Зашто већина ВПН-ова не успе заобићи Нетфлик Гео ограничења

Ако волите да емитујете своје омиљене филмове и ТВ емисије, Нетфлик се мора наћи високо на вашој листи. Упркос разноврсном садржају који нуди, постоји један велики недостатак коришћења Нетфлика: квалитет садржаја у потпуности зависи од места у коме живите. Дакле, ако живите у Индији, Новом Зеланду, Нигерији, Шкотској, Идаху и тако даље, нећете моћи гледати епизоде ​​пријатеља или како сам упознао мајку на Нетфлику, док ће људи који живе у САД-у имати мање ББЦ-евих емисија од људи у Великој Британији, што за нас заправо не значи много.


Зашто већина ВПН-ова не успе заобићи Нетфлик Гео ограничења

Зашто већина ВПН-ова не успе заобићи Нетфлик Гео ограничења

ВПН за заобићи Гео-блокове

Наравно, ово ограничење је највећа болна тачка корисника Нетфлика. Али постоји и паметан начин заобилажења блока: коришћење виртуелних приватних мрежа (ВПН). Овај систем омогућава корисницима да прикрију своје стварне локације користећи проки сервере који се налазе у различитим земљама. На пример, корисник у Великој Британији могао је гледати емисије на Нетфлик Америци користећи ВПН везу путем сервера који се налази у САД-у..

Али не више. С забраном Нетфлик-а на проки серверима постајало је све теже заобићи гео-ограничења. Можда нећете моћи да промените свој Нетфлик регион у САД или неку другу државу по том питању, чак и када користите ВПН.

Шта је Гео-ограничење?

Није сав садржај Нетфлика доступан широм света. То је зато што када се садржај (филмови као што су Трансформатори, Блацкхат, Логан Луцки или ТВ емисије попут 24, Присон Бреак, Тхе Вире, Тхе Схиелд и тако даље) понуди на аукцији, само земље које имају највише понуђача добијају приступ њима. . Емисија је доступна само у земљи која је успела да купи права на њу.

Иако је ВПН метода у почетку добро функционисала – примећујући пораст броја ВПН корисника – није прошло пуно времена пре него што је Нетфлик почео да руши на проки серверима. Најпопуларнија метода уклањања проки-ја и ВПН-а је црна листа.

Црна листа ВПН и проки послужитеља?

Већина корисника се на веб локацију повезује путем стамбене или пословне интернетске везе, којом управља малопродајни интернетски добављач, као што је АТ&Т, Цок или Цомцаст. С друге стране, када се корисници повезују са ВПН сервером, лако их је сазнати јер се ови проксији не налазе на малопродајним ИСП мрежама или у стамбеним зонама. ВПН сервери се обично налазе у експанзивним центрима података на изнајмљеним серверима и користе посебан ИСП да би могли поднијети велику количину промета. Нетфлик може блокирати везе једноставним проверавањем одакле долази.

Користећи ову методу, Нетфлик блокира приступ стреамингу садржаја на веб локацији ако се корисници повезују користећи ИП адресе на црној листи. Нетфлик повезује ове ИП адресе на црној листи са проки серверима. Ово се врши провјером корисниковог ИП-а с пописом ИП адреса на црној листи, а ако се подудара, или ће корисник бити трајно блокиран или ће му бити дозвољено да струји садржај само у својој регији.

Црна листа ИПН сервера на црној листи има своје јаче стране

Постоји проблем са овом методом, с којом се суочио велики број корисника који не користе проки. На црној листи су лажно идентификоване многе ИП адресе као проки сервери, што доводи до јавних скупина. Црна листа је такође успела да блокира само мали број корисника, док је гњаважа са Нетфлик-овог дела много више.

Грешке у ВПН конфигурацији обично могу изложити стварну локацију крајњег корисника. Не треба заборавити да је Нетфлик вишемилионски посао који за функционисање користи врхунску технологију. Његов тим стручњака дефинитивно је везан за неке мало познате рањивости ВПН-а који их излажу лакшим.

Постоје и други трагови које Нетфлик користи за проналажење проки сервера. Највећа примопредаја је када корисник често мења сервере. Ако је један минут на америчком серверу, а други тренутак на серверу у Великој Британији, то ће постати део торте за Нетфлик да схвати да користи проки.

ВПН провајдери који и даље раде

Дакле, све се то односило на ВПН-ове који не могу заобићи гео-ограничења. Али постоје услуге које су и даље безбедне. ЕкпрессВПН је један од њих.

Постоје и други пружаоци ВПН услуга које Нетфлик још увек није блокирао. Многи мрежни стреамери користе ове ВПН за приступ геоблокираном садржају. Ако тражите дугорочни поправак да бисте гледали амерички Нетфлик изван САД-а, можда ћете бити разочарани. Нетфлик и даље редовно врши црну листу нових ВПН сервера. То значи да провајдери ВПН услуга морају непрестано да постављају нове сервере. Корисници вероватно немају предаха док Нетфлик не представи све емисије широм света.

Зашто већина ВПН-а не успије заобићи Нетфлик блокове – завршне мисли

Нетфлик још увек није успео да у потпуности забрани све ВПН-ове у току тренутног кртица. Неко се пита о наглој забрани Нетфлика на проки серверима, и има смисла да су под притиском носилаца права. Не само да је гледаност ограничена када постоје блокови специфични за регион, већ подстиче и бескрупулозне методе за преглед неприступачног садржаја.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map