Касперски вс Нортон – Шта је боље за Интернет безбедност?

Било је времена када нисмо имали приступ ВПН безбедности или уграђеној антивирусној заштити на нашим системима. Два најпопуларнија антивирусна скупа тих времена били су Касперски и Нортон. Иако су наши системи данас отпорнији него икад, ова два премиум апартмана и даље владају сегментом Интернет сигурности.


Касперски вс Нортон - Шта је боље за Интернет безбедност?

Касперски вс Нортон – што је боље за Интернет безбедност?

Касперски вс Нортон

Иако су оба великана углавном добила позитивне критике међу заједницом корисника, обавестите нас о јединственим карактеристикама сваког од њих и која подручја требају побољшати:

Касперски

Касперски Смалл Оффице Сецурити је предност за мале организације које не могу да приуште системске администраторе. Са једноставним интерфејсом у својој најновијој верзији, Касперски нуди следеће занимљиве карактеристике:

Заштита података и израда сигурносних копија

Потребни алати попут двосмјерног фиревалл-а углавном штите ваше уређаје од упада у локалне мреже. Алат укључује антивирус за датотеке, е-пошту, тренутне поруке и мрежу. Администратор може омогућити или онемогућити ове алате и конфигурисати их заједно или одвојено.

Нуди аутоматску израду сигурносних копија података у четири опције – видео датотеке, музика, слике и мапе у „Моји документи“ и „Десктоп“. Доступна је још једна опција где можете ручно правити резервне копије мапа постављањем распореда, броја копија и локација архива. У прве четири опције систем анализира садржај, датотеке и количину како би аутоматски направио резервну копију података.

Менаџер лозинки и шифрирање података

Са новим управитељем лозинки администратор добија главну лозинку. Можете генерисати лозинке отпорне на пуцање за аутоматско пријављивање на разне ресурсе. Они су шифровани и чувани на посебном месту као што су флеш дискови.

Шифровање је од виталног значаја за заштиту осетљивих и приватних података људи. Помоћу опције шифрирања података можете повезати постојећу фасциклу као спремник или створити нову. Ово ће бити заштићено лозинком и чува се на локалном или спољном уређају.

Веб политика и надгледање мреже

Веб смернице су подразумевано онемогућене и морате их конфигурисати приликом првог коришћења. Постоје три опције – тврда ограничења, софт ограничења и прикупљање података. Овде се избегавају преузимања забрањених датотека, за ограничен приступ блокираним ресурсима и за корисничке акције. Можете да прилагодите и поставке за веб ресурсе, друштвене мреже, одређене апликације и тренутне поруке.

Администратор може да добије визуелни приказ улазног и одлазног саобраћаја сваког рачунара. Можете да видите које апликације обрађују податке.

Активности у апликацијама и анти-пхисхинг

Можете да прегледате систем и легитимитет апликација које се покрећу. Свака акција, меморија и удео ресурса су вам видљиви и можете зауставити упитне апликације. Помоћу управљачке конзоле можете скенирати системе и променити безбедносна подешавања целе мреже с било којег места.

Технологија против крађе идентитета путем сигурног новца штити ваше мрежне трансакције. Пхисхинг напади и злонамерни софтвер блокирају се помоћу ултра сигурног прегледача.

Поред тога, постоје помоћни алати за заштиту података, попут стварања резервног диска за покретање система, увида у безбедност прегледача, ресетовања Виндовс поставки. Можете користити сигурне инструменте за уклањање неповратних података – и коришћених и некоришћених података.

Нортон

Нортон Сецурити доступна је на свим уређајима као што су ПЦ, Мац и мобилни уређаји. Имате могућност додавања веће сигурности и померања заштите међу свим својим уређајима. Да видимо различите функције и предности које нуди за сваки од ових уређаја:

За мобилне уређаје

Интернет безбедност делује против крађе јер олакшава проналажење украдених таблета и паметних телефона. Производ можете да користите на више уређаја од оних на које сте се претплатили, али за инсталацију морате да платите провизију.

Ако сте квалификовани за Нортон претплату, имаћете право да користите њено обећање о заштити од вируса. На претплату можете добити пуни поврат ако Нортонов стручњак не може да реши проблеме са вирусом на вашем уређају.

За Мац

Можете да прилагодите нивое заштите производа у зависности од локације. Корисно је ако користите јавну мрежу. Нуди заштиту од рањивости у оперативном систему или апликацијама.

Нортон Сафе Веб спречава повезивање са несигурним веб локацијама. Може скенирати систем свакодневно у позадини, ради претњи на мрежи и ван мреже – а све то не ометајући брзину везе.

Имате потпуну контролу над начином на који ваше апликације приступају интернету и идентификујете сумњиве везе и превара о умрежавању. Технологија за борбу против крађе идентитета омогућава вам сигуран пренос новца држећи чекове на лажним веб локацијама.

Нортон може скенирати Аппле-ову пошту и поруке у потрази за прилозима како би спречио крађу идентитета. Можете блокирати долазни непријатељски саобраћај кроз двосмерни фиревалл.

За ПЦ

Останите у току са аутоматским преузимањем и инсталирањем важних функција производа чак и када се рачунар не користи. Можете да препознате и скенирате непознате датотеке, блокирате нежељену пошту и лажне поруке из поштанског сандучета.

Милиони корисника посежу за препознавањем новијих претњи и доприносе ефикаснијој заштити путем функције заједничког гледања. Користећи ово, Нортон вас упозорава пре него што посетите штетне веб странице и спречи опасна преузимања.

Паметни двосмерни фиревалл, управитељ лозинки, заштита интернета и аутоматско прављење сигурносних копија до 25 ГБ карактеристике су сличне онима у Мац системима. Заштитите свој рачунар од напада „нула дана“ препознавањем рањивости у Виндовс ОС-у или у апликацијама.

Нортон нуди проактивну заштиту против ваших података и датотека користећи СОНАР заштиту понашања. Уз инклузивну претплату Фамили Премиер, својој деци можете омогућити најсигурније прегледавање.

Шта делује за обоје

Оба ова интернетска сигурносна пакета нуде проактивна рјешења за сигурно прегледавање. Сигурне функције су инсталиране на самом веб претраживачу. Стога добијате упозорење пре него што посетите штетне веб локације или их преузмете са њих.

Нортон и Касперски непрестано ажурирају своје дефиниције вируса како би укључивали нове и нове претње путем интернета. Морате лако открити и уклонити злонамјерни софтвер из свог система. Оно што је најважније, већина заштитних функција попут ватрозида, антивируса и анти-пхисхинга доступна је подразумевано.

Шта треба побољшати

Обе су активне само са познатим претњама, али за новије претње, програмери морају да направе исправку и ажурирају свој софтвер. Време између је рањиво на више напада.

Брзина решавања проблема зависи од ширине опсега и рачунарске снаге. Главни недостатак је тај што је већина понуђених функција већ доступна од стране сигурносних алата било ког ОС-а. Штавише, за шифровање и анонимност вам је потребна ВПН услуга.

Касперски вс Нортон – У ораху

Ако сте притиснути за новац, можда ћете бити задовољни уграђеним безбедносним функцијама вашег система. Али они би били мањи од онога што могу понудити та два интернетска сигурносна апартмана. Због тога слободно погледајте и Аваст и Авира антивирус. У сваком случају, ажурирајте свој софтвер и спречите да кликнете на сумњиве везе или преузимања.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map