на уобичајени број мобилног телефона, тада ће цена позива бити само један цент у минути. Таква приступачност је незамислива у редовним телефонским позивима.

Преносивост

ВоИП позивање нема гео ограничења. Ако за позивање користите обичног телеком оператера, морате омогућити услуге роаминга ако желите да приступите услузи у било којој другој земљи.

Али ако користите Скипе Хангоутс ВхатсАпп или неку другу услугу која користи ВОИП технологију, можете упућивати позиве из било којег дела света без обзира на локацију.

Све док имате лаптоп или мобилни уређај који се може повезати на Интернет, лако и неприметно можете уживати у позиву „Воице овер Интернет Протоцол“. У већини случајева трошкови ваших података остаће исти без обзира на локацију са које позивате.

Сигурност

ВоИП технологија је много напреднија од редовних телефонских позива, а сигурност коју нуде је такође боља. ВоИП позиви су сигурни јер је веза шифрирана и не може се хакирати. Апликације које се користе за упућивање ових позива су високо шифроване и заштићене од неовлашћеног приступа.

Најбољи ВПН-ови за деблокирање ВоИП услуга

Многи су ВПН провајдери данас на тржишту. Свака од њих обећава снажну сигурност, велике брзине, брза преузимања и врхунске услуге. Проналажење најбољег ВПН-а који се користи за ВоИП значи дати одређеним значајкама већу важност у односу на остале, укључујући ствари као што су брзина и дистрибуција сервера. Уз то што је речено, погледајмо неке од најбољих ВПН-ова за ВоИП услуге.

1. ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН ради дивне ствари за ВоИП кориснике. Компанија има велику мрежу од 145 сервера у 94 различите земље, од чега има много тога за изабрати. Ако сте уопште забринути због губитка квалитета позива, ЕкпрессВПН је дефинитивно пут. Поред тога, ЕкпрессВПН садржи нулту политику евидентирања саобраћаја која ће вам помоћи да податке држите од трећих страна. 256-битна АЕС енкрипција спречава давање интернетских провајдера и хакера у приватне разговоре, омогућавајући вам да користите било који ВоИП који волите без бриге о безбедносним проблемима. Прочитајте више о ЕкпрессВПН у овом чланку.

2. ИПВанисх

Баш као што само име говори, ИПВанисх чини вас невидљивима на мрежи. Услуга постоји за промоцију бесплатног и отвореног интернета, омогућавајући корисницима да заобиђу цензурне филтере и лако надмаше владине блокаде. Мрежа сервиса обухвата 850 сервера у 60 различитих земаља са преко 40.000 ИП адреса између њих. То пружа огромну количину слободе за ВоИП кориснике којима је потребна чврста веза без икаквог застоја. За више информација о овом провајдеру прочитајте ово чланак.

3. НордВПН

НордВПН је изузетно квалитетан ВПН провајдер погодан за деблокирање ВоИП-а. Компанија води велику мрежу од преко 1.000 сервера у 56 различитих земаља. НордВПН такође конфигурише многе од ових сервера за оптималну брзину. Овај провајдер ради неке сјајне ствари са приватношћу и интернетском сигурношћу, посебно са двоструком ВПН функцијом. ВоИП-разговори који користе ову двоструко прекривену енкрипцију не могу се разумети, чак ни за масовне супер-рачунаре. Више о НордВПН овде.

4. БуллетВПН

Најбоља ствар БуллетВПНУслуга је приватност у којој уживате због шифрирања ваше везе. Ако вам је стало до ваших личних података и не желите да треће стране слушају ваше разговоре, онда је БуллетВПН оно што вам треба. Ако размишљате и о другим провајдерима, обавезно добро погледајте функције које нуде, а такође их упоредите са захтевима које имате. Искористите 30-дневну гаранцију поврата новца Буллет ВПН-а. За више функција о БуллетВПН-у прочитајте чланак следећи чланак.

Зашто користити ВПН за ВОИП услугу?

Иако је у неким земљама ВоИП услуга део свакодневног живота људи, у другим земљама такве услуге нису дозвољене. Обично су земље са опресивним режимом најчешће оне које забрањују употребу такве технологије.

Неке од земаља у којима су ВоИП услуге забрањене су Кина, УАЕ, КСА, Оман, Северна Кореја, Кувајт, Либија и Мексико.

Ако желите да користите апликације за видео или говорно позивање у овим регионима, морате да добијете приступ путем виртуелне приватне мреже. ВПН-ови имају могућност деблокирања свих врста апликација и услуга, било да су закључани у региону или су под државном контролом.

Ових дана људи више воле да користе ВПН услугу заједно са ВПН услугом, јер две комбиноване нуде знатно веће предности.

Како ВПН-ови деблокирају ВОИП услуге

Виртуелне приватне мреже не само да деблокирају ВоИП услуге, већ пружају додатни ниво сигурности. Услуге „Воице овер Интернет Протоцол“ се шифрују и позиви су обично заштићени од неовлашћеног приступа. Ипак, сигурносне пријетње увијек постоје. Случајеви хакирања ВоИП-а нису се чули.

Стога ВПН олакшава комуникацију лакшом, а истовремено омогућава лаку доступност у било којем региону.

У земљама попут Кине, и ВПН и ВоИП услуге нису дозвољене. Иако ово дефинитивно отежава приступ услугама које желите, није немогуће пронаћи ВПН који ће вам омогућити да деблокирате услуге гласовног и видео позива.

Цењени ВПН провајдери попут ЕкпрессВПН-а и даље имају могућност деблокирања ограничених услуга у земљама као што су УАЕ, Кина и Русија. Пре него што одаберете ВПН услугу за деблокирање ВоИП апликација, краће сазнајте да ли раде у свим регионима.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map