DM-urile de Twitter sunt pentru totdeauna confirmate pentru noi cercetări

Twitter vă salvează toate mesajele directe, noi cercetări au găsit. Karan Saini, cercetător în domeniul securității și confidențialității internetului, a descoperit unele mesaje directe de pe an din Twitter din conturile șterse. Cercetătorul a putut, de asemenea, să folosească o eroare pentru a prelua mesaje mai vechi din conturile suspendate sau dezactivate. Acest lucru a ridicat sprâncenele printre unii dintre cei mai importanți experți în securitate online, precum și comunitățile de social media. În ciuda faptului că Twitter a solicitat ștergerea conturilor la solicitarea utilizatorului, această nouă cercetare indică altfel.


DM-urile de Twitter sunt pentru totdeauna confirmate pentru noi cercetări

DM-urile de Twitter sunt pentru totdeauna confirmate pentru noi cercetări

Cum au descoperit eroarea?

Potrivit cercetătorului care a descoperit eroarea de pe Twitter, această subțire este funcțională în serviciul web. Astfel, va permite oricui să aibă o ocolire clară și să aibă acces la Tweet-uri făcute practic de la începerea platformei.

Acum, pentru multe persoane care împărtășesc date sau informații sensibile precum jurnaliști sau denunțători, aceasta este o preocupare periculoasă. Posibilitatea de a prelua orice Tweet din orice durată reprezintă o încălcare gravă a confidențialității datelor și a drepturilor de internet. Cu toate acestea, deocamdată, SUA nu au în vigoare astfel de legi care să poată mandata Twitter ar trebui să șteargă aceste date.

Pe de altă parte, UE are anumite legi în acest sens, dar Twitter se află încă într-o zonă legală gri pe acest front. Deci, toate acestea vă lasă pe dvs. și pe confidențialitatea dvs. online la un risc considerabil. Imaginează-ți dacă cineva ar putea să-și scape vreun Tweet pe care l-ai trimis în orice moment. Chiar dacă ați șters contul, acestea ar putea accesa.

Twitter nu ar trebui să aibă o politică în acest sens?

Da, Twitter ar trebui să aibă o politică în acest sens. Conform declarațiilor sale de politică, Twitter va menține un cont dezactivat în suspensie pentru o perioadă de 30 de zile de la solicitare. Titularul contului poate alege să își reactiveze contul în această perioadă de 30 de zile după care va fi șters definitiv. Aceasta poate părea tranzacția pe care o dorim, dar există o amprentă amănunțită aici, care o rezolvă complet.

Conform detaliilor acestei politici de dezactivare, datele din cont precum jurnalele, detaliile dispozitivului, locația la momentul conectării etc. sunt păstrate timp de 18 luni. Deci, datele dvs. sunt încă tehnic pe serverul Twitter și pot fi accesate potențial.

În afară de asta, există și alte considerente ca în ceea ce privește mesajele directe. De exemplu, în 2013, Twitter le-a permis utilizatorilor să șteargă mesajele pe care le-au trimis altora ștergându-le din propriul cont. Cu toate acestea, această politică a fost modificată ceva mai târziu și după aceea, oamenii au putut șterge doar mesajele din propriile conturi. Mesajele trimise altora nu vor fi șterse din cont.

Cum să vă securizați conturile de social media

Am publicat anterior un ghid care vă arată cum să vă păstrați în siguranță tot contul de social media. Iată rezumatul:

 • Schimbați frecvent parola Twitter. Asigurați-vă că nu utilizați aceeași parolă pentru a vă conecta la diferite aplicații de social media.
 • Utilizați autentificarea cu doi factori. Acest lucru va face mult mai dificil să-ți pirateze contul în cyber-criminali.
 • Evitați să faceți clic pe adresele URL scurtate care apar în fluxul dvs. Twitter.
 • Fii atent la căsuța de e-mail pentru identificări suspecte.
 • Amintiți-vă întotdeauna că orice trimiteți sau trimiteți un mesaj direct rămâne pentru totdeauna.
 • Utilizați un VPN pentru Twitter. Prin conectarea la un server VPN, practic criptați tot traficul dvs. pe Internet.
 • Nu partajați niciodată date sensibile online.

Ce spune Twitter despre această eroare?

Twitter a fost informat de către cercetător despre eroare printr-o platformă online de recompense pentru buguri, numită HackerOne. Bugul în sine este cercetat în prezent de divizia tehnică de pe Twitter. În timp ce Saini, cercetătorul și Twitter au numit amândouă bug-ul mai funcțional decât orientat spre securitate, totuși pune o mulțime de întrebări. Nu este surprinzător, o mulțime de canale online pentru social media și aspecte legate de securitate au o discuție continuă în acest sens.

Există multe opinii despre părți, dar în mare parte, se ridică întrebări cu privire la siguranța utilizatorilor. Știm cu toții că media socială a permis oricui să scape de pe urma contextului Tweeturi din trecut și să le identifice. Acum, având în vedere că niciun Tweet nu este potențial dincolo de atingere, tot felul de oameni pot utiliza Tweeturile anterioare folosite împotriva lor.

Comentariile sunt, de asemenea, direcționate către aspectul legal al Tweeturilor. Unii susțin că Twitter ar putea considera ștergerea conturilor ca retragerea drepturilor de pe Tweet-urile efectuate. Aceasta este cu siguranță o idee tulburătoare, dar tabăra Twitter nu a făcut niciun comentariu aici. Deci, procesul real pentru modul de exploatare a erorilor rămâne necunoscut. Cu toate acestea, nu este dincolo de tărâmul imaginației să analizăm modul în care acest lucru poate fi folosit nefiresc.

Cuvânt final

Twitter este o platformă de socializare strălucitoare și fiecare dintre acestea are dezavantajele sale. Bug-ul funcțional care a fost găsit pune în discuție procesul real de păstrare a datelor urmat pe Twitter. În timp, este posibil ca politicile de pe Twitter să se asigure că nu există niciun tweet din conturile dezactivate. Dacă sunteți pe Twitter sau intenționați să-l utilizați în viitorul apropiat, amintiți-vă cu ce plătiți.

Confidențialitatea și securitatea online reprezintă o preocupare majoră pentru noi toți și plătește să știm unde am putea scurge informațiile private. Ca utilizator Twitter, trebuie să știi cum poți folosi la maxim platforma fără a compromite siguranța online generală. Cunoașterea acestei erori funcționale ar trebui să fie un punct de plecare pentru asta.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map