Cum aplicația Venmo face publice datele private

Plățile și tranzacțiile efectuate pe mobil au atât avantaje, cât și dezavantaje. Pe de o parte, a devenit mai ușor pentru oameni să trimită și să primească bani din mers prin diferite aplicații de plată, pe de altă parte, a făcut, de asemenea, utilizatorii mai vulnerabili la expunerea datelor private, fără să-și dea seama.


Cum aplicația Venmo face publice datele private

Cum aplicația Venmo face publice datele private

O aplicație pentru tot

Oamenii rareori vor să se îndrepte la bancă în aceste zile pentru a face plăți sau pentru a trimite bani oricui. Există o aplicație pentru orice, de la trimiterea de bani până la efectuarea plăților de factură.

Din cauza comodității – și a presupusei securități – pe care le oferă aceste aplicații, oamenii nu își dau seama că pun în joc informațiile private și de identificare în timp ce folosesc aceste servicii. Fiecare aplicație mobilă este vulnerabilă la amenințările de securitate și confidențialitate, iar informațiile financiare pot fi hackate în orice moment.

Una dintre aceste aplicații de plată este Venmo, care permite utilizatorilor să trimită și să primească bani. Dar cel mai mare dezavantaj al Venmo este că toate informațiile și tranzacțiile sunt publice în mod implicit, cu excepția cazului în cele private.

Acum, un cercetător din Berlin a analizat milioane de date publice din aplicație, pentru a găsi identitatea reală a utilizatorilor și pentru a arăta cât de ușor dezvăluie aplicația informații personale și obiceiuri despre utilizatori..

Ce este Venmo?

Creat în 2009, Venmo este un serviciu de plată mobil, disponibil pe Web, Android și iOS. Serviciul este deținut de PayPal și este gratuit, spre deosebire de majoritatea celorlalte servicii de plăți mobile. Venmo a început ca sistem de plată prin mesagerie text.

Pe măsură ce economia peer-to-peer (P2P) continua să crească, Venmo s-a transformat mai mult într-o platformă de rețea socială.

În 2012, Venmo a devenit atât de populară încât a fost achiziționată de Braintree pentru 26,2 milioane de dolari. Până atunci, Braintree a fost unul dintre sistemele de plată pentru servicii precum Airbnb și Uber, dar ulterior a fost achiziționat, împreună cu Venmo, de PayPal. Astăzi, Venmo este acceptat pretutindeni prin faptul că PayPal este acceptat în SUA.

Obiectivul Venmo este de a simplifica transferurile de bani. Pentru a începe, trebuie să creați un cont cu nume de utilizator și parolă, apoi să conectați cardul de credit, cardul de debit sau contul bancar pentru a utiliza serviciul.

Pe lângă trimiterea și primirea plăților, utilizatorii pot adăuga prieteni și, de asemenea, pot primi plăți de la ei. Plățile primite pot fi salvate ca sold Venmo pentru utilizare ulterioară sau retrase imediat într-un cont bancar. Venmo poate fi legat și de alte servicii ca opțiune de plată.

Întrucât aceasta este o platformă gratuită, Venmo câștigă bani prin comisioane de tranzacție. Venmo nu este acceptat de anunțuri, spre deosebire de multe alte aplicații mobile gratuite de utilizat. Nu toate serviciile Venmo au taxe de tranzacție, cum ar fi transferul de fonduri între prieteni printr-un card sau un cont bancar.

Dar pentru a acoperi costurile de procesare, Venmo percepe o taxă de 3% pentru plățile cu cardul de credit. Pe de altă parte, PayPal percepe o taxă de 2,9% pentru toate plățile cu cardul de debit și de credit. Mai mult decât să câștigi bani, scopul Venmo este de a ajuta la promovarea PayPal.

Care este controversa în jurul Venmo?

Cercetătorul Hang Do Thi Duc a analizat peste 200 de milioane de tranzacții publice Venmo realizate în 2017, accesându-le prin intermediul unei interfețe de programare a aplicațiilor publice și a putut vedea fiecare detaliu despre utilizatorii care nu și-au schimbat setările în privat.

Aceasta include numele, suma de plată a acestora, adresele și, de asemenea, informații financiare. Cu aceste informații, ea a putut să afle multe despre utilizatorii nevazători ai Venmo.

Deși utilizatorii își pot schimba setările în privat, aplicația nu îi îndeamnă pe utilizatori să facă acest lucru. Prin urmare, majoritatea utilizatorilor își lasă datele în mod public și sunt expuse oricui pe Internet.

Prin această analiză, Do Thi Duc a reușit să adune o mulțime de informații personale despre utilizatori, iar aceasta a fost prezentată pe site-ul web al proiectului său „Public by Default”. Cercetătorul oferă exemplul a cinci astfel de utilizatori, printre care un bărbat care vinde canabis în Santa Barbara și o femeie care adoră să binge pe mâncare de gunoi.

Do Thi Duc a putut afla despre cine au fost efectuate plățile și exact de câte ori pe an, împreună cu alte mesaje schimbate.

Dacă omul care vinde canabis o face ilegal, aceste informații publice îl pot prinde ușor. De asemenea, a fost în măsură să urmărească locația utilizatorilor, inclusiv utilizatorii care frecventau ce restaurante și au achiziționat ce articole.

Deși acest tip de informații poate să nu pară o afacere mare, cineva cu intenții proaste poate utiliza cu ușurință datele colectate de la Venmo pentru a depista un utilizator și a le dăuna.

De asemenea, poate fi folosit pentru a fura identitatea cuiva combinând datele cu alte informații căutate de pe Internet. Detaliile financiare pot fi, de asemenea, furate și utilizatorii jefuiți de banii lor.

Ar trebui să continuați să folosiți Venmo?

Venmo a fost o aplicație de plată mobilă utilă și simplă din 2009, dar aceste probleme de securitate reprezintă o problemă pentru acest serviciu. După ce aceste noi descoperiri ale lui Do Thi Duc au devenit publice, utilizatorii au fost sfătuiți să-și schimbe setările în privat și să fie precauți cu privire la ceea ce doresc să apară pe feedul lor public.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map