Facebook va deveni un cimitir digital în 50 de ani

Un studiu recent sugerează că în termen de 50 de ani, ar putea exista mai mulți morți pe Facebook decât să trăiască. Rețeaua socială se va transforma, inevitabil, într-un mormânt în masă și o arhivă a istoriei unei generații conform Big Data & Societate.


Facebook va deveni un cimitir digital în 50 de ani

Facebook va deveni un cimitir digital în 50 de ani

Facebook va deveni un cimitir digital în 50 de ani

Dacă utilizatorii online ai unei categorii de vârstă – care vor muri cel mai probabil peste 50 de ani – se înscriu pe Facebook și îl vor folosi în mod eficient, vom ajunge la un cimitir digital. Odată cu continuarea creșterii Facebook, se așteaptă ca peste un miliard de utilizatori să moară înainte de 2100. Facebook trebuie să înfrunte faptele și numerele pentru a putea vorbi atunci când se referă la vârstele de bază ale utilizatorilor..

Potrivit unui raport al Vice News despre modul în care magazinele orientate către conservatorism au succes pe Facebook, firma de cercetare eMarketer estimează că grupurile de vârstă 55-64 și 65 de ani „cuprind cele două segmente cu cea mai rapidă creștere a bazei de utilizare americane a Facebook”. În ianuarie, cercetătorii au descoperit că majoritatea utilizatorilor de Facebook sunt împărtășiți de vârstnici.

Cum au ajuns la acea concluzie?

Cercetătorii de la Universitatea din Oxford au ajuns la concluzia oribilă menționată, examinând creșterea Facebook. Aceștia au testat două scenarii extreme utilizând date din funcția Audience Insights a platformei în comun cu statisticile Națiunii Unite privind ratele mortalității la nivel mondial. Primul scenariu sugerează că niciun utilizator nou nu s-a alăturat Facebook din 2018. Celălalt presupunea că Facebook va continua cu ritmul său actual de creștere de 13% la nivel global anual. În martie 2019, Facebook avea 1,56 miliarde de utilizatori activi zilnic. Acum, dacă creșterea rețelei sociale ar continua cu același ritm, un număr de 4,9 miliarde de utilizatori ar fi mort până la 2100.

Abordarea Facebook

La începutul acestei luni, gigantul rețelei sociale a anunțat modificări la serviciile sale memoriale. Acum, există o nouă secțiune „tributuri”, o filă separată pentru toți prietenii tăi morți. În aprilie, compania a emis mai multe controale pentru caracteristica de contacte vechi. În caz de deces, persoana căreia i-ați dat rămâne moștenire pentru contul dumneavoastră. Acest lucru înseamnă că trebuie să vă rămâne digital pentru un prieten sau o persoană iubită. Depinde de acea persoană să decidă dacă să memorializeze sau sterge-l.

Comentariu la Cimitirul Facebook

COO de Facebook Sheryl Sandberg a scris într-o postare pe blogul companiei despre aceste caracteristici noi și secțiunea tribut spunând: „Peste 30 de milioane de oameni vizualizează profiluri memorializate în fiecare lună pentru a posta povești, a comemora repere și a aminti pe cei care au murit.” 

Autorul principal Carl Öhman, candidat la doctorat la Oxford Internet Institute numește rămășițele digitale „parte a moștenirii noastre digitale globale”. El a spus într-un comunicat de presă: „Aceste statistici dau naștere unor întrebări noi și dificile în jurul cine are dreptul la toate aceste date, cum ar trebui să fie gestionate în interesul superior al familiilor și prietenilor defunctului și utilizarea acestora de către viitorii istorici să înțelegem trecutul. “

Despre Secțiunea Tribut

Deși vizionarea pentru vizualizarea conturilor memoriale este ridicată, Facebook încearcă totuși să descopere cum să țină cont de mortalitatea bazei sale de utilizator. Cei de la Facebook, Sheryl Sandberg, a fost prinsă de sub gardă când un intervievat Wired a întrebat ce se întâmplă dacă cele două persoane care sunt contactele moștenite ale celuilalt mor în același timp. “Oh, Dumnezeule, este atât de interesant și mă întreb dacă ar trebui să ne facem o secundă;” a fost replica ei.

Moartea digitală

Pierderea cuiva aproape de tine poate ieși ca un șoc imens. Nici tu, nici cel decedat nu s-au pregătit pentru un astfel de timp de durere. În timp ce alte resturi sunt îngrijite în lumea fizică, există rămășițe digitale online care așteaptă să strângă cineva. Nu vă puteți abține să vă întrebați cum ar fi să muriți și să vă lăsați nesupravegheat conturile sociale. Problema este că contul tău ar fi activ încă din două motive. Nimeni nu are datele de acreditare pentru a vă accesa contul. Celălalt motiv este că site-urile de rețea socială încă au elaborat un plan care tinde către cazuri legate de moarte. În loc să ajungeți în situații jenante precum contactarea unui utilizator, pe care îl descoperiți mai târziu este mort, vă puteți pregăti pentru moartea digitală. Credeți sau nu, oamenii pot elimina identitățile lor digitale, șterse sau memorializate. Cu toate acestea, acest lucru este posibil numai dacă îl planifică înainte de moarte.

Îți place sau nu, chiar și atunci când nu mai faci parte din lumea fizică, conturile tale digitale rămân în urmă. În unele cazuri, familia dvs. ar putea avea nevoie să contacteze asistența pentru a dezactiva aceste conturi. Ar trebui să știți că puteți evita acest lucru făcând-o dinainte. Cu toate acestea, depinde de cantitatea de control pe care o dețineți efectiv asupra conturilor. În plus, această procedură nu este universală. Rețineți că fiecare platformă folosește propriile sale setări pentru a face față morții utilizatorului său. Uneori, este posibil să nu dețineți deloc conținutul dvs. Sunteți de acord cu termenii serviciului în timp ce vă înscrieți pentru cont. Este un acord complex și cei mai mulți dintre noi alegem să-l acceptăm fără să-l citim cu atenție.

Facebook va deveni un cimitir digital în 50 de ani – concluzie

Cum se pregătește cineva moarte digitală? Dar rămâne digital? Mai trebuie să așteptăm și să vedem cum gigantul rețelei sociale se ocupă cu membrii defuncți. Va fi interesant să vedem cum arhivarii, istoricii și eticienii tehnologici intenționează să salveze istoricul digital colectiv al utilizatorilor de la o companie cu scop lucrativ, cu abordarea sa recent stabilită. Acest lucru vă poate oferi o perspectivă asupra modului în care putem lua în considerare moștenirile digitale de pe internet. Toate cele menționate se bazează pe presupunerea că Facebook va exista în 50 de ani. Indiferent dacă este sau nu, este condamnat într-un teren de înmormântare digitală.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map