Шта не штити режим анонимности?

Инцогнито режим у Гоогле Цхроме-у и другим популарним софтвером за прегледавање веба је нешто што је брзо стекло популарност. Постоји неколико предности које он може понудити свим врстама прегледача. Међутим, анонимно не значи потпуно сигурно и многи људи погрешно схватају шта може, а шта не може.


Шта не штити режим анонимности?

Шта не штити анонимни режим?

На пример, он не може заобићи мрежне рестрикције које поставља ваше универзитет или канцеларија, тако да нећете моћи да прегледавате забрањене веб локације у анонимном режиму. Слично томе, коришћење анонимног начина за сурфовање и преузимање датотека има сопствена разматрања. Дакле, погледајмо све важне ствари које би требало да знате о режиму анонимности пре него што почнете да га користите.

Где начин рада може анонимно бити користан?

Ако имате неку идеју о томе како Интернет функционише, знат ћете да се ваша мрежна активност увијек прати. Анонимни режим омогућава вам опцију спречавања праћења активности у општем смислу.

То значи да ваш уређај неће упамтити све што радите у анонимном режиму. Међутим, постоје бројна ограничења која долазе са режимом анонимности и неопходно их је знати.

Преузимања и обележивачи

Анонимни режим у било којем прегледачу ради само на томе да не бележи историју прегледавања. То не чини ништа за ваше ручно преузете податке. Дакле, ако преузимате било шта док је у режиму анонимности, датотека ће и даље бити на вашем чврстом диску након што се одјавите. Анонимни режим не спречава да их преузме или обрише аутоматски, то ћете морати урадити сами.

Исто важи за све врсте обележивача које сачувате. Такође ће их требати ручно избрисати. Дакле, ако желите да ваше мрежне активности остану приватне, покривање песама за преузимање и обележавање обавезно је пажљива.

Приватност и праћење на мрежи

Тачно је да режим без анонимности спречава ваш претраживач да прати вашу активност тако што не чита колачиће. Али режим спречава само праћење прегледача и постоји неколико других који могу посматрати ваше акције. Сваки пут када идете на интернет, ваш ИСП је свестан ваше активности. Осим тога, можда ћете бити праћени и преко претходно инсталираних колачића. У неким случајевима, НСА је знала да прати Интернет кориснике на знатној скали. Анонимни режим неће вас сакрити ни од чега. Такође неће избрисати колачиће који су већ на вашем систему. То ћете морати да урадите појединачно.

Интрузивна породица

Ако немате неког члана породице са рачунаром који шпијунира историју прегледавања, анонимни режим је довољан да их не бисте видели. Будући да коришћење анонимног режима спречава прегледач да прави историју, породица не може да тражи оно што сте учинили. Међутим, ово није исто што и софтвер за праћење.

Ако су вам родитељи инсталирали софтвер за праћење, не можете веровати анонимном режиму да бисте сакрили активност. И док вас прате само зато да бисте били сигурни на мрежи, требали бисте знати како заобићи праћење ако је потребно.

Праћење на радном месту

Много радних места има строгу политику против социјалних медија. Расправља се о томе да ли 5-минутно прегледавање Фацебоока може бити продуктивно или не. Али ако ваш шеф има инсталиран софтвер за праћење или су веб локације друштвених медија блокиране, анонимно неће помоћи.

У ствари, ако ваша канцеларија има такву политику, онда је најбоље да избегавате позивање на проблеме са вишим лицима. Уз то речено, постоје начини на који можете заобићи праћење / блокирање и не штети знати што су.

Отисак прста на претраживачу

Ако не учестали кругови за цибер-сигурност, отисци прста на претраживачу могу бити нови израз за вас. Ова нова метода праћења корисника интернета брзо расте у популарности. У основи, отисак прста на претраживачу је запис стања вашег прегледача у било којем тренутку. Ово укључује све врсте додатака и проширења које сте можда инсталирали. Иако ово није тачна мера ниједног корисника интернета, он се може користити за праћење.

Анонимни режим спречава да отисак прста читача остане приватним активностима прегледавања. Дакле, може радити за овакво праћење, али не и за софистицираније методе.

Праћење на бази ДНС-а

Праћење засновано на ДНС-у или послужитељу домена један је од најпопуларнијих метода праћења на мрежи. У принципу, то је ефикасно средство за осигуравање несметаног процеса прегледавања. Међутим, он такође отвара кориснике за све врсте праћења. Није неуобичајено да се ДНС користи за праћење корисничких склоности за куповину на мрежи.

Ако спадате у мноштво људи савесних приватности на мрежи, можда бисте желели да избегнете праћење ДНС-а. Нажалост, анонимни начин вам ни на који начин неће помоћи да то учините. Овај проблем може да се реши само добијањем поузданог ВПН-а или добављачем ДНС услуга са јаком политиком приватности. Једини начин за истинско анонимно прегледавање веба је коришћење ВПН-а.

Како могу да побољшам своју приватност и сигурност на мрежи?

Инцогнито је само полазна основа за било коју особу која се бави својом приватношћу на мрежи. На тржишту се увијек појављују нове пријетње, а као одговор развијају се снажне контрамјере.

Један од најважнијих софтвера за приватност на тржишту у овом тренутку су ВПН-ови. Виртуелне приватне мреже извршиће готово све функције које смо горе споменули а Инцогнито не обавља. Већ га користе безбројни појединци, као и пословна предузећа и владини органи широм света.

Као такве, на тржишту постоје и разне ВПН мреже зависно од којих ћете их користити. На пример, играће конзоле имају сопствене наменске ВПН, а неки рутери ових дана долазе са унапред инсталираним ВПН-ом. Морате прегледати тржиште и извршити прави избор за своје потребе.

Кључни фактор који треба запамтити је да нису све ВПН мреже исте. Неки ВПН-ови прате ваше активности, а други могу бацити огласе на ваш начин, чинећи вас рањивим на још веће ризике од цибер-сигурности. Увек је боље одабрати плаћене ВПН услуге, јер су поузданије и имају детаљну политику приватности.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map