Шта је ВПН прекидач?

Једна од највећих претњи која користи ВПН да би заштитила своје приватно и безбедносно лице на мрежи је могућност да њихова ВПН веза неочекивано прекине. Овакве ствари се дешавају без очекивања и могу потенцијално да направе много проблема, посебно ако је посао који се изводи веома осетљив по природи.


Шта је ВПН прекидач?

Шта је прекидач ВПН-а?

Ако падне ВПН веза, Корисникова ИП адреса ће бити изложена, што значи да ако пролази кроз веб локацију која је географски ограничена, власници сајтова ће открити да је заиста изван дозвољене зоне и наставити да га блокирају. Ако сте имали филм који сте можда пребацивали, медијску датотеку коју сте можда преузели или игру која се можда играла, сви ти примери се заустављају.

Шта је ВПН Килл Свитцх?

Неки од ВПН провајдера који одређују приоритет приватност и сигурност својих претплатника осмислили су функцију која аутоматски искључује корисничку интернетску везу кад год њихова ВПН услуга падне. Они су то назвали прекидачем за уништавање интернета или другим случајевима ВПН прекидачем. Постоје и друге етикете. ЦиберГхост назива њихову функцију „Цоннецтион Гуард“ док ЕкпрессВПН назива „Нетворк Лоцк Килл Свитцх“. Иако се именовање може мало разликовати од једне ВПН услуге до друге, начин рада функционира у основи исти. У случају да вам ВПН веза изненада падне без сметњи, ваш приступ интернету такође ће бити искључен. То значи да ће ваша приватност бити заштићена у сваком тренутку, чак и ако вам ВПН веза изненада падне.

ВПН мреже које нуде прекидаче

Као што је раније речено, ВПН провајдери постају осетљивији на потребе својих купаца, па измишљају све више и више метода за спречавање било каквих напада на њихове машине. Нивои на којима такви системи делују различито се разликују с обзиром на напредак, али са доње листе можете пронаћи провајдере чији се прекидачи за убиство засигурно активирају одмах након што интернетска веза корисника омета:

 • ЕкпрессВПН
 • ЦиберГхост
 • НордВПН
 • ВипрВПН
 • Приватни приступ интернету
 • ИПВанисх
 • ХидеМиАсс

Да ли се прекидач ВПН прекида аутоматски активира?

На основу вашег ВПН провајдера, неки то раде, док други не. За већину бисте морали да уђете у подешавања апликације да бисте активирали функцију. ВипрВПН, на пример, нуди картицу под „конекција“ на којој можете одабрати како желите да опције прекидача раде за вас..

На истој картици корисницима је омогућено да одаберу врсте ситуација у којима ова функција треба бити у могућности да ради. ВипрВПН нуди два нивоа: Апликативни ниво, где се прекидач укључује када је активна ваша ВПН веза, а веза са Интернетом се искључује, и системски ниво, где се прекидач поново укључује када сте пријављени на ВипрВПН, али га немате апликација се покреће.

Са друге стране, функција ЕкпрессВПН-ове прекидаче за Интернет активира се чим кликнете на „цоннецт“..

Водећи узроци честих прекида везе

Постоји неколико разлога због којих ваш ВПН провајдер може изненада да се искључи. Овакви разлози су ретко нешто што би обични ВПН купци били свесни, а обично им је потребан ниво техничког знања како да се прођу.

 1. Избор ВПН протокола: Неким подешавањима која су претходно подешена од вашег провајдера можда ће требати мало подешавања да бисте побољшали перформансе. Једна од ових поставки можда има везе са одабраним ВПН протоколом. ЕкпрессВПН, на пример, саветује своје кориснике да пређу на ТЦП протокол уместо подразумеваног УДП-а. То би, рекли су, требало да резултира стабилнијом и поузданијом везом.
 2. Лоша јачина сигнала / загушена мрежа: Снага ваше интернетске везе директно утиче на то колико ће ВПН услуга функционисати будући да је веза са серверима успостављена путем Интернета. Ако стога ваша Ви-Фи веза није тако јака или ако и даље непрестано долази и наставља, веза са ВПН мрежом ће на крају бити поремећена што вас чини рањивим за нападе или крађу података..
 3. Подешавање рутера / заштитног зида: Ако сте стално на Интернету, очекује се да наставите и поставите неке мере које превазилазе оно што ВПН могу да ураде да би осигурали вашу заштиту и приватност на мрежи. Такве мере укључују постављање антивируса, фиревалл-а или неког анти-шпијунског софтвера. Ако проблеми са везом и даље постоје, можда бисте желели да додате листу бележака путем ВПН-а као изузетак од свих осталих вероватних извора злоупотребе и вируса.

Да ли су ВПН мреже заиста поуздане?

Одговор на ово питање заиста зависи од провајдера сервиса који сте се пријавили. Међутим, компаније за које се догоди да поседују своје сервере (уместо да ангажују од трећих компанија) су познате као изузетно поуздане, са везама које једва да икада буду прекинуте. Наш узорак најбољих ВПН услуга, на пример, може обезбедити њиховим корисницима 99,99% продуженог радног времена. То укључује:

 • ЕкпрессВПН
 • ИПВанисх
 • ЦиберГхост
 • НордВПН
 • ВипрВПН

Зна се да бесплатне ВПН услуге нису толико поуздане када је у питању загарантовано повезивање. Не би требало да буде изненађење и сазнање да ће њихов опсег бити ограничен као и већина других компанија, а самим тим и ограничавање броја веза које је могуће успоставити.

Закључак о томе зашто требате да користите ВПН Килл Свитцх

Обезбеђивање да ваш изабрани ВПН провајдер има функцију пребацивања убода, пружа вам мало мира ако знате да ваш идентитет никада неће бити угрожен чак и при изненадном квару ваше ВПН услуге. На овај начин, било да обављате трансакције на мрежи или посећујете цензуриране веб локације или апликације, бићете сигурни и сигурни у сазнање да ваша веза неће бити пресретнута.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map