Како инсталирати ВПН на ТП-Линк Роутер

Читаоци ВПН Гуруа ће до сад знати колико је ВПН важан у данашњи дан. Популарни алат за цибер-сигурност је најлакши и најсигурнији начин да ваше информације буду приватне и сигурне на мрежи. ВПН-ови вам такође омогућавају подметање вашег ИП-а и приступ разним веб локацијама, апликацијама и садржајима који су регионално ограничени. Велика је ствар што ће већина ВПН-ова врхунског нивоа имати матичне апликације за најчешће коришћене уређаје, укључујући ваш паметни телефон и рачунар. Али шта ако желите заштиту ВПН-а на себи ПС4, Ксбок, или Смарт ТВ? На рутер морате инсталирати ВПН. Ово није баш једноставан поступак, али не брините, покрили смо се. У овом водичу, Показаћу вам како да подесите ВПН на свом ТП-Линк рутеру.


Како инсталирати ВПН на ТП-Линк Роутер

Како инсталирати ВПН на ТП-Линк Роутер

Ако имате Линксис рутер, Нетгеар рутер или било коју другу марку рутера, прочитајте наш општи водич овде.

Зашто поставити ВПН на ТП-Линк Роутеру?

Почнимо прво са оним што је ВПН.

Скраћено за виртуелну приватну мрежу, ВПН је софтвер за цибер-сигурност на који се можете претплатити и који помаже у одржавању ваше приватности, сигурности и анонимности на мрежи. ВПН-ови користе сопствене сервере за преусмеравање вашег саобраћаја, пролазећи га кроз сигуран „тунел“ преко сигурне везе. Када се то догоди, ваш саобраћај је сакривен од других система за надзор, а чак ни влада не може да надгледа шта радите на мрежи. Да бисте томе додали, ВПН шифрирају ваше податке да би крађа података учинила нешто о чему никада више не морате размишљати.

Другим речима, ВПН чини особи или агенцији веома веома тешко да зна било шта о вашим мрежним активностима.

Друга велика опција коју добијате са ВПН-ом је његова способност да деблокира гео-ограничени садржај. Будући да ВПН преусмерава ваш саобраћај кроз сопствени сервер, на крају добијате јавни ИП који одговара локацији тог сервера. То значи да једноставним одабиром сервера са којима желите да се повежете можете да изаберете који ће бити ваш јавни ИП. Желите да приступите веб локацији коју је блокирала ваша држава? Једноставно промените ИП и моћи ћете то да урадите. Желите гледати емисију која је доступна само у САД-у? Амерички сервер ће вам помоћи да добијете амерички ИП тако да можете заобићи тај блок.

Зашто поставити ВПН на свом усмјеривачу?

Сада када знате шта ВПН ради, хајде да разговарамо о томе како га инсталирање на ваш рутер може пружити изванредно искуство на мрежи.

Постављањем ВПН-а на рутеру гарантујете да су сви ваши уређаји заштићени. Већина ВПН провајдера има ограничење за колико уређаја можете да користите ВПН истовремено. Ако је ваш ВПН на вашем рутеру, заобилазите ограничење уређаја и можете покрити било који уређај повезан на ваш интернет. Ово је одлична опција за стартап компаније, мала предузећа и породице. Уз личнију напомену, ВПН на вашем усмјеривачу вам помаже да искористите ту сигурну везу на уређајима који немају изворне ВПН апликације, попут ваших конзола за играње и Смарт ТВ-а. Добићете шири приступ садржају на мрежи тако што ћете моћи да подмећете свој ИП и нећете бити изложени било каквом нападу (играчи, укључен је и ДДоС!).

Најбољи ВПН за ТП-Линк рутере

Предлажемо да користите ЕкпрессВПН на ТП-Линк усмјеривачима. Познато је да је ЕкпрессВПН најбољи ВПН на тржишту данас и то с добрим разлогом. Можете пронаћи ВПН-ове који пружају нишне функције које надилазе функције ЕкпрессВПН-а, али нећете наћи провајдера сервиса који проверава све ВПН-ове кутије као и ЕкпрессВПН.

ЕкпрессВПН подржава ОпенВПН и Л2ТП / ИПсец протоколе, који се могу користити за ручну конфигурацију ВПН-а на вашем рутеру. У овом водичу ћу расправљати о обе методе користећи ЕкпрессВПН као пример. Ако не желите да користите ЕкпрессВПН, ова упутства за подешавање могу се користити са другим добављачима највишег нивоа. Обавезно проверите да ли у вези са ФАК-ом и страницама подршке вашег добављача постоје ли водичи за инсталацију.

Како инсталирати ВПН на ТП-Линк Роутер – Водич корак по корак

За овај водич користићу ЕкпрессВПН да објасним како да инсталирате ВПН клијент на ваш ТП-Линк рутер.

Допустите ми да кажем да ТП-Линк рутери могу да се конфигуришу помоћу две различите методе. Први не укључује трептање рутера, али захтева мало ручно подешавање у ваше име. Друга метода укључује 2 корака: трептање вашег ТП-Линк усмјеривача ДД-ВРТ-ом и затим инсталирање ВПН клијента на флеш усмјеривач. Ручне конфигурације ће се разликовати у зависности од вашег добављача ВПН-а, тако да предлажем да на страници за подршку потражите било какве водиче о томе како ручно конфигурирати ВПН на ТП-Линк усмјеривач. У случају ЕкпрессВПН-а, ево линка до њиховог детаљног водича.

Што се тиче друге методе, можете користити кораке у наставку да конфигуришете било који ТП-Линк рутер који имате, под условом да је компатибилан са ДД-ВРТ. Ево листе подржаних рутера за ДД-ВРТ, проверите да ли се ваш рутер налази на листи пре него што пређете на корак по корак. Ако ваш рутер није на овој листи и не можете да пронађете водич за ручну конфигурацију за ваш ВПН, можете да купите компатибилни ВПН рутер да бисте мало олакшали поступак..

1. корак – Трептање ТП-Линк рутера са ДД-ВРТ

Ако сте проверили горе поменуту листу и видели да ваш ТП-Линк рутер подржава ДД-ВРТ, можете наставити са овим упутством за инсталацију.

За почетак, допустите ми да објасним шта значи “трептање рутера”. Рутер је мање-више рачунар. Ради на фирмверу; оперативни систем рутера. Не постоји сав фирмвер који вам даје могућност инсталирања ВПН клијента на ваш рутер, тако да морате да промените фирмвер да бисте то могли учинити. Блистање рутера значи управо то; процес промене управљачког софтвера (оперативног система) вашег рутера.

УПОЗОРЕЊЕ: Заустављање рутера је врло технички поступак, тако да морате бити опрезни. Процес је довољно једноставан, али морате бити сигурни да је ваш рутер компатибилан и да сте преузели исправан фирмвер за ваш рутер. Слиједите овај водич о томе како усмјерити рутер ДД-ВРТ-ом на Т и не заборавите да направите своје истраживање.

Одвојите онолико времена колико вам је потребно да се подесите за овај корак. Једном када будете сигурни да сте преузели исправан фирмвер, остало ће вам само 20 минута.

Корак 2 – Инсталирање ВПН клијента на ваш ТП-Линк Роутер

Након што сте упутили ТП-Линк рутер са ДД-ВРТ, време је да инсталирате ВПН клијент на свој нови компатибилни рутер. Користићу ЕкпрессВПН да вам покажем како да инсталирате ВПН клијент, али процес функционише за већину ВПН услуга вани.

Постављање инсталације

 1. Пријавите се у ЕкпрессВПН. Иди на Подешавање ЕкпрессВПН.
 2. Кликните на Мануал Цонфиг и изабери ОпенВПН.
 3. Преузмите .овпн датотека.
 4. Идите на конфигурацију вашег ТП-Линк рутера. Овом се приступу може уписати ИП адреса рутера у адресну траку прегледача. ИП можете пронаћи на полеђини рутера са остатком његових идентификационих података.
 5. На управљачкој плочи за ДД-ВРТ пронађите Услуге и кликните на ВПН.
 6. Омогући Покрените ОпенВПН клијент опција.

Засада је добро? Велики!

Сад ћете приметити да морате попунити неколико поља. Не брините, све информације које су вам потребне у датотеци .овпн коју сте управо преузели.

Техничка инсталација

Отворите датотеку помоћу уређивача текста. Већина људи има НотеПад на својим рачунарима који савршено функционише за оно што требате да урадите.

Датотека садржи пуно информација о ВПН клијенту, али све што требате пронаћи су ИП / Име сервера, Порт, ТЛС Аутх Кеи, ЦА Церт, Цертификат јавног клијента и приватни кључ клијента.

Проналажење ових информација је заправо прилично једноставно:

 • ИП / име и порт сервера: Пронађите реч „даљински“ у вашој датотеци. Видећете ред са адресом и 4 броја. Адреса ће следити овај образац: кккк.цопитхисаддресс.цом. Копирајте адресу и уметните је у поље ИП / Наме сервера. Затим копирајте 4 броја која видите директно након адресе и залепите их у поље Порт.
 • ТЛС кључ за аутх: Тражити . Ако мало прелистате након тога, наћи ћете . Копирајте текст између те две ознаке. Започните копирање где пише „ПОЧЕТИТЕ ОпенВПН статички кључ“И стани после”ЕНД ОпенВПН статички кључ“. Залепите те информације у поље ТЛС Аутх Кеи на конфигурационој страници рутера.

Видите како је тај корак био лак? То је све што морате учинити и за сваки други корак! Само копирајте текст и залепите их у поља. Ево ознака које бисте требали потражити у .овпн датотеци како бисте могли копирати текст:

 • ЦА Церт: тражити и
 • Јавни клијент: тражити и
 • Приватни клијент: тражити и

Након што сте залепили све информације у исправна поља, кликните на Спреми, а затим на Примене поставки.

То је то! Званично сте инсталирали ВПН клијент на свој ТП-Линк рутер!

Да бисте били сигурни да су сви системи покренути, идите на Статус и кликните на ОпенВПН. Требали бисте видјети „Клијент: ПОВЕЗАНИ СТАТУС“. То значи да је ваш ВПН повезан и добро је да почнете да га користите.

Јавите ми у коментарима да ли је овај водич био од помоћи и поделите своје искуство са ВПН конфигурираним рутерима за све нас који смо могли прочитати!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map