Aplicații infestate cu Adware, găsite pe Google Play Store… Din nou

Și încă o dată, un cercetător de securitate a găsit aplicații infestate de adware pe Google Play Store. La începutul acestei luni, am aflat că jumătate de milion de utilizatori de Android au fost afectați de malware din aplicațiile descărcate, iar acum mai avem câteva de adăugat. Lukas Stefanko, cercetător în domeniul securității la ESET, a găsit 9 noi aplicații Android pline de adware. Până în prezent, peste 8 milioane de persoane sunt afectate. Citiți mai departe pentru povestea completă.


Aplicații infestate cu Adware găsite pe Google Play Store ... Din nou

Aplicații infestate cu Adware găsite pe Google Play Store… Din nou

Noi aplicații infestate cu Adware – Povestea completă

Cercetătorul de securitate, Lukas Stefanko, a găsit săptămâna aceasta nouă aplicații infestate de adware pe Google Play Store. În mod alarmant, aceste aplicații au fost descărcate de aproximativ 8 milioane de utilizatori din întreaga lume. Una dintre aplicații, în special, denumită „Control de la distanță pentru TV și Electronică de la domiciliu” are doar 5 milioane de instalații șocante.

9 aplicații false care conțin funcționalitate #Adware găsite pe Google Play cu peste 8 milioane de instalări.

Codul nedorit este ascuns "Nu funcționează" aplicațiile care au fost lansate, se ascund de vizualizarea utilizatorului și afișează reclame.
Toate aceste aplicații sunt false fără nicio funcționalitate promisă. pic.twitter.com/Lc0N2BuUWv

– Lukas Stefanko (@LukasStefanko) 11 ianuarie 2019

Nu este prima dată când cercetătorii au găsit aplicații infestate cu malware pe Google Play Store în acest an. La începutul anului 2019, am aflat că în magazin există aproximativ 85 de aplicații infestate cu malware. Aceste aplicații au afectat 9 milioane de utilizatori în total. Diferența dintre rația aplicațiilor față de utilizatorii afectați este cea mai mare parte, deoarece, de data aceasta, aplicațiile nu erau jocuri. În schimb, au fost toate aplicațiile de control de la distanță pentru aparatele inteligente. La fel ca înainte, însă, aplicațiile au fost făcute de același dezvoltator, Tools4TV și acum sunt eliminate din Play Store.

Lista aplicațiilor afectate

Iată numele aplicațiilor infestate adware pe care Stefanko le-a găsit:

 • Telecomandă
 • Telecomanda TV
 • Telecomanda TV
 • Telecomanda pentru aer conditionat
 • Telecomanda pentru televizor gratuit
 • Telecomanda aer conditionat
 • Telecomanda universala TV
 • Telecomandă pentru mașină (farsă)
 • Telecomanda pentru televizor si electronica de uz casnic

Cum să vă protejați telefonul împotriva aplicațiilor infestate cu Adware

Este mult mai ușor să vă asigurați telefonul și să preveniți programele adware decât să vă dați seama că aveți malware și apoi să îl eliminați. Acesta este motivul pentru care este într-adevăr important să rămâneți la maximul securității telefonului. Acest lucru este de două ori valabil pentru utilizatorii de Android. Spre deosebire de iPhone, acestea nu sunt dezvoltate și fabricate de aceeași companie. Acest lucru duce la o mulțime de vulnerabilități, deoarece nu există o uniformitate cu dispozitivele Android. Iată câteva sfaturi pe care ar trebui să le urmați pentru a vă menține telefonul, atât Android, cât și iOS, fără malware:

1. Nu instalați o aplicație de care nu aveți nevoie

Simplu și simplu, nu este necesar să vă completați telefonul cu aplicații periculoase. Încercați să faceți un obicei să descărcați doar aplicațiile de care aveți absolut nevoie și încredere. Dacă trebuie să descărcați o mulțime de aplicații, cel puțin asigurați-vă că utilizați doar aplicații de la companii / mărci de încredere. De asemenea, nu descărcați niciodată o aplicație înainte de a parcurge recenziile. Mulți oameni vor fi vocali dacă există o problemă cu aplicația.

De asemenea, doriți să aflați cum să controlați permisiunile pe care le oferiți aplicațiilor dvs. instalate. Dacă o aplicație cere mai mult decât are nevoie, se întâmplă ceva suspect. De exemplu, dacă o aplicație meteo îți cere permisiunea de a accesa microfonul, aceasta nu este o aplicație pe care vrei să o ai. Nu acorda aplicațiilor permisiunea de a accesa mai multe date decât trebuie să funcționeze.

2. Utilizați software Anti-Malware

Următorul lucru pe care trebuie să-l începi să investești într-un software bun anti-malware. Da, știu că suntem obișnuiți să folosim software gratuit online, dar acestea sunt foarte periculoase. Este timpul ca toți să începem să folosim un serviciu plătit credibil.

Anti-malware va putea bloca adware-ul și va ajuta la prevenirea majorității infestărilor cu malware. Amintiți-vă, hackerii vin în mod constant cu malware nou, deci asigurați-vă că vă actualizați întotdeauna anti-malware. Acesta este doar modul în care veți putea beneficia pe deplin de software-ul dvs. anti-malware.

3. Actualizați-vă telefonul la timp

La fel ca în cazul anti-malware, telefonul trebuie să fie actualizat la timp. De obicei, vânătorii de erori și cercetările de securitate încearcă să găsească vulnerabilități într-un iOS după lansarea sa. Acest lucru este pentru a vă asigura că cele mai recente actualizări sunt cât se poate de sigure. După ce a fost găsită și raportată o vulnerabilitate, Android rezolvă problema și lansează o actualizare de securitate. Acum, cu iPhone-urile, utilizatorii sunt nevoiți să își actualizeze telefoanele după o perioadă mică de ferestre. Utilizatorii Android nu au acest privilegiu, deoarece nu există niciun „singur” producător de telefoane Android. Depinde de aceste actualizări.

4. Utilizați un VPN

În cele din urmă, puteți utiliza un VPN ca încă un nivel de securitate adăugat la telefon. În această situație, un VPN va completa complet celelalte măsuri pe care le-ați luat.

Scurt pentru rețeaua virtuală virtuală, un VPN este un dispozitiv de securitate cibernetică care criptează toate datele dvs. și redirecționează tot traficul. Când utilizați VPN, traficul dvs. este redirecționat printr-un server VPN, tunelându-vă comunicațiile și răsfățând IP-ul dvs..

Când vine vorba de malware, VPN-urile vă pot proteja de atacurile DDoS, precum și oprirea malware-ului de a trimite date de pe dispozitivul dvs. pe serverul atacatorului. Pe partea de plus, vă oferă, de asemenea, posibilitatea de a debloca conținutul geo-blocat, care este un plus destul de dulce la un instrument super securizat.

Eu personal sugerez să utilizați un VPN puternic și credibil, cum ar fi ExpressVPN. Puteți citi totul despre ExpressVPN în recenzia noastră aprofundată sau puteți consulta celelalte opțiuni de top de mai jos:

Aplicații infestate cu Adware pe Google Play Store – Gânduri finale

Sper într-adevăr că am reușit să vă conving să acordați mai multă atenție la ceea ce instalați pe telefon. Datele utilizatorilor sunt un lucru râvnit și toată lumea de la guverne, agenți de publicitate și hackeri vor să pună mâna pe el. Nu este nevoie ca tu să le ușurezi, nu-i așa? Acești pași nu necesită de fapt mult timp pentru a fi implementat și, într-adevăr, nu strică experiența Smartphone, așa că vă sugerez cu siguranță să le încercați.

Anunțați-mi în comentariile de mai jos dacă există sfaturi pe care credeți că ar fi trebuit să le includ în listă!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map