CastHack – Ultimul Hack #PewDiePie expune eroarea Chromecast și Router

Doi hackeri care au numele de Hacker Giraffe și J3ws3r au piratat recent mii de dispozitive de streaming Chromecast. În timp ce CastHack nu a făcut nimic rău, hackerii au sfârșit expunând o vulnerabilitate comună a routerului și o eroare Chromecast care nu a fost remediată din 2014. Citiți mai departe povestea completă.


Chromecast Hacked!

Hacked Chromecast!

Ce este CastHack?

CastHack este numele pe care Hacker Giraffe și J3ws3r le-au dat cel mai recent hack. Au preluat fluxul Chromecast de peste 65.000 de dispozitive și au expus vulnerabilități la un număr de 72.341 dispozitive. Au transmis un pop-up care a informat utilizatorul că sunt hacked și că dispozitivul lor este vulnerabil, în timp ce le-a solicitat oamenilor să se aboneze la infamul YouTuber, PewDiePie.

Pop-up-ul a instruit, de asemenea, țintele să meargă pe site-ul propriu al CastHack pentru a înțelege despre ce a fost hackul și cum să-l oprești să se mai întâmple din nou.

CastHack nu a fost cu adevărat un atac rău asupra nimănui. De asemenea, nu a fost prima dată când Hacker Giraffe a decis să expună o vulnerabilitate folosind-o pentru a hack în ceva. Tocmai ultima dată, hackerii au declarat că doresc ca oamenii să înțeleagă cât de vulnerabili sunt ei cu adevărat.

CastHack - Ultimul Hack #PewDiePie expune eroarea Chromecast și Router

CastHack – Ultimul Hack #PewDiePie expune eroarea Chromecast și Router

Indiferent dacă sentimentul este sau nu adevărat, nu contează cu adevărat, deoarece au scos la lumină câteva vulnerabilități-cheie. Primul este pericolul de a activa UPnP pe routerul dvs., al doilea este un bug de securitate pe care Google pur și simplu nu l-a remediat.

Vestea bună este că dacă rezolvați vulnerabilitatea pe routerul dvs., Chromecast este mult mai puțin probabil să fie hackat. Cu toate acestea, adevărul este că Bishop Fox, firma de consultanță de securitate, a găsit problema în 2014. În 2016, o firmă de cibersecuritate cu sediul în U.K, numită Pen Test Partners, a găsit din nou eroarea.

Cu alte cuvinte, aceasta este o eroare de securitate care a existat de aproximativ 5 ani și nimeni nu a făcut nimic în acest sens. Singura diferență a arătat acest hack a fost faptul că au putut accesa rețelele pe care dispozitivele erau la distanță.

Cum vă asigurați routerul

După cum am făcut referire mai sus, nu avem într-adevăr controlul dacă dispozitivele noastre Chromecast au o vulnerabilitate sau nu. Cu toate acestea, avem control asupra routerelor noastre. Pentru a nu fi victima unui hack ca CastHack, iată ce ar trebui să faci:

 1. Dezactivează UPnP.
 2. Opriți redirecționarea porturilor pe porturile 8008, 8443, 8009.
 3. Instalați un VPN pe routerul dvs..

Primele două puncte sunt destul de simple și sunt chiar sugerate de hackerii noștri binevoitori. Pentru a dezactiva UPnP și a opri redirecționarea porturilor în porturile selectate, mai întâi trebuie să vă conectați la configurația routerului. Fiecare router este puțin diferit, dar, de obicei, le veți găsi pe acestea Diverse. sau Alte. Dacă nu, atunci verificați manualul routerului pentru instrucțiuni.

Al treilea punct este ceva mai intens decât primele două. Vedeți, modificarea setărilor UPnP ale routerului vă ajută să vă protejați de atacul discutat mai sus. Instalarea unui VPN pe routerul dvs. vă ajută să securizați fiecare dispozitiv conectat la acel router și apoi unele.

Acum, procesul de instalare nu este întotdeauna ușor și necesită anumite cunoștințe tehnice. Am scris o serie întreagă de ghiduri pentru diferitele procese de instalare VPN ale unora dintre cele mai utilizate routere, pe care sugerez să le verificați. Dacă doriți mai multe idei despre ce implică acest proces, consultați acest ghid general.

Dacă nu doriți să faceți asta sau nu aveți încredere că puteți efectua procesul singur, puteți pur și simplu să ieșiți și să cumpărați un router cu o VPN deja pe acesta!

Cel mai bun VPN pentru Chromecast și routere

Dacă doriți să vă asigurați toate dispozitivele dvs. și vă asigurați că conexiunea dvs. la internet nu poate fi hackată, atunci vă gândiți deja la ce VPN ar trebui să obțineți.

Atât eu, cât și experții noștri VPN sunt de acord că ExpressVPN ar trebui să fie furnizorul dvs. de rețea VPN. Acest furnizor oferă un serviciu impecabil, are cea mai bună echipă de asistență pentru clienți de pe piață și are o listă lungă de videoclipuri cu instrucțiuni de instalare VPN care acoperă un set divers de mărci și modele de router..

Nu trebuie să-mi luați cuvântul pentru asta, încercați-o o lună întreagă, beneficiind de garanția de restituire a banilor ExpressVPN pentru 30 de zile.

Dacă nu credeți că acesta este VPN pentru dvs., nu ezitați să consultați aceste VPN-uri recomandate de top pentru Chromecast:

CastHack – Gânduri finale

Acolo îl aveți, doamnelor și tinerelor, povestea din spatele CastHack și cum puteți împiedica asta să se întâmple cu dispozitivele dvs. Nu uitați să actualizați întotdeauna toate dispozitivele dvs. pentru a nu pierde actualizările importante de securitate.
Lasă-mă să știu în comentarii ce te-ai gândit despre CastHack și spune-mi dacă mai ai trucuri pentru a-ți asigura conexiunea la internet!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map