Facebook pentru a utiliza protocoale wireless pentru persoanele pe care le puteți cunoaște

Facebook a brevetat unele tehnologii noi care ar trebui să-și sporească funcția People You may Know și este super umbră. În timp ce tehnologia sună mișto și la îndemână, de fapt vine cu câteva implicații terifiante pentru confidențialitatea și siguranța noastră. Citiți mai departe pentru povestea completă.


Facebook pentru a utiliza protocoale wireless pentru persoanele pe care le puteți cunoaște

Facebook pentru a utiliza protocoale wireless pentru persoanele pe care le puteți cunoaște

Persoanele noi pe Facebook pe care le poți cunoaște cu tehnologie – poveste completă

Aparent, Facebook a depus un nou brevet privind tehnologia care îi permite să utilizeze comunicații fără fir pentru a sugera prietenilor în funcția „Persoane pe care le poți cunoaște”. Pentru a ilustra această tehnologie particulară, permiteți-mi să vă arăt mai întâi ce a spus brevetul despre aceasta:

„Diferite variante de realizare ale prezentei dezvăluiri pot induce sisteme, metode și suporturi care nu pot fi tranzitorii de citit, configurate pentru a difuza o primă comunicare fără fir, inclusiv informații asociate cu un prim utilizator. Poate fi detectată oa doua comunicare wireless, inclusiv informații asociate cu un al doilea ser. Datele de jurnal care induc cel puțin o porțiune din informațiile asociate cu un al doilea utilizator pot fi detectate. Datele de jurnal pot include, de asemenea, date de intensitate a semnalului asociate cu a doua comunicare wireless și date de timp care indică când a fost detectată a doua comunicare wireless. Datele de jurnal pot fi furnizate pentru analiză. Poate fi primită una sau mai multe conexiuni sugerate pentru primul utilizator bazat, cel puțin parțial, pe datele de jurnal. “

A fost o gura.

Să-l dărâmăm și să vedem exact ce are Facebook în magazin pentru funcția „People You may Know”. Primul lucru pe care îl putem observa este metoda pe care o va folosi această tehnologie pentru a detecta sugestii pentru caracteristica lor PYMK. Conform brevetului, Facebook nu se va baza într-adevăr pe urmărirea locației. În schimb, își va baza sugestiile pe semnalele wireless.

Ce se va întâmpla cu persoanele pe care le poți cunoaște?

După cum puteți vedea mai sus, Facebook dorește să utilizeze diferite tipuri de comunicații pentru a detecta persoanele cu care sunteți de obicei în imediata apropiere. Ce fel de comunicații va folosi Facebook, vă întrebați? Permiteți-mi să le enumăr pentru voi:

 • Comunicări BLE: Scurt pentru comunicare Bluetooth Low Energy. Aceasta se referă la pachete mici de date care sunt difuzate de dispozitive activate prin Bluetooth prin intermediul undelor radio.
 • Comunicații ZigBee: Protocol de comunicare fără fir care folosește radiouri digitale cu consum redus pentru a crea rețele de zone personale. Acest lucru este utilizat mai ales cu IoT.
 • Comunicări Z-Wave: Același principiu ca ZigBee.
 • Comunicări RFID: Identificarea frecvențelor radio utilizează cuplajul electromagnetic în frecvență radio pentru a identifica obiecte, animale sau oameni.
 • NFC: o tehnologie de comunicare fără fir cu frecvență înaltă de înaltă frecvență care permite schimbul de date între dispozitivele care sunt aproximativ 10 cm unul de celălalt.
 • Comunicare PAN: Acesta este puțin … ciudat. Tehnologia care permite dispozitivelor purtabile să comunice cu dispozitivele din apropiere utilizând conductivitatea (electricitatea) unui corp uman, creând astfel un Personal Area NReŃeaua.

Așadar, după cum vedeți, serviciile de localizare, cum ar fi GPS, nu sunt nici măcar o parte a acestei noi tehnologii. În schimb, Facebook poate utiliza diferite tipuri de unde și frecvențe radio pentru a vă sugera posibili prieteni.

Cum va funcționa această tehnică

Brevetul descrie de fapt modul în care funcționează funcția. În numele acestei ilustrări, să apelăm la un utilizator Jenny și la un utilizator doi Tom:

 1. Jenny merge la magazinul alimentar și sfârșește pe același culoar ca Tom. Dispozitivul lui Jenny emite un semnal wireless care conține informații despre Jenny.
 2. De asemenea, dispozitivul lui Tom emite un semnal wireless care conține informații despre Tom. Dispozitivul lui Jenny citește acel semnal.
 3. Dispozitivul lui Jenny creează un jurnal al semnalului lui Tom. Jurnalul include informații precum puterea semnalului (deci, cât de departe este Tom de Jenny) și data și ora conexiunii.
 4. Jurnalele se îndreaptă către serverele Facebook pentru analiză.
 5. Jenny deschide Facebook noaptea și află că Tom, străinul întâmplător pe care l-a trecut prin magazinul alimentar, face parte acum din lista ei de prieteni sugerată.

În acest scenariu, nici Jenny, nici Tom nu trebuie să aibă GPS-ul activ pentru ca acest lucru să se întâmple. Trebuie doar să aibă un dispozitiv cu aplicația Facebook pe el.

Care este problema?

Oh, de unde încep?

Să începem cu implicațiile de securitate ale acestui tip de tehnologie. Dacă Facebook ar fi utilizat tehnologia bazată pe GPS pentru caracteristica lor de oameni pe care o cunoașteți, puteți, în teorie, să renunțați la a vă urmări locația. Cu toate acestea, această tehnologie folosește protocoale de comunicare pe care nu le puteți dezactiva cu adevărat. Văzând că Facebook nu face întotdeauna ușor pentru un utilizator să opteze pentru unul dintre serviciile sale, acest tip de tehnologie ar putea ajunge să fie foarte periculos pentru unii oameni.

„Dar, Hiba, cât de dăunător ar putea fi acest lucru? Adică nu poți adăuga cu ușurință persoana în lista prietenului tău ”

Adevărat, dar asta nu înseamnă că persoana nu va avea acces la informațiile dvs. Uitați-vă bine la profilul dvs. de Facebook. Cât de multe informații personale există acolo? Locația ta, numele tău complet, prietenii tăi, unde ai fost la școală, unde lucrezi … decât dacă îți faci contul complet privat, un străin poate ajunge să știe suficient de multe informații despre tine pentru a fi o amenințare. Mai ales dacă acea persoană nu este o „persoană bună”, în sine.

Chestia este că, chiar dacă aveți profilul complet privat, numele dvs. complet arată încă. Acest tip de tehnologie permite, de asemenea, lista persoanelor pe care le puteți cunoaște să ocolească una dintre caracteristicile de confidențialitate pe care Facebook le oferă: limitarea „Cine vă poate privi”.

Deci, da, agenții răi pot utiliza această tehnologie pentru, mai mult sau mai puțin, să vă invadeze intimitatea complet. Sincer, nici nu vreau să mă gândesc cât de mult ar facilita stocarea și atacarea fizică a altei persoane. Având în vedere că Facebook nu este cunoscut exact ca fiind punctul de vedere al confidențialității și al tehnologiei centrate pe securitate, nu am încredere deplină în aceștia cu păstrarea informațiilor sensibile private folosind tehnologie de acest fel.

Persoanele noi pe Facebook pe care le poți cunoaște cu privire la tehnică

Acesta nu a fost un an bun pentru Facebook când vine vorba de păstrarea confidențialității utilizatorilor acestora. De fapt, Facebook s-a ocupat destul de mult pe acest front particular, atât de mult încât Congresul SUA a trebuit să-l pună la îndoială pe Zuckerberg cu privire la confidențialitatea și securitatea Facebook. Tipul de tehnologie propusă în noul brevet de Facebook poate părea foarte bine la început o idee bună. Întrucât Facebook nu are într-adevăr un record bun cu confidențialitatea, nu cred că va rămâne așa. Sperăm, Facebook încearcă să împiedice concurenții să folosească această tehnologie și nu intenționează de fapt să o elibereze. Adică, o fată poate visa, corect?

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map