Како инсталирати ВПН на усмјеривач парадајза

Многи ВПН корисници желе да знају како могу да инсталирају ВПН клијент на свој Томато рутер. Инсталирање ВПН-а на рутер је одличан начин да проширите заштиту ВПН-а на све своје интернетске уређаје без потребе да ручно конфигуришете сваки уређај који није спреман за ВПН. У овом водичу ћу објаснити зашто желите да користите усмјеривач парадајза, који ВПН треба да користите, и како поставити ВПН клијент на вашем Томато рутеру. 


Како инсталирати ВПН на усмјеривач парадајза

Како инсталирати ВПН на усмјеривач парадајза

Шта је парадајз?

Парадајз је опција фирмвера са отвореним изворима која може повећати функционалност рутера. Фирмваре је оперативни систем који рутер користи. Баш као и код ДД-ВРТ-а, можете усмјерити рутер (промијенити фирмваре) користећи Томато за откључавање широког спектра могућности рутера. Уз Томато, ваш рутер ће моћи:

 • Повећајте бежичну покривеност.
 • Пратите ширину појаса.
 • Осигурајте мрежу.
 • Сегментирајте бежичну мрежу путем ВЛАН подршке.
 • Интегришите БитТоррент & Тор клијент на вашем усмјеривачу.

Усмјеривачи парадајза такођер имају могућност подржавања ВПН инсталација. Инсталирање ВПН-а на ваш рутер омогућава вам истовремено заштиту свих повезаних уређаја. Такође ћете моћи да проширите могућност ВПН-а да деблокира регионална ограничења на било који уређај који желите. Другим речима, ово ће покрити уређаје који немају изворну ВПН апликацију као што су Ксбок Оне, ПС4, сви паметни телевизори (укључујући Аппле, Андроид и Фире Стицк).

Најбољи ВПН за Томато Роутерс

Пре него што покренете поступак конфигурације, ја ћу вам диктирати у даљем тексту, морате знати који ВПН треба да користите на свом Томато роутеру. Наш стручњак за ВПН, Цхарлес, већ је написао детаљан чланак о најбољим ВПН-овима за усмјеривач парадајза. У чланку, Цхарлес предлаже да користите ЕкпрессВПН на усмјеривачима парадајза због конфигурабилности ВПН-а и дуге листе беспријекорно испоручених функција.

Постоје два начина на које можете конфигурирати ВПН на Томато Роутеру: ОпенВПН и ППТП. Ја ћу објаснити како да инсталирам ВПН клијент користећи оба протокола. Имајте на уму да ћу користити ЕкпрессВПН да вам покажем како да прођете кроз обе методе. Ако не користите ЕкпрессВПН, и даље можете да користите кораке које сам горе споменуо да инсталирате ВПН клијент.

Како инсталирати ВПН на усмјеривач парадајза користећи ОпенВПН

Први метод који можете користити за инсталирање ВПН клијента на ваш Томато Роутер је коришћењем ОпенВПН. Ево како то учинити, корак по корак, користећи ЕкпрессВПН:

Припрема за инсталацију

 1. Пријавите се на свој ЕкпрессВПН налог. Кликните на Подесите на више уређаја.
 2. Кликните на Мануал Цонфиг (лева страна екрана) а затим изаберите ОпенВПН (десна страна екрана).
 3. Копирајте и залепите Корисничко име и Лозинка у документ на који ћете се позвати касније.
 4. Преузмите и сачувајте .овпн датотеку или локацију на коју се желите повезати с листе ОпенВПН конфигурационе датотеке. 
 5. Отворите нову картицу на вашем веб претраживачу и идите на страницу са подешавањима рутера (контролна табла). То можете учинити тако што ћете уписати ИП адресу рутера у адресну траку прегледача. Подразумевано ће то бити 192.168.1.1 или 192.168.2.1.
 6. Кликните на ВПН тунелирање затим изаберите ОпенВПН клијент.

Процес инсталације

 1. На картици Основе копирајте доленаведена подешавања. Унесите корисничко име и лозинку које сте сачували у кораку 3. 
 2. У Адреса / Порт сервера поље које видите изнад, морате да отворите .овпн датотека у текст едитор (попут Нотепад-а) и копирајте / залепите име кластера удаљеног сервера и тхе Лука: 
 3. Иди на Напредно картицу. Копирајте информације са снимка заслона у поље Прилагођена конфигурација поље. Затим кликните на сачувати. 
 4. Подаци на картици Напредни требало би да изгледају на слици испод: 
 5. Да бисте испунили Кључеви на картици, морате копирати и залијепити информације с .овпн датотека.
 6. За Статични кључ поље, потражите и ознаке и копирај текст између њих. Почети са „ПОЧЕТИ статички кључ ОпенВПН“ и стани после „Зауставите ОпенВПН статички кључ“. Налепите информације у поље. 
 7. Дипломирани орган поље: претрага за и ознаке.
 8. Клијентски сертификат поље: претрага за и ознаке.
 9. Клијентски кључ поље: претрага за и ознаке.
 10. Кликните на сачувати.

Ваш ВПН клијент је сада инсталиран на ваш Томато Роутер! Да бисте се повезали на ВПН сервер, кликните на Почни сад и сачекајте да се успостави веза.

Статус своје везе можете проверити кликом на Статус картицу.

Како инсталирати ВПН на усмјеривач рајчице помоћу ППТП-а

Други метод који можете користити за инсталирање ВПН клијента на ваш Томато Роутер је коришћењем ППТП-а. Требали бисте знати да је ова метода мање сигурна од употребе ОпенВПН-а. Ево како то учинити, корак по корак, користећи ЕкпрессВПН:

 1. Пријавите се на свој ЕкпрессВПН налог. Кликните на Подесите на више уређаја.
 2. Кликните на Мануал Цонфиг (лева страна екрана) а затим изаберите ППТП & Л2ТП / ИПСец (десна страна екрана).
 3. Копирајте и залепите Корисничко име и Лозинка у документ на који ћете се позвати касније. Такође копирајте Адреса сервера коју желиш да користиш. 
 4. Отворите нову картицу на вашем веб претраживачу и идите на страницу са подешавањима рутера (контролна табла). То можете учинити тако што ћете уписати ИП адресу рутера у адресну траку прегледача. Подразумевано ће то бити 192.168.1.1 или 192.168.2.1.
 5. Унесите администратора име и Лозинка за ваш рутер. Кликните на Пријавите се.
 6. Кликните на ВПН тунелирање у левом менију. Изаберите ППТП клијент. 
 7. Да бисте конфигурисали ППТП клијент, требало би да урадите следеће:
  1. Проверавати тхе тхе Почните са ВАН-ом поље.
  2. Унесите адреса сервера, корисничко име, и Лозинка сачували сте у кораку 3.
  3. Изаберите Ауто опција за Шифровање.
  4. Изаберите Ексклузивно опција за Прихватите ДНС конфигурацију поље.
  5. Проверавати тхе тхе МППЕ веза без држављанства поље.
  6. Проверавати тхе тхе Креирајте НАТ у тунелу поље.
 8. Кликните на сачувати. Конфигурација ППТП клијента треба да изгледа као слика испод: 

Ваш ВПН клијент је сада инсталиран на ваш Томато Роутер! Да бисте се повезали на ВПН сервер, кликните на Почни сад и сачекајте да се успостави веза.

Да бисте прекинули везу са ППТП ВПН везом, кликните на Зауставити у прозору за конфигурацију ППТП клијента.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map