Confirmare falsă a comenzii Amazon – Set nou de atacuri troiene

Ați primit e-mailul fals de confirmare a comenzii Amazon? Dacă da, sper că nu ai verificat comanda! Există o nouă tendință de e-mailuri de tip phishing care răspândesc troienii bancare la stânga, la dreapta și la centru. Citiți mai departe pentru a afla mai multe.


Confirmare falsă a comenzii Amazon - Set nou de atacuri troiene

Confirmare falsă a comenzii Amazon – Set nou de atacuri troiene

Confirmarea falsă a comenzii Amazon – Povestea completă

Cercetătorii de securitate de la EdgeWave au descoperit că o nouă campanie de phishing și-a făcut loc în casele noastre de mesaje, la timp pentru sezonul Sărbătorilor. Cumpărătorii online sunt păcăliți să descarce și să instaleze un cheylogger troian pe dispozitivele lor. Troianul se ascunde apoi în fundal, înregistrându-vă loviturile de cheie și furând informații bancare vitale.

Destul de interesant, deși subiectul e-mailului fals este foarte convingător, adresa de e-mail reală nu este. Cu toate acestea, de vreme ce mulți oameni verifică subiectul și ignoră e-mailul, escrocheria pare să funcționeze.

În primul rând, veți primi un e-mail de la o adresă care arată astfel:

„[Email protected]“ @ colchonesrelax.com.co

Cu o linie de subiect ca aceasta:

„Comanda Amazon nr. 15401238066-002647”

Email-ul în sine arată exact ca o confirmare autentică a comenzii Amazon. În e-mail, veți găsi data estimată de livrare, viteza de expediere și rezumatul plății. Nu veți găsi nicio descriere în articolele pe care le-ați „cumpărat”. Totuși, vi se va solicita să verificați detaliile comenzii.

După ce ați făcut clic pe buton, veți descărca un document word intitulat ceva precum order_details.doc. După ce deschideți documentul și faceți clic pe „activați editarea”, declanșați Trojanul, numit Emotet, pentru a fi lansat.

Sfaturi pentru a fi ferit de escrocherii de phishing în timp ce cumpărături online

Această înșelătorie phishing este una foarte convingătoare, ceea ce o face incredibil de periculoasă. În timp ce există lucruri pe care le puteți face pentru a detecta o înșelătorie de phishing în e-mailul dvs., există și măsuri pe care le puteți lua pentru a vă proteja de programele malware pe care le livrează. Sărbătorile sunt de obicei o perioadă în care mulți oameni apelează la cumpărături online, astfel încât riscul de a pune în pericol detaliile dvs. bancare crește. Iată câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă menține în siguranță în timp ce faceți cumpărături online:

Verificați adresa de e-mail

Primul lucru pe care ar trebui să-l cauți este adresele de e-mail. Dacă primiți un e-mail de la o sursă sau dintr-un motiv pe care nu îl cunoașteți, verificați adresa. Mai des, o adresă suspectă va fi ușor de detectat. Ar putea fi orice, de la o adresă foarte neprofesionistă la un nume de domeniu necunoscut.

Dacă găsiți ceva suspect, ștergeți e-mailul. Nu faceți clic pe niciun link găsit în acel e-mail.

Verificați site-ul sursă

Să presupunem că ați primit un e-mail similar cu e-mailul fals de confirmare a comenzii Amazon. În acest caz, cel mai simplu mod de a afla că este o înșelătorie este să vă conectați la contul dvs. Amazon pe site-ul oficial al Amazon. În loc să faceți clic pe linkul infectat pentru a vedea detaliile comenzii dvs., conectați-vă la contul dvs. real. Întrucât aceasta este o înșelătorie, veți vedea că ordinea viitoare nu există în realitate.

Problemă rezolvată, v-ați satisfăcut curiozitatea fără a vă compromite confidențialitatea.

Cumpărați întotdeauna cu un VPN

În cele din urmă, întoarceți întotdeauna cumpărăturile online sau e-banking în timp ce utilizați un VPN. De fapt, ar trebui să vă activați VPN-ul de fiecare dată când vă conectați la internet.

Lasă-mă să explic.

Scurt pentru rețeaua virtuală virtuală, un VPN va cripta atât datele dvs. cât și redirecționarea traficului prin serverele proprii sigure. În acest fel, creează un tunel prin care trece tot traficul dvs. pe internet. Deoarece serverele sunt complet private, nicio parte externă nu o va putea intercepta. Cu alte cuvinte, un VPN va opri troianul să nu poată raporta informațiile către hacker.

Acest lucru vă va oferi timp suficient pentru a rula în siguranță un scan de malware și carantină / eliminați troianul. De asemenea, vă veți asigura că nimeni nu vă poate spiona, vă monitoriza activitatea sau nu vă vor fura datele.

În plus, folosind o VPN în timp ce faceți cumpărături online vă poate chiar să vă generați reduceri dulci pe care nu știați că le puteți obține.

Cel mai bun VPN pentru cumpărături online

Expertul nostru VPN, Charles, a scris deja o recenzie foarte detaliată asupra VPN-urilor care fac cumpărăturile online o bucurie absolută. În cazul în care nu vi se pare că ați citit un alt articol, iată alegerea sa de top:

Charles a descoperit că ExpressVPN funcționează cel mai bine atunci când faceți cumpărături online. Totul, de la criptarea sa de calitate militară la numărul masiv al serverului, îi ajută pe utilizatori să găsească prețurile ideale pentru cumpărături în mediul cel mai sigur. Puteți chiar să-l testați timp de 30 de zile fără să vă asumați un angajament real, beneficiind de garanția sa de returnare de 30 de zile.

În cazul în care nu găsiți ExpressVPN ca furnizor pentru dvs., există alte opțiuni grozave din care puteți alege:

Confirmare falsă a comenzii Amazon – Gânduri finale

Sezonul de sărbători este mereu online, mai ales că actorii răi le place să beneficieze de momentele în care majoritatea oamenilor se conectează la informațiile lor bancare. Din acest motiv, este foarte important să acordați o atenție deosebită obiceiurilor dvs. de cumpărături online. Asigurați-vă că urmați sfaturile noastre și încercați să rămâneți cât mai vigilenți, mai ales când vine vorba de e-mailuri de tip phishing.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map