Како рангирамо ВПН провајдере?

Колико год да је сјајан, Интернет и даље иде на тамније место. Кад год сте на мрежи, угрожавате своје сигурност, приватност и идентитет, што нас доводи до нашег примарног решења проблема, ВПН. Али да ли сте се икад питали како смо ми у тхеВПН.Гуру изаберите који су топ ВПН-ови? Шта Карактеристике да ли будно будно пратимо како бисмо утврдили која се ВПН рангира више? Дозволите да вам покажем како радимо.


Како одабрати савршен ВПН?

Како одабрати савршен ВПН?

Шта је ВПН и колико је важно?

Када користите данашњи интернет, требало би да будете увек опрезни. Немојте мислити да кад год сте на мрежи, сами сте. Не, напротив, моји пријатељи, хакери и сајбер криминалци увек су ту жетву онога што ти је драго у погледу података и информација.

Хакери остварују профит продаја података о рачуну, лозинке, и било који други лична информација могу да пронађу. Чак и ако имате мало предузеће, хакери ће можда сачекати прави тренутак да би се ухватили приватних података вашег клијента. Према Курту Роемеру, главни безбедносни стратег Цитрик-а:

„Корисници малих предузећа требају ВПН-ове да би њихов мрежни саобраћај били приватни и безбедни од неовлаштеног промена.“

Узми то од некога ко зна боље. А Виртуелне приватне мреже ствара а сигуран пролаз између вашег уређаја који је повезан са Интернетом и веб локације / услуге коју покушавате да контактирате. То преусмерава цео саобраћај преко сигурног сервера, шифрирање ваших података у процесу.

То ће одбити сваки могући напад који може циљати ваш уређај. Другим речима, потпуно сте сигурни ако улажете у угледни ВПН. Па, Кент Блоомстранд, шеф технолошког одељења у ЦСИД-у, слаже се са:

„ВПН-ови пружају суштински ниво безбедносне заштите“,

То није све; ВПН такође вам помаже заобићи регионална ограничења од стране измена ваше локације на мрежи. Све што требате је да се повежете са сервером у одређеној земљи и ви сте практично тамо. Сада можете приступити ограниченом садржају у том региону, иако сте физички у иностранству. Дао сам вам правилан ВПН увод. Да пређемо на то како се рангирају?

Карактеристике које рангирају ВПН-ове више

Приликом евалуације ВПН-а, прво бисмо требали бити сигурни да испуњава све потребе корисника. Нема смисла улагати у одређену услугу ако то баш и не желите. Сваки онлине корисник има специфични захтеви да се радујем ВПН провајдеру.

Зато на крају сви завршимо са различитим услугама. Међутим, постоје специфични суштински фактори које сваки ВПН треба да има. Ако вам недостаје, на крају ћете угрозити свој сигурност на мрежи и анонимност. Овде су врхунске карактеристике која помаже а ВПН осигурава вишу позицију на нашој ВПН ранг листи.

Брзина везе

Интернет СпеедАко то још не знате, а ВПН шифровање ће утицати на вашу брзину интернета. Стога је кључно да одаберете ВПН услугу која ће осигурати блистави брзи сервери без обзира где су. Знам да што је сервер ближи, то је боља веза. Међутим, не желимо да се придржавамо тог критеријума. Испитујем ВПН који нуди Максимална брзина, чак и ако је сервер далеко.

Шта ако сте јако удаљени од САД-а и желите да преносите симпатије Хулу-а? Да ли бисте желели да патите од проблема са пуњењем и заостацима све време? Не мислим тако. Ако провајдер сервиса не може гарантовати максималну брзину ваше приватне везе, неће је ући на врх моје листе.

Подузимамо драстичне мере када тестирамо брзину ВПН-а. Прво смо тестирајте брзину којом првобитно радимо. Након тога повезујемо се са ВПН сервер у близини наше локације да би тестирали како је шифровање утицало на мрежу. На крају, такође испитујемо шта се повезује са удаљени сервер могу урадити. Надаље, проверавамо да ли брзина преузимања се повећала. Ако су резултати добри, ВПН се рангира више.

Велика серверска мрежа

Локација сервераМогућност избора широк избор сервера је такође прилично важно. Дозволите ми да прво објасним шта се дешава. Када се повежете са сервером, преузећете ИП адреса земље у којој се налази сервер. Имате две предности за то. Прво, морате доћи сакријте свој идентитет на мрежи (ИП адреса). Друго, моћи ћете приступите географски ограниченом садржају у вашем региону.

Неки ВПН-ови немају тако велику мрежу сервера, што их чини бескорисно у неким случајевима. Замислите да желите да преносите неки садржај на ТСН, и тада утврдите да ваш ВПН нема сервере Канада. Ако је то ваша једина сврха коришћења ВПН-а, ово улагање је губитак.

Не можете једноставно прегледавати Интернет користећи исти сервер изнова и изнова. Неки ВПН сервиси нуде само сервере широм САД-а или Европе. Када проводимо ВПН тестове, сматрамо да је све потребно купцу. Не ради се само о заобилажењу гео-ограничења, има и других предности постојања пристојне мреже сервера.

Проверавамо да ли ВПН има више од једног сервера у одређеној земљи. Као што сам рекао, свака могућа потреба за корисником, тј. Чак заобилазећи ограничења затамњења. Кратка прича, ВПН са преко 1000 сервера широм света привлачи моју пажњу: што више локација, то боље.

Локација ВПН централе

Када разговарамо о ВПН-овима и другим алатима за приватност, требали бисмо размотрити одакле потичу, као и њихове локацију седишта. Копали смо дубоко у материју да бисмо открили да ли се ВПН налази у земљама у којима примењује се задржавање података, тј. у земљи у којој су ОЧИ присутне.

Услови “Пет ока“,”Девет очију“, и “14 Очи„Често се појављују у заједници приватности, посебно ВПН-ова“. Најгори део је што владе могу забранити добављачу да чак обавештава погођене купце; нећете се моћи осветити тој инвазији на приватност.

Очи су међународна удружења за надзор која на то имају право прикупља и дели податке о масовном надзору. Они могу контактирати ВПН провајдера који се налази на њиховој територији и затражити информације о купцима. Није важно зашто; оно што је важно јесте да могу. На пример, у Велика Британија, телекомуникације бележе историју прегледавања, време везе и текстуалне поруке. То је почело када Повеља снајперса угледао светлост 2016. године. Исто се може рећи и за Сједињене Државе ПРИСМ програм.

5 очију

 • Аустралија
 • Канада
 • Нови Зеланд
 • Велика Британија
 • Америка

9 Очи

 • 5 земаља очију
 • Данска
 • Француска
 • Низоземска
 • Норвешка

14 Очи

 • 9 земаља очију
 • Немачка
 • Белгија
 • Италија
 • Шведска
 • Шпанија

У овом случају покушавамо да избегнемо да укључимо било који ВПН који има свој Сједишта у било којој од ових земаља. Међутим, неки ВПН-и због којих наша листа ради на сопственим серверима и усвајају строга политика без пријављивања. То значи да чак ни Очи не могу да задрже ваше податке. Па, на скали ВВПН.Гуру, то је ВПН вредан додавања конкурентима високог ранга.

Шифрирање војног степена

Шифровање ВПН-аВећина премиум ВПН-ова на тржишту нуде технологије високог нивоа када је у питању безбедност. Међутим, то додатни слој заштите донео вам је напредни сигурносни протоколи. Што је већи избор и више избора протокола које ВПН нуди, то боље. Али најважнији протокол је ОпенВПН.

Стварање шифровани тунел података између клијента и ВПН сервера није довољно. Било који ВПН може шифрирајте своје податке, али то не успева војног нивоа. ОпенВПН је најсавременији протокол у маинстреам употреби и сматра се веома безбедним. Веродостојни ВПН-ови ће поставити овај протокол на подразумеване вредности. Кад год се повежете, криптират ћете везу најновијом сигурносном технологијом, ОпенВПН.

Међутим, то није све што ВПН може да понуди. Морате да проверите да ли вам даје избор протокола. Видите, што је већа енкрипција, спорија је брзина вашег интернета. У погледу процене ВПН-а на основу протокола, треба да буде присутан избор следећег: 

 • ОпенВПН
 • Л2ТП / ИПСец
 • ССТП
 • ИКЕв2
 • ППТП

Савет, покушајте избегавајте ППТП. Иако је један од најстаријих ВПН протокола, већина услуга је одавно надограђена на брже и сигурније протоколе. Дакле, ако ВПН који оцењујемо нуди протоколе војне класе, то је дефинитивно рангирање више од осталих.

Политика без пријављивања

Нема правила за евиденцијуКада инвестирате у ВПН, дајете им поверење. Затим достављате информације као што су ваше пуно име, адреса е-поште и кредитна картица инфо. Понекад се то поверење злоупотребљава, а детаљи корисника су изложени. Када желите да верујете ВПН-у са овом врстом информација, морате да их проверите евиденција политике.

Ми у Гуруу тражимо ВПН-ове који не чувајте своје активности прегледавања или информације. Па, неки провајдери су прилично јасни. Изјављују да су води неке записнике укључујући вашу адресу е-поште за одређени временски период. Остали су нејасна и маскирана у легални жаргон, а неки могу бити врло јасни.

У неким приликама ВПН услуге морају предати одређене тражене податке о неким корисницима. То наређење стиже од власти. Ако сервис води евиденције, све ваши подаци ће бити у погрешним рукама. Међутим, ако постоји строга политика без пријављивања, онда влада неће моћи да сакупи ваше податке као што нема, за почетак.

Обавезно добро проверите њихову политику евидентирања. Можда вас лажу. То је пресудан фактор при избору ВПН-а. Зашто бисте улагали у ВПН који ваше податке не чува приватним? То иде против свог оригиналног посла.

Цене

Цедуља са ценомСасвим сам сигуран да сте желели да то наведем на врху листе. Али ови које сам горе споменуо су важније, верујте ми. Неки од вас би то желели одаберите ВПН на основу њиховог буџета. Иако постоји пуно скупих ВПН-а, уверавам вас у то оне вреде сваки пени у смислу услуга. Они нуде најквалитетнију услугу.

Вјеродостојан ВПН требао би бити у стању видјети како изгледа тржиште. Тада је то нуди понуде на јефтинијим плановима претплате. На пример, ако месечна накнада износи 12 УСД, рецимо, требало би вам дати Трогодишња претплата где дођеш уштеде до 40%. Прилично је привлачан и користи вам и другим корисницима широм света.

Али чекај, морам да причам о овоме. Шта год да радите, држите се подаље од бесплатних ВПН услуга. Ако сте раније прочитали моје критике, приметићете то ниједан ВПН који сам изабрао за „најбољег“ није бесплатан ВПН. То је зато што ће вам учинити више штете него користи. Прво, они не долазе читав низ функција.

Дају вам оно што си могу приуштити бесплатно. Можда ће вам недостајати важна функција која вам не помаже да не будете откривени као ВПН корисник. 

Штавише, бесплатни ВПН-ови продају ваше податке сестринским компанијама у замену за приход. Мислим, како другачије мислите да они плаћају чланарину? Дозволите да вас сумирам за вас.

Користите бесплатан ВПН; плаћате својим приватним подацима. “

Компатибилни уређаји

Компатибилни уређајиВПН би требало да буде у могућности да пружа своје услуге на разне оперативне системе. Ако не, зашто би заузео прво место на нашој листи? Већина ВПН провајдера има наменске клијенте Андроид, иОС, ПЦ и Мац. Међутим, неки од њих, који се увек налазе високо на нашој веб локацији, имају апликације Амазон Фире Стицк.

Што се тиче оних који желе заобићи регионална ограничења играће конзоле и уређаји за стриминг, ниједан ВПН-а тамо не може пружити као што су ове платформе није изворно компатибилан са ВПН-овима. Али ВПН треба да достави свој алтернатива, на пример, Смарт ДНС проки.

Неки ВПН провајдери нуде оне функције у којима можете изменити своја ДНС подешавања заобилазе гео блокаде. Изгубит ћете сигурносне функције, али опет, то је алтернатива. Ако погледате наше прегледе, видећете да већина ВПН-ова на врху листе нуди Смарт ДНС функција.

Захтеване функције

Компатибилност уређајаПоред тога, ВПН апликације треба да нуде врхунске функције како би привукле нашу пажњу. Ако идете у подешавања апликације, требало би да пронађете неколико опција које ћете омогућити или изабрати. На пример, а Килл Свитцх у случају да ВПН веза нагло падне.

Ова функција ће прекинути интернетску везу тако да оно што сте радили док користите ВПН остаје приватно док се ВПН поново не покрене.

Штавише, неке ВПН апликације омогућавају вам да тестирате брзину пре и након повезивања на ВПН. Видите, брзина је данас проблем љубазности при гутању вашег даватеља интернетских услуга. Међутим, када користите ВПН, можете заобићи то. А с правом функцијом то можете тестирајте брзину везе када год хођеш.

Ово су само две карактеристике које тражимо у угледном ВПН-у како би се нашла на нашој листи. Остало је представљено у наставку:

 • ДНС заштита од цурења.
 • Сплит тунелирање (Морате изабрати који део промета се преусмерава).
 • Тест брзине.
 • Блокирање огласа.
 • Заштита од малвера.
 • Доубле Енцриптион.
 • Килл Свитцх.
 • Подржани протоколи (Неке апликације на одређеним уређајима не подржавају одређене протоколе).
 • Линкови за тестирање пропуштања у апликацији (ИП адреса, ДНС цурење, ВебРТЦ цурење).

Напредни ВПН тестови

Леак податакаВПН-ови које рангирамо високо на нашој листи требали би вам омогућити рјешење ако их има ВПН цурење јавља. Изводимо низ тестова како бисмо анализирали колико је ВПН поуздан штитећи приватност својих купаца. 

ВПН-ови који се увек препоручују на нашој веб локацији издали су и напредни ВПН пакет за тестирање који интерно користе непропусна све њихове ВПН апликације. Ако ВПН не нуди то, онда то не чини списак. То је управо оно што очекујемо у ВПН-у у погледу заштите од цурења:

ДНС заштита од цурења: ДНС је систем који претвара ваш УРС у бројчану ИП адресу како би помогао прегледачу да учита одређену веб локацију. Међутим, процесом превођења управља ваш властити ИСП. Можете ли погодити у чему је проблем овде?

Па, ваши захтеви за ДНС су очистите записе текста о свему што посетите на мрежи. То је разлог зашто ваш ИСП може знати шта радите. Када користите ВПН који цури ваше захтеве, биће вам боље без једног. Зато детаљније погледамо ВПН-ове који нуде ДНС заштита од цурења. Ако то ураде, на врху су листе.

ВебРТЦ цурења: Ако користите Прегледачи на бази Фирефока, Цхроме-а, Опере или Цхромиум-а, увек сте рањиви на цурења. Видите, цурења ВебРТЦ-а се јављају када ИП адреса цури преко ВебРТЦ АПИ-ја. ВПН би вам требао помоћи да заобиђете проблем. Када радимо наша испитивања, проверавамо да ли вам ВПН провајдер даје могућност да тест за такве пропусте и начин да вам помогне (Не могу). Неки од најбољих ВПН-ова на нашој веб локацији то чине и пружају вам свеобухватне водиче за решавање проблема.

Превенција блокирања ВПН-а

Блокирање ВПН-аМорате знати неке ВПН-ови су блокирани у одређеним земљама. То није зато што регија има постављене очи, не, то је због њих немогућност рада тамо. Не улажу довољно у своје сервере, што доводи до њихове блокаде. Веродостојна ВПН добро се налази на нашој листи прегледа ако успева заобићи тако строге рестрикције у високо цензурираним земљама. Разговарамо о томе Кина, УАЕ, КСА, Русија, и слично.

И не само то, већ и услуге стриминга сада могу блокирати ВПН-ове као и приступ њиховом садржају у иностранству. Врхунски ВПН-ови су у стању да спрече његово блокирање непомично пролазећи кроз систем дубоког прегледа пакета. Каква је корист од ВПН-а ако га блокирају слични типови ДАЗН, Нетфлик, Хулу и ББЦ иПлаиер? Ако свој посао не може обавити на прави начин, не, савршен начин, то не чини врх листе.

Политика поврата новца

Политика поврата новцаУгледни ВПН провајдери увек нуде излаз корисницима ако им се не свиђа да им се услуге свиђају. Један од начина за то је пружање гаранција поврата новца. Приликом одабира најбољих ВПН-ова, ту значајку узимамо у обзир. Неки ВПН-ови нуде: Поврат готовине у року од 30 дана, други долазе са 7-дневни један, док га остали немају.

Они који имају 30-дневна гаранција поврата новца увек се пењете више на скали рангирања. Али морам да напоменем оне које нуде бесплатна реклама. Без обзира колико је дуго, још увек је бесплатно, а људи могу да приме услугу ВПН-а пре него што уложе у било који посао.

Поуздана корисничка подршка

Подршка муштеријамаОво је веома важан фактор, посебно за оне који су и даље нови у виртуелним приватним мрежама. Шта год да услуга нуди, без обзира на то колико је угледна, ако је нема поуздана корисничка подршка, није рангирање Када оцењујемо ВПН, тестирамо њихову ефикасност подршке и методе које се користе за контакт.

На пример, неки ВПН-ови имају само метода карте, што може потрајати неко време да би одговорило. То није оно што тражимо у ВПН-у. Оно што заиста цијенимо је оно које нуди 24/7 подршка уживо. Веома је ефикасан у случају да купац има проблем који треба да реши на лицу места. Приметили смо да вам неки ВПН-ови такође нуде и опција е-поште, али то је углавном исто као и карте. Ако желимо рангирати ВПН на основу подршке, они би требали укључити три горе наведена да осигурају што купцу је пријатно.

Методе нису једини фактори на које гледамо. Њихову услугу такође користимо за пробну вожњу као стални купци. Отварамо оквир за ћаскање и видимо колико им времена треба да одговоре. Поред тога, ми шаљите им е-пошту и попуните карте да видимо да ли ће нам се вратити у пристојном периоду. Ми узимамо у обзир то време које, тхе тхе начин на који су одговорили, и колико је добро решио проблем.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map